τι καλυπτει μια ασφαλεια φορτηγου
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά

Τι καλύπτει η ασφάλεια φορτηγού – Πακέτα και προαιρετικές καλύψεις

Η ασφάλεια φορτηγού σε γενικές γραμμές καλύπτει ακριβώς ό,τι και η ασφάλεια αυτοκινήτου.

Υπάρχουν 3 ειδών πακέτα ασφάλισης και έπειτα οι προαιρετικές καλύψεις που μπορείτε να επιλέξετε όποια σας ενδιαφέρει, έτσι ώστε να διαμορφώσετε την ασφάλεια του φορτηγού σας, ακριβώς στα μέτρα σας!

Στην ασφάλεια φορτηγού θα βρείτε τη βασική ασφάλιση που περιλαμβάνει την υποχρεωτική αστική ευθύνη έναντι τρίτων, τα πακέτα ασφάλισης πυρός/κλοπής καθώς και την πλήρη μικτή ασφάλιση ιδίων ζημιών – όπως ακριβώς ισχύει και στα ΙΧ αυτοκίνητα.

Καλύψεις πακέτων ασφάλισης για φορτηγό

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι καλύπτουν τα 3 πακέτα ασφάλισης που απευθύνονται για ασφάλεια ΙΧ φορτηγών.

Βασική ασφάλεια φορτηγού

Η βασική ασφάλεια φορτηγού, όπως και στην ασφάλεια ΙΧ, καλύπτει τις υποχρεωτικές εκ του νόμου καλύψεις, δηλαδή:

 • Αστική ευθύνη έναντι τρίτων
 • Σωματικές βλάβες
 • Υλικές ζημίες
 • Φροντίδα ατυχήματος

Στην ουσία καλύπτεται κάθε τρίτος που θα του προξενήσετε ζημίες σε ένα ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα.

Η βασική ασφάλεια είναι υποχρεωτική για όλα τα οχήματα που φέρουν πινακίδες, όπως αυτοκίνητα, μηχανές, φορτηγά, κ.ο.κ.

Στη βασική ασφάλεια φορτηγού μπορείτε να προσθέσετε και όποιες προαιρετικές καλύψεις επιθυμείτε, ώστε να εμπλουτίσετε ακόμα περισσότερο το ασφαλιστήριό σας.

Πακέτο πυρός/κλοπής

Ένα πακέτο πυρός/κλοπής, περιέχει τις βασικές καλύψεις και επιπλέον – ανάλογα την κάθε ασφαλιστική εταιρεία – εξτρά καλύψεις που γενικά στόχο έχουν να σας αποζημιώσουν σε περίπτωση κλοπής του οχήματος ή καταστροφής από φυσικά φαινόμενα.

Κάθε πακέτο πυρός/κλοπής είναι διαφορετικό, ανάλογα τις παροχές από την εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία.

Σε γενικές γραμμές, τα πακέτα πυρός/κλοπής προσφέρουν κάλυψη για:

 • Πυρός από τρομοκρατικές ενέργειες
 • Ζημιές από απεργίες
 • Ζημιές από πυρκαγιά που προκλήθηκε από κακόβουλες ενέργειες
 • Ολική κλοπή του οχήματος
 • Μερική κλοπή σημαντικών εξαρτημάτων για τη λειτουργία του φορτηγού
 • Ζημιές κατά την κλοπή
 • Πυρός/ζημιές από φυσικά φαινόμενα (πυρκαγιά, χαλάζι, θεομηνία, κτλ)

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πως κάθε ασφαλιστική εταιρεία διαθέτει διαφορετικές καλύψεις στα πακέτα πυρός/κλοπής, όπως και στα πακέτα μικτής ασφάλειας, όπως θα δούμε παρακάτω.

Πακέτο μικτής ασφάλειας φορτηγού

Στη μικτή ασφάλεια φορτηγού καλύπτονται και οι ιδίες ζημιές του οδηγού – δηλαδή αν εμπλακείτε σε ένα ατύχημα και έχετε την υπαιτιότητα, τότε η ασφαλιστική πέρα από τις ζημιές του άλλου οχήματος, θα καλύψει και τις ζημιές στο φορτηγό σας.

Η μικτή ασφάλεια φορτηγού προσφέρεται από συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες και εξαρτώνται παράγοντες όπως η ηλικία του φορτηγού, το βάρος του, κ.α.

Σε μια μικτή ασφάλεια καλύπτονται οι καλύψεις της βασικής ασφάλισης, του πακέτου πυρός/κλοπής καθώς επιπλέον και οι ιδίες ζημιές.

 

Εξτρά καλύψεις που μπορείτε να προσθέσετε σε μια ασφάλεια φορτηγού

Ανεξαρτήτως του πακέτου ασφάλισης που θα επιλέξετε (βασικό, πυρός/κλοπής, μικτή), μπορείτε να προσθέσετε τις προαιρετικές καλύψεις ώστε να φέρετε το ασφαλιστήριο στα μέτρα και τις ανάγκες σας.

Οι προαιρετικές καλύψεις είναι:

 • Οδική βοήθεια
 • Νομική προστασία
 • Προσωπικό ατύχημα οδηγού
 • Θραύση κρυστάλλων

Η οδική βοήθεια είναι πολύ χρήσιμη καθώς σε οποιαδήποτε μηχανική, ηλεκτρολογική ή άλλη βλάβη, θα έρθει άμεσα συνεργείο της ασφαλιστικής εταιρείας ώστε να σας βοηθήσει ή να σας ρυμουλκήσει στο κοντινότερο συνεργείο της επιλογής σας.

Η νομική προστασία προσφέρει κάλυψη σε περίπτωση που έχετε αντιδικία με κάποια ασφαλιστική για το ύψος της αποζημίωσής σας ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο σε ένα ατύχημα και όχι μόνο.

Το προσωπικό ατύχημα οδηγού σας αποζημιώνει χρηματικά σε περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου, αποτέλεσμα τροχαίου ατυχήματος.

Τέλος, η θραύση κρυστάλλων σας επιδιορθώνει ή σας αντικαθιστά το ραγισμένο παρμπρίζ σας εντελώς δωρεάν (ή με απαλλαγή, εφόσον υπάρχει στο συμβόλαιό σας).

Υπάρχει περίπτωση μερικές προαιρετικές καλύψεις να περιλαμβάνονται μέσα σε κάποιο πακέτο πυρός/κλοπής της ασφαλιστικής εταιρείας και να μη χρειάζεται να τα προσθέσετε εξτρά.

 

Πως γίνεται η διαδικασία ασφάλισης φορτηγού στο asfaleies24.gr

Η διαδικασία ασφάλισης στο asfaleies24 είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και οικονομική!

Απλά εισάγετε τα στοιχεία του φορτηγού σας όπως πινακίδα, μοντέλο και έτος κυκλοφορίας και έπειτα επιλέγετε πακέτο ασφάλισης καθώς και τη χρονική διάρκεια της ασφάλισής σας.

Να έχετε υπόψιν πως στα ετήσια πακέτα ασφάλισης υπάρχει σημαντική έκπτωση έναντι των τρίμηνων και εξάμηνων, που σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζει ακόμα και το 40%1

Πατάτε το «Επόμενο» και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να δείτε τις προσφορές της εταιρείας μας.

Στο αμέσως επόμενο βήμα συγκρίνετε τιμές και παροχές από τις ασφαλιστικές εταιρείες – Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις καλύψεις κάθε πακέτου και κάθε εταιρείας καθώς και το τελικό κόστος που θα πληρώσετε.

Επιπλέον, σε αυτό το βήμα μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε εξτρά κάλυψη θέλετε από τις προαιρετικές.

Τέλος, αφού επιλέξετε εταιρεία, προχωράτε στην ολοκλήρωση της αίτησης ασφάλισης όπου συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και ανεβάσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που μπορεί να χρειαστούν, όπως άδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα οδήγησης.

 

Ενδεικτικές εταιρείες που προσφέρουν ασφάλεια φορτηγού

Δεν προσφέρουν όλες οι εταιρείες ασφάλεια ΙΧ φορτηγού. Ενδεικτικές εταιρείες που θα βρείτε ασφάλεια φορτηγού ΙΧ online στην ιστοσελίδα μας, είναι οι:

 • Interlife
 • Unique
 • Apeiron Insurance
 • Ιντερσαλόνικα

Ειδικά η ασφαλιστική Unique και η Apeiron Insurance προσφέρουν ιδιαίτερα ελκυστικά προγράμματα ασφάλισης για φορτηγό.

Βέβαια, κάθε όχημα έχει διαφορετικές ανάγκες ασφάλισης οπότε το καλύτερο είναι να κάνετε μια σύγκριση τιμών και καλύψεων μέσα από την πλατφόρμα μας, ώστε να βρείτε από μόνοι σας την ιδανική ασφάλεια φορτηγού!

 

Σύγκρινε και αγόρασε ασφάλεια αυτοκινήτου και φορτηγού στο Asfaleies24

Τώρα η ασφάλεια αυτοκινήτων και φορτηγού είναι εύκολη υπόθεση στο asfaleies24 και επιπλέον σας εξοικονομεί πολλά χρήματα! Συγκρίνετε τιμές και παροχές σε μόλις 1 λεπτό μέσα από την καινοτόμα πλατφόρμα μας και ανακαλύψτε πακέτα ασφάλισης σε έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες!

Δείτε τις παροχές κάθε εταιρείας, προσθέστε όποια εξτρά προαιρετική κάλυψη χρειάζεστε και ασφαλιστείτε online σε μόλις 1 λεπτό από την άνεση του σπιτιού σας!

Και το καλύτερο; Κατεβάζετε άμεσα το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αφού σας το στέλνουμε αμέσως μετά την πληρωμή σας στο e-mail!

Ανακάλυψε και εσύ την καλύτερη ασφάλεια φορτηγού στο asfaleies24 και ασφαλίσου έξυπνα και οικονομικά, σε ελάχιστο χρόνο!