πως να φορτισετε μια μπαταρια αυτοκινητου
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πως να φορτίσετε μια μπαταρία αυτοκινήτου

Αργά η γρήγορα οι περισσότεροι θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια δύσκολη και άβολη κατάσταση: Να έχει αδειάσει η μπαταρία του οχήματός μας!

Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε είτε αν δεν ξεκινάει το αυτοκίνητό μας είτε αν δεν έχουμε καθόλου ηλεκτρική ισχύ – δηλαδή δεν ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο με το ηλεκτρονικό κλειδί, δεν ανάβουν καθόλου λαμπάκια στο καντράν, κ.ο.κ.

Αν είστε τυχεροί και η μπαταρία δεν έχει νεκρώσει, τότε πολύ εύκολα μπορείτε να τη φορτίσετε στο σπίτι και να έχετε μια γεμάτη μπαταρία για το αυτοκίνητό σας μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες!

Δεν χρειάζεται να είστε μηχανικός ή να έχετε εξειδικευμένες γνώσεις – μέσα από αυτό το άρθρο του asfaleies24.gr θα γίνετε expert στη φόρτιση μπαταρίας του αυτοκινήτου σας!

Τι μπορείτε να κάνετε με μια άδεια μπαταρία αυτοκινήτου

Κατ’αρχήν έχετε αρκετές επιλογές αν αδειάσει η μπαταρία σας και το αυτοκίνητο είναι νεκρό.

Η πιο εύκολη επιλογή είναι να καλέσετε την βοήθεια της ασφάλειάς σας, ώστε να έρθει και είτε να σας ρυμουλκήσει είτε να σας βάλει μπρος και έπειτα να φορτίσετε την μπαταρία εν κινήση.

Αυτό προϋποθέτει να έχετε πλήρη οδική βοήθεια στο ασφαλιστήριό σας για κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

Προσοχή: Η φροντίδα ατυχήματος καλύπτει ζημιές και βλάβες μόνο κατά τη διάρκεια ατυχήματος – αν δεν έχετε οδική βοήθεια και έχετε μόνο φροντίδα ατυχήματος, τότε δεν θα μπορέσετε να ρυμουλκήσετε το όχημά ή να έρθει κάποιος να σας βοηθήσει – θα πρέπει να κάνετε ένα καινούργιο συμβόλαιο οδικής βοήθειας!

Πέρα από τη λύση της οδικής βοήθειας, έχετε την επιλογή να φορτίσετε εύκολα και σχετικά γρήγορα την μπαταρία στο σπίτι σας εφόσον διαθέτετε έναν απλό φορτιστή μπαταριών αυτοκινήτου.

Πριν ξεκινήσουμε να σας αναλύουμε την -εύκολη- διαδικασία, θα πρέπει να ξέρετε ότι όλες οι μπαταρίες έχουν διάρκεια ζωής και ο μέσος όρος είναι γύρω στα 2 με 3 χρόνια – έπειτα χρειάζονται αντικατάσταση με καινούργια.

Όμως μια μπαταρία μπορεί να αδειάσει για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα αν αφήσετε το αυτοκίνητο χωρίς να το βάλετε μπρος 2-3 εβδομάδες. Τότε, αν φορτίσετε την μπαταρία πολύ πιθανόν θα τη σώσετε και θα μπορέσει να συνεχίσει την πορεία της.

 

Διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας

φορτιση μπαταριας αυτοκινητου

Η μπαταρία του αυτοκινήτου μπορεί να φορτίσει είτε τοποθετημένη στον χώρο που βρίσκεται είτε – αν δεν έχετε πρίζα κοντά εκεί που σταθμεύετε – αφαιρώντας την και παίρνοντάς την μαζί σας στο σπίτι.

Θα χρειαστείτε έναν ειδικό φορτιστή μπαταριών – το κόστος αυτών είναι περίπου στα 30€ με 50€ και μπορεί να φορτίσει τόσο μπαταρίες αυτοκινήτων όσο και μηχανής.

Επίσης αυτοί οι φορτιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως συντηρητές των μπαταριών – να τοποθετείτε δηλαδή την μπαταρία σε περίοδο ακινησίας του οχήματός σας ώστε να την κρατάει ενεργή και να μην αδειάσει.

Αν επιλέξετε να φορτίσετε την μπαταρία καθώς βρίσκεται επάνω στο όχημά σας, τότε απλά τοποθετείτε τα καλώδια του φορτιστή στους αντίστοιχους πόλους της μπαταρίας.

Ξεκινήστε βάζοντας τον θετικό πόλο του καλωδίου στον θετικό πόλο της μπαταρίας και έπειτα αντίστοιχα για τον αρνητικό πόλο.

Όταν έχετε συνδέσει τα 2 καλώδια, ενεργοποιήστε τον φορτιστή.

Οι σύγχρονοι φορτιστές αυτοκινήτων θα αναγνωρίσουν το είδος της μπαταρίας, τα volt που χρειάζονται καθώς και πως πρέπει να φορτίσουν την μπαταρία.

Αφήστε την μπαταρία να φορτίζει μέχρι να ολοκληρωθεί η φόρτιση και να έχετε μια πλήρη φορτισμένη μπαταρία, έτοιμη για τοποθέτηση στο αυτοκίνητό σας.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Σημαντικά tips

Να μην ξεχνάτε να ελέγχετε πάντα την μπαταρία και την κατάστασή της και ειδικά όταν κάνετε τον βασικό έλεγχο του αυτοκινήτου πριν από ένα ταξίδι.

Στο asfaleies24.gr μπορείτε να βρείτε στην ασφάλεια αυτοκινήτου τιμές από 50€ το εξάμηνο που περιλαμβάνει επίσης και την οδική βοήθεια για οτιδήποτε σας συμβεί στο όχημά σας, όπως να «μείνετε» από μπαταρία ή να σας συμβεί κάποιο άλλο μηχανικό πρόβλημα! Αν έχετε οδική βοήθεια στις καλύψεις, τότε άμεσα θα έρθει άνθρωπος της εταιρείας και θα σας βάλει “μπρος” το αυτοκίνητο έτσι ώστε να μετακινηθείτε και να φορτίσετε στο δρόμο την μπαταρία!

Η κάλυψη για την οδική βοήθεια κοστίζει μόλις 20€ / χρόνο στα συμβόλαια για ασφάλεια αυτοκινήτου που κλείνετε μέσα από το asfaleies24!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373