Toyota Yaris: Προβλήματα & κόστος ασφάλειας αυτοκινήτου

toyota yaris

Toyota Yaris: Προβλήματα & κόστος ασφάλειας αυτοκινήτου

Με τα χρόνια η Toyota έχει αποκτήσει τη φήμη ότι κατασκευάζει αξιόπιστα και αποδοτικά οχήματα, που παρουσιάζουν ελάχιστες βλάβες!

Το Toyota Yaris δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα ενώ αποτελεί ένα από τα best seller μοντέλα της Ιαπωνικής μάρκας.

Γνωστό για τη συμπαγή σχεδίαση, την οικονομία και την ευελιξία του, το Toyota Yaris έχει συγκεντρώσει σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς στην κατηγορία του. Ωστόσο, όπως κάθε αυτοκίνητο, έτσι κι αυτό δεν εξαιρείται από κάποια προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει.

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει τα πιο γνωστά και συνηθισμένα προβλήματα για το Toyota Yaris στις εκδόσεις Hybrid, Diesel καθώς και για το αυτόματο κιβώτιο.

 

Toyota Yaris Hybrid προβλήματα

Το Toyota Yaris Hybrid προσφέρει μια υβριδική έκδοση με καύσιμο βενζίνη ενώ συνεισφέρει στην απόδοση και την οικονομία του καυσίμου και ο ηλεκτροκινητήρας!

Αυτή η έκδοση του Yaris αντιμετωπίζει κάποια μικροπροβλήματα τα περισσότερα εκ των οποίων λύνονται μέσα στην αντιπροσωπεία άμεσα και μέσα στα πλαίσια της εγγύησης.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα είναι η δυσλειτουργία στο σύστημα διαχείρισης ενέργειας – κάτι που αποφέρει μειωμένη αποδοτικότητα καυσίμου καθώς και μειωμένη αυτονομία.

Επιπλέον, το αυτόματο κιβώτιο μιας σχέσης CVT μερικές φορές προκαλεί θόρυβο ή ένα μικρό «lag» στις επιταχύνσεις.

Δεν είναι κάτι ανησυχητικό, όμως σίγουρα παραξενεύει στην αρχή κάποιους οδηγούς!

 

Toyota Yaris προβλήματα: Μοντέλα εκτός υβριδικού

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μοντέλα Yaris, εκτός του υβριδικού, ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο γνωστά προβλήματα τα οποία αφορούν:

  • Ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων
  • Συμπλέκτης
  • Σύστημα αντιμπλοκαρίσματος φρένων
  • Ηλεκτρικά
  • Αερόσακους
  • Υδραυλικό τιμόνι

Πρόβλημα ημιαυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μη απόκριση του οχήματος στις εντολές του οδηγού καθώς και ασυνήθιστους θορύβους κατά την αλλαγή ταχύτητας. Γι’αυτό το πρόβλημα συνήθως ευθύνεται μια μικρή διαρροή λαδιού στο κιβώτιο οπότε πρέπει άμεσα να απευθυνθείτε σε έναν μηχανικό για επιδιόρθωση.

 

Πρόβλημα στο αυτόματο κιβώτιο

Αυτό το πρόβλημα είναι παρόμοιο με το παραπάνω πρόβλημα. Το αυτόματο κιβώτιο ορισμένες φορές μπορεί να μην ανταποκρίνεται σωστά και γρήγορα και γι’αυτό να ευθύνεται κάποια φλάτζα που προκαλεί μικρή διαρροή λαδιού.

 

Πρόβλημα συμπλέκτη στο Yaris

Αρκετοί ιδιοκτήτες αναφέρουν πρόβλημα στο συμπλέκτη του Yaris και συγκεκριμένα ότι ο συμπλέκτης αρχίζει και «γλιστράει». Αυτό συνοδεύεται επίσης από μυρωδιά καψίματος και γενική μείωση της απόδοσης του οχήματος.

Η λύση είναι στην αντικατάσταση όλου του σετ συμπλέκτη.

 

Πρόβλημα στα ηλεκτρικά παράθυρα

Έχει παρατηρηθεί, ειδικά στο Yaris 2ης γενιάς, ότι το παράθυρο στη μεριά του οδηγού σταματούσε να ανταποκρίνεται και δεν μπορούσε να ανέβει ή να κατέβει αντίστοιχα.

Το πρόβλημα εδώ είναι στον κεντρικό διακόπτη του ηλεκτρικού παραθύρου και συνήθως ευθύνεται η ελλιπής λίπανση του σημείου.

 

Βλάβη στα φρένα

Αρκετοί ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους το 2ης γενιάς Toyota Yaris έχουν διαμαρτυρηθεί για την αποτελεσματικότητα των φρένων και ότι το ABS δε λειτουργεί όπως πρέπει.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στα έδρανα των πίσω τροχών που είναι πολύ ευαίσθητα στη διάβρωση. Θα πρέπει άμεσα να γίνεται αντικατάσταση ρουλεμάν για να μην έχετε προβλήματα ασφαλείας στο αυτοκίνητό σας.

 

Πρόβλημα στις αλλαγές ταχυτήτων του χειροκίνητου κιβωτίου

Το χειροκίνητο κιβώτιο έχει κάποια γνωστά προβλήματα με τις αλλαγές στις χαμηλότερες ταχύτητες όπως από την 1η στη 2α. Αυτό συνήθως το αντιμετωπίζουν οι χρήστες όταν επικρατούν κρύες θερμοκρασίες.

Πρόβλημα στα ρουλεμάν τροχού

Είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο στους κατόχους του Toyota Yaris το πρόβλημα με τα ρουλεμάν τροχού. Τα ρουλεμάν παρουσιάζουν αρκετή πρόωρη φθορά κι αν ακούσετε έναν θόρυβο να προέρχεται από τους πίσω τροχούς, τότε σίγουρα ευθύνονται αυτά!

 

Λυχνία DPF

Στις εκδόσεις diesel του Yaris είχε παρατηρηθεί πρόβλημα με τη λυχνία DPF όπου άναβε και μπλόκαρε το φίλτρο. Αυτό συνέβαινε αν χρησιμοποιούσατε το αυτοκίνητο μόνο για μικρές αποστάσεις και δεν προλάβαινε το φίλτρο να αυτοκαθαριστεί σε μεγάλες διαδρομές.

 

Βλάβη στο ηλεκτρικό τιμόνι

Αρκετοί ιδιοκτήτες έχουν αναφέρει βλάβη στο ηλεκτρικό σύστημα του τιμονιού με αποτέλεσμα αυτό να γίνεται βαρύ και δύσκολο στις μανούβες με χαμηλές ταχύτητες.

Εδώ απαιτείται η άμεση αλλαγή της μονάδας ελέγχου που είναι υπεύθυνη για την ηλεκτρική υποβοήθηση του τιμονιού.

 

Κόστος ασφάλισης για το Toyota Yaris

Αφού είδαμε τα κυριότερα προβλήματα ας μελετήσουμε και το κόστος που έχει μια ασφάλεια αυτοκινήτου για Yaris!

Θα ψάξουμε σε 29 ασφαλιστικές εταιρείες και θα υπολογίσουμε το κόστος για μια ασφάλεια online για την έκδοση 1.5 Hybrid, με 1η άδεια κυκλοφορίας το 2023 και οδηγό 40 ετών με 22 έτη διπλώματος!

Το κόστος θα αφορά μια εξάμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου στη βασική ασφάλιση σε 3 διαφορετικές περιοχές.

Μια βασική ασφάλεια στον τκ 84100 για ένα Yaris Hybrid θα σας κοστίσει μόλις 46,68€ (στην HellasDirect) με όλες τις βασικές και υποχρεωτικές καλύψεις για 6 μήνες.

Αντίστοιχα, για ασφάλεια στην Αθήνα το κόστος ανεβαίνει στα 65,96€ πάλι με την Hellas Direct για τις ίδιες ακριβώς καλύψεις, για 6 μήνες!

Τέλος, το κόστος ασφάλισης για τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στα 58,20€ για 6 μήνες.

Όπως βλέπουμε από την παραπάνω έρευνα του asfaleies24.gr, μια ασφάλεια αυτοκινήτου  για το Toyota Yaris θα σας κοστίσει ελάχιστα χρήματα και σίγουρα σας εξοικονομεί δεκάδες ευρώ σε σύγκριση με άλλες ασφάλειες!