επιβιβαση και αποβιβαση αυτοκινητου στο πλοιο
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πως θα βάλεις με ασφάλεια το αυτοκίνητό σου στο πλοίο!

Η επιβίβαση του αυτοκινήτου στο πλοίο είναι μια αρκετά αγχωτική διαδικασία για αρκετούς οδηγούς, ειδικά τους νέους ή αυτούς που πρώτη φορά επιβιβάζονται με το αυτοκίνητό τους σε ένα πλοίο.

Όσο χαρά φέρνουν οι διακοπές, άλλο τόσο άγχος μπορεί να φέρει η επιβίβαση και αποβίβαση ενός οχήματος από το πλοίο.

Εδώ θα δούμε πως μπορείτε εύκολα και με ασφάλεια να φορτώσετε και να ξεφορτώσετε το όχημά σας από το πλοίο, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του πληρώματος.

Κλείστε τα εισιτήριά σας για τις διακοπές και μην σας τρομάζει το θέμα του αυτοκινήτου!

Φροντίζουμε πριν την αναχώρησή μας να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα όπως την ενημερωμένη ασφάλεια του αυτοκινήτου μας, τα έγγραφα ΚΤΕΟ και κάρτα καυσαερίων καθώς φυσικά και τα εισιτήριά μας μαζί με την ταυτότητα.

Φύγαμε για διακοπές με πλοίο!

 

Διαδικασίες επιβίβασης

επιβιβαση αυτοκινητου σε ferry boat

Όταν ταξιδεύουμε με πλοίο φροντίζουμε να βρισκόμαστε στο λιμάνι αναχώρησης περίπου 1,5 ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση του πλοίου.

Αφού φτάσουμε στο χώρο που φεύγει το πλοίο, ακολουθούμε τις οδηγίες του λιμενικού ή των μελών του πληρώματος και σταθμεύουμε το όχημά σας. Παράλληλα έχουμε πρόχειρα τα έγγραφα του ταξιδιού δηλαδή τα εισιτήρια και τις ταυτότητές μας.

Όταν μας δοθεί η εντολή και η υπόδειξη από τα μέλη του πληρώματος, ξεκινάμε με το όχημά μας με σκοπό να το φορτώσουμε στο πλοίο.

Στο όχημα θα πρέπει να βρίσκεται μόνο ο οδηγός και οι υπόλοιποι επιβάτες ανεβαίνουν με τα πόδια στο πλοίο – κάποιες εξαιρέσεις μπορεί να υπάρχουν όπως για παράδειγμα μια οικογένεια με 2 βρέφη, όπου είναι αδύνατον μόνη της μια γυναίκα να τα ανεβάσει στο πλοίο.

Μπαίνουμε στο πλοίο σιγά σιγά και με προσοχή στην μπάρα – αν έχουμε κάποιο όχημα που είναι χαμηλό στη μάσκα, τότε προσέχουμε να περάσουμε την μπάρα διαγώνια και φυσικά με χαμηλή ταχύτητα.

Ακολουθάμε τις οδηγίες του πληρώματος και κατευθυνόμαστε στο γκαράζ που θα μας υποδείξουν.

Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε ό,τι μας έρθει στο κεφάλι και ιδίως δεν στρίβουμε το τιμόνι σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που μας έχουν πει!

Τα πληρώματα είναι πλήρως εκπαιδευμένα και κάνουν αυτή τη δουλειά αρκετές φορές μέσα στην ημέρα – οπότε θα πρέπει να ακολουθάτε τις εντολές τους έτσι ώστε να τελειώσει η φόρτωση γρήγορα και με ασφάλεια!

Κλείνουμε τη μουσική για να ακούμε καλύτερα και να μην αποσυντονιζόμαστε και οδηγάμε με προσοχή το αυτοκίνητό μας εκεί που θα μας υποδείξουν.

Δεν στρίβουμε μόνοι μας – δεν ισιώνουμε μόνοι μας το τιμόνι! Και πάνω απ’όλα πάμε σιγά σιγά ώστε να μην προκαλέσουμε κάποιο ατύχημα μέσα στο πλοίο.

Αν αγχώνεστε, είναι καλύτερο να δώσετε το όχημά σας σε ένα μέλος του πληρώματος ώστε να το παρκάρει με ασφάλεια αντί για εσάς.

Αφού παρκάρουμε, βεβαιωνόμαστε σε ποιο γκαράζ είμαστε και το σημειώνουμε σε ένα σταθερό μέσο όπως το κινητό μας.

Σηκώνουμε χειρόφρενο, βάζουμε 1η ταχύτητα και αφήνουμε το όχημά μας για να κατευθυνθούμε στη θέση μας και να απολαύσουμε το ταξίδι! Μην ξεχάσετε να κλειδώσετε όμως απενεργοποιήστε τον συναγερμό! Είναι πολύ πιθανόν, με τους κυματισμούς που υπάρχουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, να ενεργοποιείται πολύ συχνά ο συναγερμός του αυτοκινήτου. Μην οπλίζετε τον συναγερμό και απλά κλειδώστε το όχημά σας.

 

Τι να έχετε μαζί σας στο πλοίο για ένα άνετο ταξίδι

Αναλόγως το πως ταξιδεύετε – μόνοι σας, οικογενειακά, με φίλους, κτλ – κάποια πράγματα θα κάνουν πολύ πιο άνετο το ταξίδι σας.

Αν ταξιδεύετε οικογενειακά, φροντίστε να έχετε όλα τα απαραίτητα πράγματα για τα παιδιά όπως μερικά παιχνιδάκια, αγαπημένα τρόφιμα καθώς και φάρμακα που μπορεί να χρειαστούν όπως αντιπυρετικά και αντιισταμινικά, για μια δύσκολη και απρόσμενη στιγμή.

Μπορείτε επίσης να έχετε κάποιο laptop ή βιβλίο μαζί σας ώστε να περάσει πιο ευχάριστα η ώρα σας.

 

Η στιγμή της αποβίβασης

αποβιβαση απο το πλοιο με αυτοκινητο

Όταν έρθει η ώρα της αποβίβασης, θα ακούσετε από τα μεγάφωνα πότε πρέπει να κατεβείτε στα γκαράζ του πλοίου. ΜΗΝ κατεβαίνετε νωρίτερα καθώς θα προκαλέσετε συμφόρηση στους διαδρόμους και τις σκάλες του πλοίου, δίχως να υπάρχει λόγος.

Όταν ακούσετε την αναγγελία, κατεβείτε εγκαίρως έτσι ώστε να μην αφήσετε άλλους οδηγούς να περιμένουν, εξαιτίας δικής σας καθυστέρησης.

Όταν μπήκατε στο πλοίο είχατε σημειώσει όλα τα απαραίτητα για να βρείτε τη θέση του αυτοκινήτου σας όπως τον αριθμό και το επίπεδο του γκαράζ που παρκάρατε.

Αφού εντοπίσετε το όχημά σας, περιμένετε εντός αυτού χωρίς να ανοίξετε τον κινητήρα. Κάτι που δυστυχώς κάνουν αρκετοί οδηγοί, είναι όσο περιμένουν να έχουν ανοιχτό τον κινητήρα και το aircondition σε λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο μαζεύονται πολλά μικροσωματίδια τόσο από τους κινητήρες βενζίνης όσο και -χειρότερα- τους diesel με αποτέλεσμα την μόλυνση του αέρα που αναπνέετε και τη δημιουργία αποπνικτικής ατμόσφαιρας στα αμπάρια.

Όταν σας δοθεί εντολή για να βγείτε από το πλοίο, τότε και μόνο τότε βάλτε τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας σε λειτουργία και αποχωρήστε από το πλοίο σύμφωνα με τις εντολές του πληρώματος!

Η διαδικασία επιβίβασης και αποβίβασης ενός αυτοκινήτου σε πλοίο είναι πολύ εύκολη διαδικασία και απαιτεί απλά να μην έχετε άγχος, να ακούτε τις εντολές του πληρώματος στο ακέραιο και να πηγαίνετε – ειδικά όταν παρκάρετε – σιγά σιγά!

Καλό σας ταξίδι!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373