τοποθετηση μεμβρανων
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά

Αξίζει να κάνουμε wrapping(τοποθέτηση μεμβρανών) στο αυτοκίνητό μας;

Η τοποθέτηση μεμβρανών είναι ένας πολύ καλός και εύκολος τρόπος είτε για να προστατεύσετε το χρώμα του αυτοκινήτου σας είτε για να το αλλάξετε εντελώς!

Εάν σκέφτεστε να κάνετε wrapping, τότε αυτός ο οδηγός του asfaleies24.gr είναι γεμάτος πληροφορίες για εσάς, όπως τι είναι το wrapping, πόσο κοστίζει και πότε είναι η κατάλληλη επιλογή για το αυτοκίνητό σας!

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Τι είναι το wrapping

μεμβρανες αυτοκινητου

Ως wrapping εννοούμε την τοποθέτηση ειδικών μεμβρανών σε όλη την εξωτερική επιφάνεια του αυτοκινήτου. Συνήθως πρόκειται για μεμβράνες βινυλίου με τεράστια αντοχή σε φθορές και στο χρόνο.

Υπάρχουν δεκάδες χρώματα διαθέσιμα και μπορείτε είτε να τοποθετήσετε μεμβράνες ίδιου χρώματος όπως είναι τώρα το αυτοκίνητό σας είτε να αλλάξετε εντελώς την εμφάνισή του!

Μια σωστή τοποθέτηση μεμβρανών μπορεί να αλλάξει κυριολεκτικά όλη την εμφάνιση του αυτοκινήτου και να σας δώσει την εντύπωση ότι πλέον έχετε ένα καινούργιο όχημα!

 

Γιατί να κάνουμε wrapping;

Επιλέγουμε την τοποθέτηση μεμβρανών για αρκετούς λόγους, όπως το να αλλάξουμε εντελώς την εμφάνιση του αυτοκινήτου μας. Αν έχετε αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που έχει ατέλειες στο χρώμα ή μερικές φθορές, τότε το να τοποθετήσετε μεμβράνες στις εξωτερικές επιφάνειες, θα αλλάξει δραματικά το αυτοκίνητο και θα το κάνει να φαίνεται σαν καινούργιο!

Επίσης, το wrapping είναι μια πολύ καλή λύση και όταν θέλουμε να αλλάξουμε το χρώμα του αυτοκινήτου μας, δίχως όμως να το βάψουμε μόνιμα. Έτσι, με την τοποθέτηση μεμβρανών το εργοστασιακό χρώμα είναι από κάτω και παραμένει εκεί, σε άριστη κατάσταση, αν θέλουμε να αφαιρέσουμε τις μεμβράνες!

 

Πως γίνεται η τοποθέτηση των μεμβρανών

wrapping αυτοκινητου

Υπάρχουν εξειδικευμένα καταστήματα και τεχνίτες που αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία και παραλαμβάνεται το όχημά σας σε άριστη κατάσταση, μέσα σε μερικές ημέρες!

Η διαδικασία ξεκινάει με το να αφαιρεθούν όλα τα εξωτερικά μέρη όπως προφυλακτήρες, πόρτες, κτλ.

Έπειτα περνάνε τις επιφάνειες με ένα ειδικό οινόπνευμα έτσι ώστε οι μεμβράνες να κολλήσουν καλύτερα και να έχουν μεγαλύτερη αντοχή.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι πριν από όλα αυτά, έχει γίνει σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών έτσι ώστε να μην υπάρχουν βρωμιές ή σκόνες που θα καλυφθούν από πάνω με τις μεμβράνες.

Στο επόμενο βήμα ξεκινάει σιγά σιγά η τοποθέτηση των μεμβρανών. Η τοποθέτηση γίνεται με μεγάλα κομμάτια μεμβράνης που καλύπτουν τα πλαστικά μέρη και μετά με τη βοήθεια θερμικού πιστολιού κολλάνε επάνω.  Τέλος, κόβονται για να ταιριάζουν στις καμπύλες του αυτοκινήτου.

 

Τιμές για ντύσιμο αυτοκινήτου με μεμβράνη

Η τιμή για ντύσιμο αυτοκινήτου με μεμβράνη εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες όπως το μήκος του αυτοκινήτου, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, κτλ.

Σε γενικές γραμμές, η τοποθέτηση με αλλαγή χρώματος κοστίζει από 1500€ έως 5000€ – αναλόγως την εταιρεία που θα επιλέξετε, τα υλικά, κ.α.

Κάντε μια έρευνα αγοράς και δείτε δείγματα δουλειάς πριν επιλέξετε το κατάστημα που θα συνεργαστείτε. Η τοποθέτηση πρέπει να γίνει από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία έτσι ώστε να γίνει σωστά και να μην έχετε προβλήματα αποκόλλησης ή ακόμα και καταστροφής του εργοστασιακού σας χρώματος.

 

Τα πλεονεκτήματα από το wrapping

μεμβρανες αυτοκινητου

Όταν τοποθετείτε μεμβράνες στο αυτοκίνητο έχετε κάποια άμεσα πλεονεκτήματα, όπως:

Προστατεύετε την εργοστασιακή βαφή: Οι μεμβράνες που τοποθετείτε θα προστατεύσουν την εργοστασιακή βαφή του αυτοκινήτου σας και θα τη διατηρήσουν στην εξαιρετική, αρχική τους κατάσταση.

Καλύπτετε ζημιές ή ατέλειες: Το wrapping θα καλύψει ατέλειες του χρώματος ή σημάδια στο αυτοκίνητό σας όπως χτυπήματα ή γρατζουνιές. Δε θα χρειαστεί να κάνετε μεγάλες επιδιορθώσεις, καθώς με το wrapping όλα αυτά θα εξαφανιστούν!

Αποτρέπει τη σκουριά: Οι μεμβράνες λειτουργούν ως ένα φιλμ προστασίας πάνω από το εργοστασιακό χρώμα και τις λαμαρίνες. Έτσι, όλα αυτά τα υλικά δεν θα έρχονται σε άμεση επαφή με την υγρασία και τον αέρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί σκουριά.

Εύκολο πλύσιμο: Το βινύλιο – το υλικό που είναι κατασκευασμένες οι μεμβράνες – πλένετε πολύ εύκολα και οι βρωμιές δεν κολλάνε στην επιφάνεια. Έτσι αν θέλετε το αυτοκίνητό σας να καθαρίζει εύκολα, η τοποθέτηση μεμβρανών είναι η μόνη επιλογή!

 

Μειονεκτήματα από την τοποθέτηση μεμβρανών χρώματος

Περίεργη υφή: Η υφή του αυτοκινήτου αλλάζει και μπορεί να μην σας αρέσει αυτή η αλλαγή! Πριν επιλέξετε το υλικό και το χρώμα, δείτε τα από κοντά, ώστε να έχετε μια επαφή με το τελικό αποτέλεσμα!

Σκισίματα και επιδιορθώσεις; Το βινύλιο μπορεί είτε να σκιστεί σε κάποιο μικρό ατύχημα ή λόγω αστοχίας υλικού. Έτσι, θα χρειαστεί να ξανά περάσετε εκείνη την περιοχή ώστε να έχετε ένα άριστο οπτικό αποτέλεσμα.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Είναι καλύτερο να κάνετε ολική βαφή ενός αυτοκινήτου ή να τοποθετήσετε μεμβράνες;

Η ολική βαφή συνήθως μειώνει την εμπορική αξία του αυτοκινήτου καθώς θεωρείται ότι γίνεται όταν ένα αυτοκίνητο έχει ζημιές ή έχει εμπλακεί σε ατύχημα. Από την άλλη, οι μεμβράνες τοποθετούνται συχνά για αλλαγή χρώματος ή προστασία αυτού.

Το τι θα επιλέξετε, εξαρτάται καθαρά από εσάς καθώς κι αν στοχεύετε να πουλήσετε το αυτοκίνητο στο άμεσο μέλλον.

Τι θα πρέπει να προσέξετε

Αν αλλάξετε το χρώμα του αυτοκινήτου σας, θα πρέπει να το δηλώσετε στο υπουργείο μεταφορών και να παραλάβετε νέα άδεια κυκλοφορίας, με το νέο χρώμα. Το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και στην ασφαλιστική σας εταιρεία και να παραλάβετε πρόσθετη πράξη στην ασφάλεια αυτοκινήτου σας όπου θα αναγράφεται το καινούργιο χρώμα.

Η δήλωση αλλαγής χρώματος πρέπει να γίνει μέσα σε 15 ημέρες από την στιγμή της μεταβολής του. Σε περίπτωση μη δήλωσης υπάρχει διοικητικό πρόστιμο από την τροχαία αν υπάρχει αναντιστοιχία χρώματος του αυτοκινήτου με την άδεια κυκλοφορίας.