προστασια σκυλου απο τη ζεστη αυτοκινητο

Προστασία του κατοικιδίου σας από τη ζέστη στο αυτοκίνητο!

Η ασφάλεια εντός του αυτοκινήτου είναι για όλους – είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε για τα αγαπημένα μας κατοικίδια!

Και πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά το θέμα της άνεσης και της ασφάλειας, ειδικά σε δύσκολες εποχές όπως είναι οι ζέστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στη χώρα μας.

Λόγω της αποπνικτικής ζέστης και των ακραίων καιρικών συνθηκών, τα αυτοκίνητα αρκετές φορές ανεβάζουν θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 70 βαθμούς στο εσωτερικό της καμπίνας – κι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και σε μια σύντομη στάση για να πάρετε έναν καφέ!

Φανταστείτε το αυτοκίνητο να αρχίσει να ζεσταίνεται έτσι και το αγαπημένο σας κατοικίδιο να είναι μέσα και να περιμένει να γυρίσετε!

Ακόμα και σε ηπιότερες θερμοκρασίες, γύρω στους 20-25 βαθμούς, η καμπίνα ενός αυτοκινήτου μπορεί να αναπτύξει τρομερά μεγάλες θερμοκρασίες φτάνοντας ακόμα και τους 45-50 βαθμούς – σχεδόν διπλάσιους από την εξωτερική θερμοκρασία σε μόλις μια ώρα.

 

Πως να έχετε την ιδανική θερμοκρασία για ένα κατοικίδιο μέσα στο αυτοκίνητο

Όταν ταξιδεύετε σίγουρα θα έχετε την ιδανική θερμοκρασία, που είναι μια θερμοκρασία με άνετη αίσθηση για όλους τους επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου και τα κατοικίδιά μας.

Όταν όμως αφήνετε το σκυλάκι σας μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο, θα πρέπει να φροντίζετε το ίδιο αποτελεσματικά για τη σωστή θερμοκρασία της καμπίνας.

Δεδομένου ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να ιδρώσουν για να αποβάλλουν την υψηλή θερμοκρασία, όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους, λαχανιάζουν με αποτέλεσμα να αυξάνεται ακόμα παραπάνω η θερμοκρασία τους!

Επομένως μην αφήσετε ποτέ το σκυλάκι σας μέσα στο αυτοκίνητο μόνο του, χωρίς να έχετε δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες.

Αυτές οι συνθήκες απαιτούν τον κλιματισμό να λειτουργεί ακόμα κι όταν δεν είστε στο αυτοκίνητο έτσι ώστε να υπάρχει η επιθυμητή θερμοκρασία καθόλη την ώρα της απουσίας σας.

Επίσης βεβαιωθείτε ότι ο αέρας φτάνει στα πίσω καθίσματα και το σκυλάκι σας νιώθει άνετα με αυτό.

 

Άλλες τακτικές για να κρατήσετε δροσερή την καμπίνα

Μια άλλη καλή τακτική για την διατήρηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό της καμπίνας είναι η τοποθέτηση κουρτινών στα πλαϊνά παράθυρα. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί η εισερχόμενη ηλιακή ενέργεια και η θερμοκρασία θα ανεβαίνει πιο αργά.

Επίσης, να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπολ με νερό για να μπορεί να πιεί το ζωάκι σας και να μην αφυδατωθεί.

Οι τακτικές στάσεις σε ένα ταξίδι είναι απαραίτητες για όλους τους επιβάτες – κατοικίδια και ανθρώπους. Όμως, ποτέ μην αμελήσετε ένα κατοικίδιο που μένει μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο καθώς οι συνθήκες γίνονται ιδιαίτερα δύσκολες έως και επικίνδυνες για τη ζωή του.

Αν νοιάζεστε για το κατοικίδιό σας και θέλετε να του προσφέρετε ό,τι καλύτερο γίνεται, στο asfaleies24.gr θα βρείτε ασφάλεια σκύλου με μόλις 99€ / έτος που καλύπτει έξοδα νοσηλείας από ατυχήματα και ασθένειες. Καλέστε μας στο 210.3000.352 για να σας ενημερώσουμε σχετικά!