ασφάλεια φορτηγού

Ασφάλεια φορτηγού

Ασφάλεια φορτηγού

Αν είστε κάτοχος φορτηγού, τότε η επιλογή της ιδανικής ασφάλειας είναι μια πολύ κρίσιμη απόφαση.

Το φορτηγό είναι η περιουσία σας και το μέσο το οποίο σας δημιουργεί χρήματα και στην ουσία σας βοηθάει να επιβιώσετε.

Αν το φορτηγό σας για κάποιο λόγο μείνει εκτός λειτουργίας , όπως για παράδειγμα αν σας χτυπήσουν σε ένα ατύχημα, τότε εσείς θα χάνετε χρήματα καθώς δε θα μπορείτε να εργαστείτε.

Γι’αυτό το λόγο η επιλογή της ιδανικής ασφάλειας φορτηγού, είναι μια πολύ κρίσιμη απόφαση που θα πρέπει να πάρετε και να κάνετε την σωστότερη επιλογή.

Πάμε να δούμε αναλυτικά όμως τι επιλογές έχετε στην ασφάλεια φορτηγού δημοσίας χρήσης ή στην ασφάλεια επαγγελματικού ή αγροτικού φορτηγού.

ασφάλεια φορτηγού

Ασφάλεια φορτηγού δημοσίας χρήσης

Τα φορτηγά δημοσίας χρήσης (Φ.Δ.Χ.) είναι οχήματα που είναι εφοδιασμένα με άδεια που τα επιτρέπει να εκτελούν δημόσιες οδικές εμπορευματικές μεταφορές. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συνυπάρχει και η άδεια οδικών μεταφορών που εκδίδεται στην εταιρεία(πηγή)

Όλες οι εθνικές εμπορευματικές μεταφορές μέσα στη χώρα, διενεργούνται με φορτηγά δημοσίας χρήσης που ανήκουν είτε σε ατομικές επιχειρήσεις (οδηγούς) είτε σε εμπορικές επιχειρήσεις και στις οποίες έχει εισφερθεί η κυριότητα ή η χρήση των Φ.Δ.Χ.

Η ασφάλιση των φορτηγών δημοσίας χρήσης είναι απαραίτητη και υποχρεωτική. Στην περίπτωση ανασφάλιστου φορτηγού υπάρχουν πολύ μεγάλες κυρώσεις.

Όπως και στην ασφάλεια αυτοκινήτου, έτσι και στην ασφάλεια φορτηγού δημοσίας χρήσης οι ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν ορισμένα πακέτα ασφάλισης ώστε να επιλέξει ο αυτοκινητιστής ή η μεταφορική εταιρεία, το πακέτο εκείνο που καλύπτει τις δικές του ανάγκες.

Υπάρχουν οι υποχρεωτικές καλύψεις όπως αστική ευθύνη , υλικές ζημιές έναντι τρίτων, κ.α.

Ανάλογα το τι μεταφέρεται μπορείτε να ασφαλίσετε το φορτηγό σας και για εξτρά καλύψεις όπως προστασία από πυρκαγιά, νομική προστασία οδηγού, κάλυψη εξτρά εξοπλισμού όπως ηχοσυστήματος, θραύση κρυστάλλων, λανθασμένο καύσιμο, μερική/ολική κλοπή, ιδιίες ζημιές (μικτή ασφάλεια), κ.α.

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία προσφέρει τα δικά της ασφαλιστικά προγράμματα για την φθηνή ασφάλεια φορτηγού.

[ Κάντε αναζήτηση για φθηνή ασφάλεια φορτηγού! ]

 

Ασφάλεια επαγγελματικού ή αγροτικού φορτηγού

Τα επαγγελματικά φορτηγά των εταιρειών για μεταφορές εμπορευμάτων καθώς και τα αγροτικά φορτηγά, εμπίπτουν ακριβώς στις ίδιες διατάξεις του νόμου περί υποχρεωτικής ασφάλισης.

Θα πρέπει να αναζητήσετε μια φθηνή ασφάλεια φορτηγού από μια αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία όπως την Εθνική ασφαλιστική ή την Interasco.

Τα ασφαλιστικά προγράμματα για την ασφάλεια αγροτικού φορτηγού ή επαγγελματικού, δεν έχουν μεγάλες διαφορές από τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου.

Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα τους ίππους του φορτηγού, καθώς και τα αντίστοιχα μέτρα. Τέλος, σημαντικό κριτήριο στο κόστος ασφάλισης είναι και η έδρα του φορτηγού – παράμετρος που ισχύει και στην ασφάλεια αυτοκινήτου.

Αν ψάχνετε ετήσια ασφάλιση θα έχετε μεγαλύτερο όφελος έναντι τις τρίμηνης ασφάλειας ή ακόμα και των 6 μηνών.

Αναζητήστε online ασφάλεια φορτηγού και βρείτε τη χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή ανάμεσα σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες!

 

Που θα βρείτε την πιο φθηνή τιμή στις ασφάλειες φορτηγού

Οι ασφάλειες φορτηγού έχουν αρκετές διακυμάνσεις στις τιμές τους. Μπορεί να δείτε πακέτα ασφάλισης από 160€ το εξάμηνο και άλλες εταιρείες να προσφέρουν ασφάλιση επαγγελματικών φορτηγών από 250€ για 6 μήνες!

Θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τι προσφέρει η κάθε εταιρεία καθώς και τι καλύψεις περιλαμβάνονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Όσες περισσότερες καλύψεις από μια αξιόπιστη ασφαλιστική, τόσο πιο σίγουροι θα είστε ότι δε θα σας «κρεμάσει» μια δυσάρεστη στιγμή.

[ Δείτε ΕΔΩ online ασφάλιση φορτηγού, στην καλύτερη τιμή! ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *