οδηγηση με παντοφλες
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Οδήγηση με παντόφλες: Πρόστιμο και κίνδυνοι

Τι πιο άνετο και συνηθισμένο από το να φοράμε παντόφλες το καλοκαίρι – ειδικά κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε μια παραλία! Όμως, αυτά τα άνετα υποδήματα που προσδίδουν μια απαράμιλλη χαλαρότητα και μια «μυρωδιά» καλοκαιριού, είναι άκρως επικίνδυνα όταν πρόκειται να οδηγήσουμε!

Εδώ θα σας αναλύσουμε όλους τους κινδύνους που διατρέχετε καθώς επίσης και το πρόστιμο που μπορεί να κληθείτε να πληρώσετε, αν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας με παντόφλες!

Ήξερες ότι στο asfaleies24 μπορείς να αγοράσεις ασφάλεια αυτοκινήτου σε 1 λεπτό online, χωρίς δικαιολογητικά από 6,20€/μήνα; Δες τις καταπληκτικές τιμές μας ΕΔΩ!

Προβλήματα και κίνδυνοι κατά την οδήγηση με παντόφλες

Η οδήγηση με παντόφλες μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα και ίσως αρκετοί οδηγοί δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό το ασήμαντο θέμα (η οδήγηση με παντόφλες) μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ασφάλειά τους στο δρόμο!

 

# Ολίσθηση του ποδιού στα πεντάλ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην οδήγηση με τις παντόφλες είναι η μειωμένη επιφάνεια αφής που έχουν με αποτέλεσμα να προσφέρουν μειωμένο έλεγχο στον οδηγό. Οι παντόφλες τείνουν να είναι χαλαρές στα πόδια μας, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα να γλιστρήσουν πάνω στα πεντάλ.

Επιπλέον, λόγω μειωμένου feedback που εισπράττουμε μπορεί να πατήσουμε περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που θα χρειαζόταν το πεντάλ με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε κάποιο ατύχημα.

 

# Καθυστερημένη αντίδραση

Σε ένα έκτακτο συμβάν, η αντίδρασή μας μπορεί να μειωθεί καθώς οι παντόφλες μπορεί να κολλήσουν στο έδαφος ή να γλιστρήσουν κάτω από τα πεντάλ.

 

# Σκίσιμο παντόφλας

Αρκετές φορές έχει συμβεί σε ένα απότομο φρενάρισμα να σκιστούν οι παντόφλες από την άμεση αντίδραση με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο το δικό σας όχημα καθώς και τα υπόλοιπα που υπάρχουν εκείνη τη στιγμή στο δρόμο.

 

Είναι νόμιμη η οδήγηση με παντόφλες ή όχι;

Η οδήγηση με παντόφλες απαγορεύεται και δεν είναι νόμιμη. Αντιθέτως, υπάρχει πρόστιμο για οδήγηση με παντόφλες που είναι στα 100€ και αφαίρεση του διπλώματος για 30 ημέρες.

Έτσι, πέρα ότι είναι επικίνδυνο να οδηγείτε με παντόφλες και μπορεί να εμπλακείτε σε ατύχημα, θα έχετε και ένα τσουχτερό πρόστιμο να πληρώσετε!

 

Επιτρέπεται η οδήγηση χωρίς παπούτσια – ξυπόλυτοι;

Όχι, η οδήγηση δεν επιτρέπεται ούτε ως ξυπόλυτοι. Ο νόμος είναι σαφής και πρέπει οι οδηγοί να φοράνε παπούτσια ή υποδήματα με επαρκή επιφάνεια αφής που σφίγγουν το πόδι και δεν το επιτρέπουν να μετακινείται.

 

Τι μπορείτε να κάνετε τους καλοκαιρινούς μήνες

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που φοράτε παντόφλες ή οι γυναίκες υποδήματα που είναι ανοιχτά και άνετα, μπορείτε να αφήσετε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια μέσα στο αυτοκίνητο που να είναι ιδανικά και κατάλληλα για οδήγηση!

Έτσι, θα οδηγείτε με αυτά τα υποδήματα και θα αλλάζετε μόλις φτάνετε στον προορισμό σας με ασφάλεια.

 

Τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν οι παντόφλες σχετικά με την ασφάλεια αυτοκινήτου;

Αν και ίσως σας ακούγεται ακραίο, αν όμως εμπλακείτε σε ατύχημα και φοράτε παντόφλες (κάτι που απαγορεύεται σύμφωνα με το νόμο), τότε ίσως μπλεχτείτε και σε αντιπαράθεση με την ασφαλιστική σας εταιρεία.

Υπάρχει ο κίνδυνος, ακόμα κι αν δεν είχατε την υπαιτιότητα εσείς, να θεωρηθείτε συν-υπεύθυνος και η υπαιτιότητα να μοιραστεί 50%-50% αν μπορεί να αποδειχθεί ότι θα μπορούσατε να αποφύγετε το ατύχημα σε περίπτωση σωστών και νόμιμων υποδημάτων.

Φυσικά είναι κάτι το ακραίο, όμως αν έρθει η αστυνομία στον τόπο του ατυχήματος και καταγράψει το γεγονός ότι φορούσατε παντόφλες, τότε σίγουρα δεν πρέπει να την αποκλείσετε αυτήν την περίπτωση.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου