5+1 τρόποι για να μειώσετε άμεσα την ασφάλεια αυτοκινήτου!
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

5+1 τρόποι για να μειώσετε άμεσα την ασφάλεια αυτοκινήτου!

Στο asfaleies24 ψάξαμε τους 5 καλύτερους – και άμεσους – τρόπους για να μειώσετε το ποσό που πληρώνετε για ασφάλεια αυτοκινήτου, ώστε να εξοικονομήσετε άμεσα χρήματα!

Οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι είναι εδώ για να σας καθοδηγήσουν, προσφέροντάς σας πέντε σημαντικές συμβουλές για την εξοικονόμηση χρημάτων στην ασφάλιση του αυτοκινήτου σας!

# Συνδυάστε και Κερδίστε

Εάν διαθέτετε πολλαπλές ασφαλίσεις, όπως για το σπίτι, το εξοχικό, μια βάρκα ή ένα τροχόσπιτο, εξετάστε το ενδεχόμενο να τα εντάξετε σε ένα ενιαίο πακέτο με την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας. Μπορεί να εξοικονομήσετε έως και 15% ή περισσότερο. Επιπρόσθετα, το να έχετε όλες τις ασφαλίσεις σας κάτω από μία ομπρέλα διευκολύνει τη διαχείριση των συμβολαίων σας.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει όλα τα συμβόλαια να είναι στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία και να το ζητήσουμε από την ασφαλιστική εταιρεία, για να δούμε τι προσφορά θα μας δώσει.

 

# Δεν κάνεις ατυχήματα; Πληρώνεις λιγότερα!

Μέσω του συστήματος Bonus Malus που έχουν καθιερώσει οι ασφαλιστικές εταιρείες, όσο λιγότερα ατυχήματα πραγματοποιείτε με δική σας υπαιτιότητα, τόσο χαμηλότερα είναι και τα ασφάλιστρα που πληρώνετε.

Αντίθετα, αν έχετε εμπλακεί σε περισσότερα από 2(συνήθως) ατυχήματα σε έναν χρόνο, τότε πολύ πιθανόν να δείτε το κόστος της ασφάλειας αυτοκινήτου να αυξάνετε στην επόμενη ανανέωση!

Η μόνη περίπτωση να συγκρατηθεί, είναι αν έχετε την κάλυψη προστασίας bonus malus και φυσικά εφόσον παραμείνετε στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία!

 

# Αναθεωρήστε το ύψος της απαλλαγής σας

Αυξάνοντας το εκπιπτόμενο ποσό μπορεί πράγματι να μειώσετε το ασφάλιστρο που πληρώνετε, αλλά πάντα θα πρέπει να έχετε υπόψη το γεγονός ότι θα πρέπει να καλύψετε μεγαλύτερο κόστος εξόδων σε περίπτωση απώλειας ή ζημιάς. Είναι ζωτικής σημασίας να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να διαχειριστείτε αυτό το ενδεχόμενο χωρίς να ασκηθεί υπερβολική οικονομική πίεση σε εσάς.

Οι απαλλαγές υπάρχουν σε καλύψεις τόσο στα πακέτα πυρός-κλοπής όσο και στην πλήρη μικτή ασφάλιση. Η απαλλαγή είναι το κόστος της ζημιάς που πρέπει να καλύψετε εσείς οι ίδιοι πριν ξεκινήσει η αποζημίωση της ασφαλιστικής.

Σε μια ζημιά για παράδειγμα 1000€ με απαλλαγή 300€, θα πληρώσετε εσείς τα πρώτα 300€ και μετά τα επόμενα 700€ η ασφαλιστική. Σε αντίστοιχη ζημιά 250€, θα πρέπει να τα πληρώσετε όλα εσείς!

 

# Προσοχή στις προαιρετικές καλύψεις

Μην πληρώνετε για καλύψεις που δεν χρειάζεστε. Εάν οδηγείτε ένα παλαιότερο αυτοκίνητο, ενδεχομένως δεν αξίζει να πληρώνετε για κάλυψη καταστροφής και κλοπής. Αναλογιστείτε την αξία του αυτοκινήτου σας και κρίνετε αν αυτές οι προαιρετικές καλύψεις είναι αναγκαίες.

Αντίστοιχα, αν έχετε κάποιο ανεξάρτητο συμβόλαιο νομικής προστασίας που σας καλύπτει για όλες τις περιπτώσεις, ίσως δε χρειάζεστε τη νομική προστασία αυτοκινήτου αφού έχετε ήδη μια αντίστοιχη κάλυψη!

 

# Ενημερώστε τη διεύθυνσή σας σε περίπτωση μετακόμισης

Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά τα ασφάλιστρά σας είναι η μόνιμη έδρα σας – δηλαδή η διεύθυνση κατοικίας όπως αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας.

Αν μετακομίσατε πρόσφατα, μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση στην ασφαλιστική εταιρεία (με το ανάλογο αποδεικτικό) και αν είστε σε μέρος που έχει χαμηλότερα ασφάλιστρα, να επωφεληθείτε από αυτό!

Για παράδειγμα, η ασφάλεια στην επαρχία και σε μικρότερες πόλεις είναι πολύ πιο οικονομική σε σχέση με την ασφάλιση στην Αθήνα!

 

# Bonus Tip : Συγκρίνετε τιμές πριν αγοράσετε!

Τελευταία – αλλά ίσως πιο σημαντική – είναι η συμβουλή μας πάντα να συγκρίνετε τιμές και καλύψεις πριν αγοράσετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου!

Μην αγοράσετε δηλαδή την πρώτη προσφορά που θα δείτε ή μια πρόταση του τοπικού γραφείου ασφάλισης στη γειτονιά σας – Έτσι αυξάνετε τις πιθανότητες να αγοράσετε τη λάθος ασφάλιση!

Μέσα από το asfaleies24 μπορείτε να συγκρίνετε εντελώς δωρεάν τιμές και καλύψεις σε έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες με 1 κλικ, να δείτε τι καλύψεις προσφέρουν και φυσικά ποια είναι η τιμή ασφάλισης του δικού σας αυτοκινήτου, με τα δικά σας χαρακτηριστικά όπως διεύθυνση, ηλικία οδηγού, κ.α.

Η σύγκριση τιμών στην ασφάλεια αυτοκινήτου πάντα θα σας εξοικονομεί χρήματα και επιπλέον θα σας δίνει το αίσθημα ότι κάνατε την καλύτερη δυνατή επιλογή μέσα από την πιο εκτεταμένη έρευνα αγοράς που θα μπορούσατε να πραγματοποιήσετε!