simvoules gia asfalisi autokinitou

Θέλετε να ασφαλίσετε το όχημα σας; Δείτε 9 σημαντικές συμβουλές!

Δείτε παρακάτω 9 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καλύτερη ασφάλεια για εσάς και το όχημα σας.

 

Όλοι θέλουμε να παίρνουμε την καλύτερη προσφορά όταν αγοράζουμε κάτι. Δυστυχώς όμως, πολλοί άνθρωποι δεν αφιερώνουν τον απαραίτητο χρόνο ώστε να κάνουν  μια ενδελεχή έρευνα πριν πραγματοποιήσουν την αγορά τους.

Το ίδιο ισχύει και σε ότι αφορά τις ασφάλειες. Η ασφάλιση είναι απλά ένα χρηματοπιστωτικό προϊόν που προσφέρεται από εταιρείες που επιδιώκουν να βγάλουν κέρδος.

Έτσι η επίτευξη της καλύτερης συμφωνίας στα ασφάλιστρα του οχήματος σας έχει να κάνει με την κατάσταση της αγοράς, το όχημα σας και πως αυτό αξιολογείται και τέλος τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζετε το ύψος της ασφάλειας.

Το ιδανικό είναι να βρείτε το καλύτερο δυνατό ασφαλιστικό πρόγραμμα που να προσφέρει τη μέγιστη κάλυψη στα ελάχιστα ασφάλιστρα. Θα μπορέσετε να αποφύγετε πολλές πρόσθετες και αχρείαστες χρεώσεις και δαπάνες εάν κάνετε μια σωστή έρευνα και έχετε λίγη υπομονή.

 

Όλα ξεκινούν με το να ξέρετε τι θέλετε

Ο πρώτος άγραφος κανόνας είτε πρόκειται για ρούχα, παπούτσια, αυτοκίνητα ή ασφαλιστικά προϊόντα είναι ότι πρέπει να είστε σίγουροι για το τι είναι αυτό που ψάχνετε. Διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να μπορέσει το οτιδήποτε να σας αποσπάσει την προσοχή ή να φαίνεται σαν καλή προσφορά ενώ δεν είναι.

Αν ψάχνετε για τα καλύτερο τζιν παντελόνι, ένα καλό φόρεμα σε έκπτωση ίσως να σας αποσυντονίσει από αυτό που πραγματικά χρειάζεστε.

Όταν ψάχνετε για ασφάλιση αυτοκινήτου πρέπει να είστε σίγουροι για το είδος κάλυψης που ψάχνετε. Στην αγορά υπάρχουν προϊόντα που προσφέρουν διάφορες καλύψεις και για να μπορέσετε να επιλέξετε το ιδανικό για εσάς πρέπει να ξέρετε τι είναι αυτό που χρειάζεστε.

Επιπλέον πρέπει να ξέρετε εξ αρχής αν θέλετε να ασφαλίσετε ένα όχημα ή περισσότερα. Ορισμένες ασφαλιστικές κάνουν καλύτερες προσφορές αν ασφαλίσετε μαζί πολλά οχήματα.

 

Ακολουθούν 9 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τη σωστή ασφάλεια αυτοκινήτου.

 

  1. Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;

Για να βρείτε το ιδανικό πρόγραμμα ασφάλισης για εσάς, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας το ποσό που μπορείτε και είστε διαθέσιμοι να πληρώσετε. Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας θα είστε σε θέση να αποκλείσετε εξ αρχής κάποια πολύ υψηλά ασφάλιστρα.

Επίσης, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, η κάλυψη των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ενδέχεται να αλλάξει. Ένας υψηλός προϋπολογισμός θα παρέχει τιμές ασφάλισης για ολοκληρωμένα προγράμματα σε σύγκριση με τα πιο οικονομικά ασφαλιστήρια συμβόλαια.

 

  1. Ποιο είναι το οδηγικό σας παρελθόν;

Όταν πρόκειται για την ασφάλιση του αυτοκινήτου, το οδηγικό σας παρελθόν θα επηρεάσει τα ασφάλιστρα και το είδος της κάλυψης που θα έχετε. Εφόσον οι ασφαλιστικές εταιρείες εκτιμούν τον κίνδυνο να εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον στο ιστορικό της οδηγικής σας συμπεριφοράς.

Οποιεσδήποτε παραβάσεις, τυχόν ατυχήματα που είχατε στο παρελθόν και κλήσεις που έχετε λάβει είναι πιθανόν να σας ζητηθούν πριν γίνει ο υπολογισμός των ασφαλίστρων του οχήματος σας.

Εάν έχετε παραβάσεις στο ιστορικό σας, η γνωστοποίηση τους στην ασφαλιστική εταιρεία θα έχει σαν αποτέλεσμα να πάρετε το ανάλογο ποσό σύμφωνα με το ιστορικό σας. Δεδομένου ότι η εταιρεία θα ψάξει το ιστορικό σας καλό είναι να μην αποκρύψετε τέτοιου είδους στοιχεία και πληροφορίες.

Επίσης αν έχετε παραβάσεις που παραμένουν απλήρωτες, καλό είναι να τις τακτοποιήσετε το συντομότερο δυνατό.

  1. Σημαντικά γεγονότα της ζωής σας

Δεν αποφέρουν όλα τα σημαντικά γεγονότα της ζωής μας κάποια αλλαγή στα ασφάλιστρα όμως κάποια σίγουρα θα το κάνουν. Όσον αφορά τη μέτρηση του κινδύνου θα εξεταστούν πολλοί παράγοντες.

Για παράδειγμα οι ασφαλιστικές εταιρείες θεωρούν τους γονείς πιο υπεύθυνους οδηγούς από αυτούς που δεν έχουν παιδιά. Αυτή η γενική αντίληψη μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα ασφάλιστρα που θα πληρώνετε.

Ομοίως αν μετακομίσετε σε μια νέα τοποθεσία η εταιρεία θα αξιολογήσει το κίνδυνο σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία για τη νέα περιοχή κατοικίας σας. Η κλιμάκωση του βανδαλισμού αυτοκινήτων ή κλοπών μπορεί να σημαίνει ότι θα κληθείτε να πληρώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια για το όχημα σας.

Το επάγγελμα σας μπορεί επίσης να εξεταστεί από τις εταιρείες ασφάλισης οχημάτων, συνήθως βάση συγκεκριμένων προκαταλήψεων ως λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνο σύμφωνα πάντα με την άποψη της κάθε εταιρείας.

Έτσι λοιπόν λάβετε υπόψιν σας όλες τις πτυχές τις ζωής και εξετάστε αν αυτές μπορεί να έχουν κάποιο αντίκτυπο στα ασφάλιστρα που θα πληρώνετε.

 

  1. Παροχή των απαραίτητων πληροφοριών.

Δεδομένου ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες εκτιμούν διάφορους παράγοντες πριν προχωρήσουν στην ασφάλεια του οχήματος σας, χρειάζονται πολλές πληροφορίες από εσάς. Η άμεση εξασφάλιση όλων αυτών των πληροφοριών προς την ασφαλιστική θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας.

Για παράδειγμα ένας ασφαλιστικός αντιπρόσωπος έρχεται στο σπίτι σας για να ελέγξει το όχημα σας. Σας ζητάει ορισμένα έγγραφα που δεν έχετε στη διάθεση σας εκείνη το στιγμή. Συμφωνείτε από κοινού να επιστρέψει κάποια άλλη μέρα την οποία εσείς θα πρέπει να έχετε τα χαρτιά έτοιμα. Στη δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση λοιπόν εσείς εξακολουθείτε να μην έχετε όλα τα έντυπα μαζεμένα

Υπάρχουν πιθανότητες πλέον τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου να έρθουν ελαφρώς αυξημένα και ο λόγος θα είναι όλη η αναστάτωση που προκαλέσατε στον εκπρόσωπο της ασφαλιστικής.

Για να είστε όσο περισσότερο ασφαλής μπορείτε αποφύγετε να προκαλέσετε προβλήματα στην ασφαλιστική σας εταιρεία και να είστε πάντα προετοιμασμένοι με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.

 

  1. Να είστε έξυπνοι όταν πρόκειται να αγοράσετε κάποια ασφάλεια

Πρώτα απ’ όλα κάντε μια διεξοδική έρευνα.

Αναζητήστε ασφάλεια αυτοκινήτου online, μιλήστε με ασφαλιστικούς πράκτορες ή οποιαδήποτε άλλη πηγή μπορεί να σας δώσει αξιόπιστες πληροφορίες. Περιμένετε και μην  προχωρήσετε με την πρώτη ασφαλιστική που βρέθηκε στο δρόμο σας και έτυχε να έχει κάποια συμφέρουσα προσφορά.

Σκεφτείτε και εξετάστε τουλάχιστον 3 με  4 επιλογές πριν αποφασίσετε με ποιο προϊόν θέλετε να προχωρήσετε. Επιπλέον μη διστάσετε να διαπραγματευτείτε λίγο. Μόλις αποφασίσετε στο πρόγραμμα ασφάλισης που θέλετε, μιλήστε με τον εκπρόσωπο για να διαπραγματευτείτε την προσφορά ασφάλισης του οχήματος σας.

Εξετάστε τα ενδεχόμενα και αναζητήστε εκπτώσεις, προνόμια και οφέλη που πιθανόν να έχετε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 

  1. Το πιστωτικό σας υπόβαθρο.

Το πιστωτικό υπόβαθρο είναι ένας τρόπος για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μετρήσουν τον κίνδυνο που αποφέρει ο κάθε ασφαλισμένος. Αυτή η αξιολόγηση δεν είναι ενδεικτική της συμπεριφοράς ή των ενεργειών ενός ατόμου, λειτουργεί όμως σαν ένα προγνωστικό μέτρο για να εκτιμηθεί η πιθανότητα απάτης.

Δεν απασχολεί όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες το πιστωτικό υπόβαθρο των υποψήφιων πελατών τους, όμως κάποιες το ελέγχουν και είναι κάτι που μπορεί να έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο στην προσφορά που θα σας γίνει.

Ενημερωθείτε για την πολιτική που ακολουθεί η ασφαλιστική την οποία θέλετε να επιλέξετε. Επίσης καλό είναι να κάνετε και εσείς οι ίδιοι μια αξιολόγηση της πιστοληπτικής σας ικανότητας καθώς θα σας βοηθήσει να πάρετε την καλύτερη προσφορά.

  1. Ιστορικό αιτημάτων αποζημίωσης

Αυτό απαντά στο βασικό ερώτημα – αν έχετε ζητήσει στο παρελθόν αποζημίωση από την ασφαλιστική του οχήματος σας ή όχι. Οι ασφαλιστικοί αντιπρόσωποι ενδιαφέρονται για τέτοιες πληροφορίες, καθώς του βοηθά να αξιολογήσουν το στοιχείο του κίνδυνο που μπορεί να φέρετε.

Αν δεν έχετε χρειαστεί ποτέ κάποια αποζημίωση από την ασφαλιστική σας τότε δεν υπάρχει τίποτα για να ανησυχείτε. Απλά ενημερώστε την ασφαλιστική για όλες της τυχόν αξιώσεις που έχετε ζητήσει στο παρελθόν. Η αποκάλυψη όλων αυτών των πληροφοριών θα έχει συνολικά πιο θετικό αποτέλεσμα.

Το πιο πιθανό είναι να έχετε υψηλότερα ασφάλιστρα για το αυτοκίνητο σας αν έχετε ζητήσει μεγάλα ποσά από την ασφαλιστική σας στο παρελθόν, όμως στο μεταγενέστερο στάδιο θα μπορείτε να το διαπραγματευτείτε.

 

  1. Προδιαγραφές του αυτοκινήτου σας

Σε πολλές ασφαλιστικές δεν αρκεί απλώς να τους ενημερώσετε για τη μάρκα και το μοντέλο του οχήματος σας. Εάν θέλετε να πάρετε μια ακριβή προσφορά θα χρειαστεί να δώσετε τον αριθμό του μοντέλου, το έτος κατασκευής και τα στοιχεία της αντιπροσωπείας.

Αυτά τα πρόσθετα στοιχεία πληροφοριών θα βοηθήσουν την ασφαλιστική να υπολογίσει την αξία του αυτοκινήτου σας, την απόσβεση του συνολικού περιουσιακού στοιχείου αλλά και τον πιθανό κίνδυνο. Ως εκ τούτου θα μπορέσουν να σας δώσουν μια σωστή προσφορά ασφάλισης αυτοκινήτου.

Καθώς θα κάνετε την έρευνα σας θα διαπιστώσετε ότι διατίθεται μια μεγάλη ποικιλία επιλογών ασφάλισης αυτοκινήτου. Διάφορες ασφαλιστικές θα έχουν σημαντικές διαφορές στα ασφάλιστρα που θα σας προσφέρουν.

Κάντε την αναζήτηση σας έχοντας εισάγει όσες περισσότερες πληροφορίες έχετε διαθέσιμες ώστε να μπορέσετε να πάρετε την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Η διαφορά που θα δείτε στις προσφορές των ασφαλιστικών έχει να κάνει με τις προμήθειες και εκπτώσεις της κάθε εταιρείας. Εσείς το μόνο που έχετε μα κάνετε πλέον είναι να επιλέξετε το καλύτερο για εσάς.

 

  1. Ασφάλεια αυτοκινήτου online

Πέρα από όλα όσα αναφέραμε ποιο πάνω πρέπει να κινείστε έξυπνα όταν αγοράζετε ασφάλεια αυτοκινήτου Online. Σε αντίθεση με την αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου από ασφαλιστικούς αντιπρόσωπους και ασφαλιστές μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα διαθέσιμα εργαλεία σύγκρισης που προσφέρουν διάφορες εταιρείες.

Είναι μια  πολύ βολική λύση για τις ανάγκες σας. Στις μέρες μας και με την διαθέσιμη τεχνολογία πρέπει να είστε έξυπνοι όταν αγοράζετε onlineασφάλειες. Πάνω από όλα, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που σκέφτεστε να επιλέξετε  είναι το κατάλληλο για εσάς και υποστηρίζει όλες τις ανάγκες σας.

Συμπερασματικά

Επιπλέον, ελέγξτε τους όρους και τις προϋποθέσεις, για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα άλλα στοιχεία της ασφαλιστικής πολιτικής ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας. Για να μπορέσετε να έχετε μια σωστή προσφορά και συμφωνία σχετικά με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας, πρέπει επίσης να δώσετε τις σωστές πληροφορίες που ζητούνται από την ασφαλιστική.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να λάβετε ακριβή αποσπάσματα ασφάλισης αυτοκινήτου.