παραλληλο παρκαρισμα
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πως να παρκάρετε παράλληλα σαν επαγγελματίας, σε 4 βήματα!

Ειλικρινά, ιδρώνετε και εσείς όταν σκέφτεστε ότι πρέπει να κάνετε ένα παράλληλο παρκάρισμα μεταξύ 2 άλλων αυτοκινήτων, ενώ έχετε κλείσει τον κεντρικό δρόμο και από πίσω περιμένουν ανυπόμονοι οδηγοί να περάσουν;

Δεν είστε οι μόνοι!

Πολλοί οδηγοί αισθάνονται πίεση όταν έρχονται αντιμέτωποι με το να παρκάρουν ανάμεσα σε δυο άλλο αυτοκίνητα, ειδικά όταν πρέπει να κλείσουν για λίγο τη ροή του δρόμου.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι κάτι δύσκολο – πρέπει απλώς να μάθεις να το κάνεις σωστά!

Σε αυτόν τον οδηγό του asfaleies24.gr, θα μάθουμε πως μπορούμε να παρκάρουμε παράλληλα σωστά, σε μόλις 6 βήματα!

 

Περιληπτικά, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

  • Βρείτε τη θέση που θέλετε να παρκάρετε
  • Σταματήστε στο σωστό σημείο
  • Ελέγξτε περιμετρικά από το αυτοκίνητο
  • Ξεκινήστε την όπισθεν ενώ έχετε γυρίσει το τιμόνι
  • Ισιώστε και γυρίστε το τιμόνι από την άλλη
  • Ισιώστε και ευθυγραμμίστε το αυτοκίνητο

Θαυμάστε το αποτέλεσμα!

 

Βρείτε τη σωστή θέση στάθμευσης

Όλες οι θέσεις δεν είναι για όλα τα αυτοκίνητα. Θα πρέπει να βρείτε τη θέση στάθμευσης που ταιριάζει στο δικό σας όχημα – μην προσπαθείτε μάταια να χωρέσετε ένα μεγάλο αυτοκίνητο σε μια θέση που μόλις άδειασε από ένα μίνι αυτοκίνητο πόλης.

Αν δυσκολεύεστε να παρκάρετε στην αρχή, θα πρέπει να βρείτε ένα σημείο που να είναι έως και 1,5 φορά μεγαλύτερο σε μήκος απ’ότι το αυτοκίνητό σας, μέχρι τουλάχιστον να εξοικειωθείτε με το παράλληλο παρκάρισμα.

Καθώς πλησιάζετε ένα σημείο παρκαρίσματος, κάντε αμέσως τις επόμενες κινήσεις:

Ελέγξτε τους καθρέπτες, ανάψτε το σωστό φλας για να ειδοποιήσετε τους άλλους χρήστες της οδού για το παρκάρισμά σας, ελέγξτε ξανά τους καθρέπτες σας και ξεκινήστε την όπισθεν εφόσον δείτε ότι είναι άδεια η οδός.

 

Τοποθετήστε σωστά το αυτοκίνητό σας

Θα πρέπει να τοποθετήσετε σωστά το αυτοκίνητό σας σε σχέση με το προπορευόμενο παρκαρισμένο όχημα. Συνήθως – αλλά αυτό εξαρτάται από το μήκος του οχήματός σας – θα πρέπει να τοποθετήσετε την κολώνα του οδηγού περίπου στο ύψος της πίσω πόρτας του άλλου οχήματος.

 

Στρίψτε προς το πεζοδρόμιο

Όταν έχετε τη σωστή θέση, παράλληλα με το άλλο αυτοκίνητο περίπου στο ύψος της πίσω πόρτας ή του προφυλακτήρα, μπορείτε να στρίψετε το τιμόνι προς το πεζοδρόμιο και να φέρετε το αυτοκίνητο σε μια γωνία περίπου 45 μοιρών μέχρι να δείτε τα φώτα του αυτοκινήτου που βρίσκεται από πίσω σας, στον καθρέπτη του οδηγού.

Τις περισσότερες φορές όταν ο πλαϊνός καθρέπτης του συνοδηγού είναι ευθυγραμμισμένος με τον πίσω προφυλακτήρα του παρκαρισμένου αυτοκινήτου, αυτό σημαίνει ότι έχετε πετύχει την πρώτη φάση του παρκαρίσματος!

 

Ισιώστε και ευθυγραμμίστε

Κεντράρετε πάντα το αυτοκίνητό σας ανάμεσα στα 2 οχήματα μπροστά και πίσω έτσι ώστε να αφήσετε επαρκή χώρο για να μπορέσουν να ξεπαρκάρουν.

Επίσης, αφήστε λίγο χώρο από το πεζοδρόμιο έτσι ώστε να μη χτυπήσετε τα ελαστικά ή τις ζάντες σας.

Μόλις καταφέρατε να παρκάρετε παράλληλα σαν επαγγελματίας οδηγός!

Τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολη υπόθεση το παράλληλο παρκάρισμα. Ακόμα όμως κι αν σας φαινόταν βουνό, στο asfaleies24.gr έχουμε μάθει να τα κάνουμε όλα εύκολη υπόθεση! Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου όπου μπορείς εύκολα και γρήγορα να συγκρίνεις τιμές από 27 ασφαλιστικές εταιρείες και να βρεις τη φθηνότερη προσφορά που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες!

 


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373