πως να πουλησεις το αυτοκινητο σου

Πως να πουλήσεις το αυτοκίνητό σου την κατάλληλη χρονική στιγμή!

Έχετε το καινούργιο σας αυτοκίνητο εδώ και μερικά χρόνια και πιστεύετε ότι είναι καιρός σιγά σιγά να μπείτε σε διαδικασία πώλησης;

Σίγουρα δεν είναι άσχημη ιδέα το να αγοράσετε ένα νέο καινούργιο αυτοκίνητο και να πουλήσετε το παλιό σας – όμως πότε είναι η καλύτερη και πιο ιδανική στιγμή για να γίνει αυτό;

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη έτσι ώστε να μεγιστοποιήσετε το όφελός σας από τη πώληση του αυτοκινήτου και να επιλέξετε την κατάλληλη χρονική στιγμή που θα γίνει αυτό.

Εδώ θα δούμε πότε είναι η ιδανική στιγμή για να πουληθεί ένα αυτοκίνητο καθώς και τι σας συμφέρει καλύτερα – να κρατάτε ένα παλιό αυτοκίνητο για χρόνια για να εξοικονομήσετε χρήματα ή να το δώσετε και να αγοράσετε ένα καινούργιο, γλιτώνοντας χρήματα από την συντήρηση του παλιού οχήματος και τα όποια προβλήματα πιθανόν μπορεί να βγάλει;

Πως θα ξέρετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας

Μπορεί να έχετε πολλούς λόγους για να δώσετε το αυτοκίνητό σας, όμως εδώ σας έχουμε μαζεμένους τους σημαντικότερους παράγοντες που πρέπει να σκεφθείτε, πριν προχωρήσετε στην ανάρτηση της αγγελίας πώλησης.

Επίπεδο ασφάλειας του αυτοκινήτου

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τα νεότερα αυτοκίνητα διαθέτουν σημαντικά πιο αυξημένα επίπεδα ασφάλειας από τα παλαιότερα οχήματα. Έτσι, αν το παλιό σας αυτοκίνητο δε διαθέτει κάποιες σημαντικές λειτουργίες ασφαλείας, τότε ίσως ήρθε ο καιρός για την αλλαγή του.

Μέσα στις απαραίτητες λειτουργίες για την ασφάλειά σας θα πρέπει να είναι οι αερόσακοι περιμετρικά του αυτοκινήτου και όχι μόνο οδηγού και συνοδηγού, οι ζώνες ασφαλείας με προενταντήρες, τα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, κ.α.

Η έλλειψη σημαντικών χαρακτηριστικών ασφαλείας σε ένα αυτοκίνητο, μπορεί να κάνει κάθε στιγμή ιδανική για την πώλησή του, καθώς τίθενται σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλειά σας.

 

Κόστος και συχνότητα συντήρησης

Όσο «γερνάει» ένα αυτοκίνητο, τόσο ζητάει ολοένα και περισσότερο να επισκεφθεί κάποιο συνεργείο! Λίγα τα μηχανικά μέρη, λίγο κάποιο ηλεκτρολογικό πρόβλημα, ένα παλιό αυτοκίνητο μπορεί να περνάει περισσότερη ώρα στο συνεργείο πάρα στο δρόμο!

Πέρα φυσικά από το χρόνο στο συνεργείο, το πρόβλημα εδώ είναι και οικονομικό καθώς αν έχει λήξει η εγγύησή σας, όλα αυτά τα προβλήματα θα αναγκαστείτε να τα πληρώσετε από την τσέπη σας.

Όσο ένα αυτοκίνητο γερνάει, τόσο πληθαίνουν τα προβλήματά του και πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει να το μεταβιβάσετε!

Σιγά σιγά, ένα αυτοκίνητο που έχει ξεπεράσει κάποια χιλιάδες χιλιόμετρα και έχει αρκετά χρόνια ζωής, θα βγάζει προβλήματα όπως χαλασμένο θερμοστάτη ή ακόμα και να μην ξεκινάει όταν είναι κρύο ή όταν έξω έχει πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

 

Τέλος εγγύησης

Αν ένα αυτοκίνητο έχει μια μακρά περίοδο εγγύησης – όπως για παράδειγμα 8 χρόνια – και τελειώσει, τότε ίσως είναι μια καλή υπενθύμιση να το πουλήσετε και να αγοράσετε ένα καινούργιο. Ένα αυτοκίνητο εκτός εγγύησης μπορεί να προκαλέσει μεγάλα έξοδα από τις τυχόν βλάβες που μπορεί να παρουσιάσει.

 

Αρκετά χιλιόμετρα

Τα αυτοκίνητα είναι κατασκευασμένα για να «καταπίνουν» χιλιόμετρα – όμως αν γράφετε χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε μήνα, τότε λογικό είναι το αυτοκίνητο να χάνει από την αξία του. Όσα περισσότερα χιλιόμετρα, τόσο μικρότερη και η αξία του.

 

Πρακτικοί λόγοι

Αν οι ανάγκες της οικογένειάς σου μεγάλωσαν  ή άλλαξαν και νιώθετε ότι δε χωράτε πλέον στο τωρινό σας αυτοκίνητο, τότε χρειάζεστε κάτι μεγαλύτερο και διαφορετικό!

Αν έχετε κάποιο μεγάλο suv αυτοκίνητο και τα παιδιά πλέον έχουν μεγαλώσει, ίσως θέλετε να γυρίσετε σε ένα roadster και να θυμηθείτε τα νιάτα σας!

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το να μεταβιβάσετε το αυτοκίνητό σας και να αγοράσετε ένα καινούργιο, πλέον είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία και δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο αν το έχετε ήδη αποφασίσει.

 

Αλλαγή σε ηλεκτρικό

Αν έχετε ένα θερμικό αυτοκίνητο βενζίνης ή diesel, τότε ίσως ήρθε η ώρα να σκεφθείτε να αλλάξετε σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο! Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον της αυτοκίνησης και πλέον θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερα οχήματα να μετακινούνται με μπαταρία!

 

Υπάρχει ιδανικός μήνας για να πουλήσεις το αυτοκίνητό σου;

Οι άνθρωποι συνήθως κάνουν αλλαγές όταν ξεκινάει η χρονιά – και η χρονιά ξεκινάει μετά τις καλοκαιρινές διακοπές για τους περισσότερους, δηλαδή τον Σεπτέμβριο.

Έχει μελετηθεί ότι η καλύτερη εποχή για να πουλήσεις το αυτοκίνητό σου είναι πριν το καλοκαίρι και μετά από αυτό.

Δηλαδή τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο!

Αυτοί οι 2 μήνες έχουν προσδιοριστεί ότι είναι οι ιδανικοί για τις πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και οι μήνες με τις μεγαλύτερες αγοροπωλησίες.

 

Πόσος χρόνος χρειάζεται και ποια η διαδικασία για να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας

Πλέον η διαδικασία μεταβίβασης γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, ακόμα και από την άνεση του σπιτιού σας.

Είτε πρόκειται για πώληση του δικού σας αυτοκινήτου είτε για αγορά του καινούργιου μεταχειρισμένου, η διαδικασία μπορεί να γίνει μέσα από την ψηφιακή μεταβίβαση αυτοκινήτου online, μέσα σε ελάχιστο χρόνο!

Αρκεί να γνωρίζετε το ΑΦΜ του αγοραστή και να κάνει αποδοχή και ο ίδιος μέσα από την ειδική πλατφόρμα για τη μεταβίβαση οχημάτων!

Η όλη διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί σε 5’ και ο νέος αγοραστής να λάβει προσωρινή άδεια κυκλοφορίας για να προχωρήσει σε ασφάλιση αυτοκινήτου και να μπορεί να το κυκλοφορήσει νόμιμα. Η προσωρινή άδεια – βεβαίωση κυκλοφορίας, ισχύει για 30 ημέρες και αποκλειστικά για χρήση εντός της Ελλάδας.

Με τη ψηφιακή μεταβίβαση αυτοκινήτου ελαχιστοποιείται ο χρόνος που απαιτείται και επίσης τα περισσότερα έγγραφα αναζητούνται υπηρεσιακά – έτσι δεν έχετε υποχρέωση να προσκομίσετε δελτίο ΚΤΕΟ, βεβαίωση πληρωμής τελών κυκλοφορίας, κ.α.

Σε κάθε περίπτωση, μην κάνετε βιαστικές κινήσεις! Η πώληση ενός περιουσιακού σας στοιχείου απαιτεί μια υπεύθυνη απόφαση καθώς και να ζυγίσετε τις μελλοντικές σας επιλογές, σχετικά με το όχημα που θα έχετε για τις μετακινήσεις σας.