προβληματα dacia sandero stepway
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά

Dacia Sandero Stepway: Προβλήματα και ετήσιο κόστος συντήρησης

Το Dacia Sandero Stepway είναι ένα  crossover όχημα που ανήκει στη γκάμα της Ρουμάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας, μέλος του ομίλου της  Renault. Το Sandero αποτελεί το Best Seller της Daciaκαι μια Value for money επιλογή για τους οδηγούς του.

Από την πρώτη του κυκλοφορία το 2008, το Sandero απέκτησε σύντομα μεγάλη δημοτικότητα καταφέρνοντας πολλές πωλήσεις κυρίως λόγω της χαμηλής τιμής του σε συνδυασμό με την υψηλή αποδοτικότητα του.

Έχει γίνει γνωστό για την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου 6 λίτρων στα 100 χλμ., για τον αξιόπιστο κινητήρα του αλλά και την πολλή άνετη και ευρύχωρη καμπίνα του.

Το Dacia Sandero Stepway συνεχίζει μέχρι και σήμερα να είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους ψάχνουν ένα αξιόπιστο, ευρύχωρο αυτοκίνητο το οποίο θα είναι προσιτό αλλά θα έχει και πολλά crossover χαρακτηριστικά.

Εδώ θα δούμε τα πιο γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο μοντέλο σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ιδιοκτητών του καθώς επίσης και πόσο κοστίζουν τα ετήσια κόστη συντήρησης – δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας, τα service του καθώς και η ασφάλεια αυτοκινήτου.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Οι Κινητήρες που τροφοδοτούν το Sandero

Έχει κυκλοφορήσει με 3κύλινδρους 0,9 λίτρων και 1λίτρου 4κύλινδρους που προσφέρουν μεγάλη αποδοτικότητα καυσίμου για κίνηση μέσα στην πόλη σε χειροκίνητο και σε αυτόματο. Εξίσου κυκλοφορεί με πετρελαιοκινητήρες αλλά και υβριδική μορφή.

Το  Dacia Sandero Stepway είναι διαθέσιμο και σε έκδοση με τετρακίνηση προσφέροντας ακόμα περισσότερη πρόσφυση.

 

Η τρίτη γενιά του Dacia Sandero Stepway

 Η πιο πρόσφατη τρίτη γενιά που παρουσιάστηκε στο κοινό το 2020, έχει πιο σύγχρονο και δυναμικό σχεδιασμό που το κάνει πιο ελκυστικό. Το εσωτερικό του γίνετε ακόμα πιο ευρύχωρο προσφέροντας περισσότερη άνεση στους επιβάτες.

Τεχνολογικά προστέθηκε το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με μεγαλύτερη οθόνη αφής και μπήκαν σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και υποστήριξης οδήγησης.

Το 2021 η Dacia προχώρησε σε άλλη μια ανανέωση του Sandero, με μια έκδοση που δε συναντάς συχνά. Το νέο Stepway κυκλοφορεί με σύστημα διπλού καυσίμου συνδυάζοντας βενζίνη και υγραέριο. Το γεγονός ότι το σύστημα υγραεριοκίνησης έχει τοποθετηθεί εργοστασιακά εγγυάται την αξιοπιστία.

Σε αυτή την έκδοση έχουμε το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ενώ η αλλαγή στη καύση του καυσίμου γίνετε με το πάτημα ενός κουμπιού ακόμα και ενώ βρίσκεστε εν κίνησή.

Επίσης το Stepway κυκλοφορεί και με αυτόματο CVT βενζινοκινητήρα.

Στο νέο Dacia ξεχωρίζουν επίσης η μεγάλη απόσταση από το έδαφος αλλά και ο χώρος αποθήκευσης 21 λίτρων

Τα πιο γνωστά προβλήματα του Dacia Sandero

Ένα οικονομικό, πρακτικό και αξιόπιστο αυτοκίνητο που δεν θα μπορούσε όμως να μην παρουσιάζει και αυτό τα δικά του προβλήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μικροπροβλήματα που λύνονται εντός του χρόνου εγγύησης του κατασκευαστή. Ας δούμε όμως ποια ξεχωρίζουν σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του.

 

# Προβλήματα με τον κινητήρα

Ένα από τα προβλήματα που αναφέρονται συχνά σχετίζονται με τον κινητήρα. Μπορεί να χαθεί η ισχύς του ή ακόμα να δυσλειτουργούν οι αισθητήρες.

Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε συχνά τις ενδείξεις των προβλημάτων.

# Συστήμα εξάτμισης

Ορισμένοι ιδιοκτήτες έχουν αναφέρει προβλήματα όπως διαρροές ή θορύβους. Αυτά συνήθως οφείλονται σε φθαρμένα σωληνάκια ή μπορεί να ευθύνεται και ο καταλύτης.

# Σύστημα φρένων

Εδώ μπορεί να αντιμετωπιστεί φθορά στις δισκόπλακες και στα τακάκια. Αντικαταστήστε τα φρένα όταν είναι απαραίτητο και ελέγχετε συχνά το σύστημα των φρένων.

# Ηλεκτρικά προβλήματα

Λίγες αναφορές έχουν σημειωθεί για προβλήματα στα ηλεκτρικά συστήματα. Αυτά αφορούν δυσλειτουργίες στον εκκινητή, στα φώτα ή τον πίνακα οργάνων.

# Προβλήματα στην απόδοση του καυσίμου

Ορισμένοι ιδιοκτήτες μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τις αυξημένες εκπομπές ρύπων, ή να μην έχει γίνει σωστή συντήρηση όπως αλλαγή φίλτρων αέρα και καυσίμου. Όλα αυτά πιθανών να οδηγήσουν σε μειωμένη απόδοση του κινητήρα.

Μικροπροβλήματα που μπορεί να εντοπιστούν στο Dacia Sandero Stepway

  • Φωτισμός: Λίγοι οδηγοί έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με τα φώτα όπως ελλαττωματικούς λαμπτήρες, δυσλειτουργίες φωτισμού σε έναν ή περισσότερους προβολείς ή προβλήματα με τα φώτα φρένων και τα φώτα στάθμευσής.
  • Σύστημα κλιματισμού: Κάποιες μικρές δυσλειτουργίες αφορούν την υπερβολική ζέστη στην καμπίνα ή έντονες διαρροές λόγω του κλιματισμού.
  • Φρένα: Μπορεί να αντιμετωπιστεί μια δυσλειτουργία του συστήματος ABS ή να παρατηρηθούν χτυπήματα στο τιμόνι κατά το φρενάρισμά.
  • Συστήματα ελέγχου και ψυχαγωγίας: Λίγοι οδηγοί έχουν εντοπίσει προβλήματα με την οθόνη αφής ή μια δυσλειτουργία του ραδιοφώνου.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Πάγια ετήσια έξοδα οχήματος

Στα ετήσια έξοδα του Sandero πρέπει να υπολογίσετε τα τέλη κυκλοφορίας, τα προγραμματισμένα service καθώς και το κόστος για την ασφάλισή του.

Τα τέλη κυκλοφορίας για τον κινητήρα των 1.0 TCe 90 αλόγων CVT βενζίνης είναι στα 87,04€ / έτος ενώ οι υπόλοιπες εκδόσεις δεν πληρώνουν τέλη λόγω μειωμένων εκπομπών ρύπων (έκδοση με LPGκαθώς και η έκδοση 1.0 TCe 90hp Expression).

Το ετήσιο service του αυτοκινήτου κοστολογείται περίπου στα 135€ – 180€ / έτος , ανάλογα τις εργασίες που απαιτούνται.

Τέλος, η ασφάλεια αυτοκινήτου για το Dacia Sandero Stepway ξεκινάει από μόλις 73,14€ / έτος (ΤΚ 69100, οδηγός με 25 έτη διπλώματος και 1η άδεια κυκλοφορίας 01/2023).

Μπορείτε να συγκρίνετε τιμές και προσφορές στην ασφάλεια αυτοκινήτου online μέσα από το asfaleies24.gr στην ειδική ιστοσελίδα μας εδώ και να ασφαλίσετε σε 1 μόλις λεπτό το δικό σας αυτοκίνητο, από την άνεση του σπιτιού σας!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373