Θα μου καλύψει η ασφάλεια αυτοκινήτου το σπασμένο παρμπρίζ;
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 λεπτά

Θα μου καλύψει η ασφάλεια αυτοκινήτου το σπασμένο παρμπρίζ;;

Βιώσατε πρόσφατα ζημιά στο παρμπρίζ του οχήματός σας; Σίγουρα θα αναρωτιέστε εάν τα έξοδα επισκευής ή αντικατάστασής του καλύπτονται από την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας.

Σε αυτό το άρθρο αναλύουμε αναλυτικά αυτή την πτυχή, εξετάζοντας την κάλυψη θραύσης κρυστάλλων από την ασφάλεια αυτοκινήτου και τις συνθήκες που αυτό μπορεί να συμβεί.

Εάν είστε κάτοχος μιας βασικής ασφάλειας που προσφέρει μόνο την απολύτως αναγκαία κάλυψη, είναι πιθανό το ασφαλιστήριο σας να μην καλύπτει το κόστος για την αντικατάσταση του παρμπρίζ. Ωστόσο, εάν έχετε επιλέξει μια εκτεταμένη κάλυψη ή μια πρόσθετη κάλυψη που περιλαμβάνει τη θραύση κρυστάλλων, τότε είναι πολύ πιθανό να είστε καλυμμένοι για τέτοιου είδους ζημιές.

Ας εξετάσουμε όμως πιο λεπτομερώς τις δύο ενδεχόμενες ασφαλιστικές καλύψεις που θα σας αποζημιώσουν σε περίπτωση θραύσης του παρμπρίζ σας!

 

# Ολοκληρωμένη μικτή κάλυψη

Η μικτή ασφάλεια παρέχει προστασία για το αυτοκίνητό σας απέναντι σε μια ποικιλία απροσδόκητων γεγονότων.

Η συγκεκριμένη κάλυψη του ασφαλιστηρίου σας εξασφαλίζει ότι θα λάβετε προστασία στην περίπτωση που το όχημά σας υποστεί ζημίες από κάποιον ασφαλισμένο κίνδυνο, όπως για παράδειγμα αν σπάσει ή ραγίσει το τζάμι σας.

Το φάσμα των κινδύνων που μπορεί να καλύπτονται σε ένα ασφαλιστήριο περιλαμβάνει πυρκαγιές, βροχόπτωση χαλαζιού, ανεμοστρόβιλους, κεραυνούς, περιστατικά κλοπής, βανδαλισμούς, απώλειες από πτώσεις αντικειμένων, εκρήξεις, πλημμύρες και εξεγέρσεις.

Έτσι, σε περίπτωση που έχετε εντάξει τη μικτή ασφάλεια στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας — κάτι που φυσικά είναι προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό όπως η βασική ασφάλεια — και έχετε προσθέσει την ειδική κάλυψη για θραύση του παρμπρίζ, τότε η ασφαλιστική σας εταιρία θα αναλάβει το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης του παρμπρίζ σας. Εντούτοις, σημειώνεται ότι η αποζημίωση θα γίνει μέχρι του ανώτατου ορίου που καθορίζει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Στην περίπτωση που το κόστος για την αντικατάσταση του παρμπρίζ υπερβεί το συμφωνημένο όριο κάλυψης, θα κληθείτε να καταβάλετε τη διαφορά εξ ιδίων πόρων.

Αξίζει επιπρόσθετα να επισημανθεί ότι η αντικατάσταση ή επισκευή του παρμπρίζ ενδέχεται να καλύπτεται από την ασφάλιση πλήρους κάλυψης, ακόμη και αν δεν έχετε αποκτήσει ειδικό πρόγραμμα κάλυψης για το παρμπρίζ, εφόσον οι συνθήκες της ζημίας εμπίπτουν στα προβλεπόμενα από το συμβόλαιό σας.

 

# Κάλυψη θραύσης κρυστάλλων στο ασφαλιστήριό σας

Ακόμα κι αν έχετε μια απλή βασική ασφάλεια με τις υποχρεωτικές εκ του νόμου καλύψεις μόνο, μπορείτε να προσθέσετε την κάλυψη θραύσης κρυστάλλων ώστε να είστε καλυμμένοι σε περίπτωση που σπάσει ή ραγίσει κάποιο από τα τζάμια σας.

Μέσα από το asfaleies24 μπορείτε να προσθέσετε την συγκεκριμένη κάλυψη σε οποιοδήποτε πακέτο για ασφάλεια αυτοκινήτου κι αν επιλέξετε, με το ελάχιστο δυνατό κόστος!

 

# Η αντικατάσταση του παρμπρίζ ενδέχεται να επηρεάσει τα ασφάλιστρά σας;

Οι επιδιορθώσεις και οι αντικαταστάσεις των παρμπρίζ ανήκουν στις πιο διαδεδομένες εργασίες συντήρησης αυτοκινήτων. Η επίδραση στην ασφάλεια σας εξαρτάται από το εάν αποφασίσετε να ζητήσετε αποζημίωση και από τον αριθμό των αιτήσεων που έχετε υποβάλει στο παρελθόν. Για παράδειγμα, η ασφαλιστική μπορεί να διατηρεί σταθερά τα ασφάλιστρα αν έχετε έως και 2 αιτιάσεις μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος!

 

# Συνήθεις αιτίες ζημιάς στα παρμπρίζ

Ένα ραγισμένο παρμπρίζ αποτελεί μια ανεπιθύμητη κατάσταση και οι αιτίες πίσω από μια τέτοια ζημιά μπορεί να είναι αναπόφευκτες. Για να αποφύγετε αυτήν την κατάσταση – που δυστυχώς είναι πολύ συνηθισμένη – είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τους πιο κοινούς παράγοντες που προκαλούν ζημιές στο παρμπρίζ:

  • – Αντικείμενα όπως πέτρες και χαλίκια που προσκρούουν στο παρμπρίζ κατά τη διάρκεια της οδήγησης.
  • – Καταπτώσεις κλαδιών από δέντρα πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, συνήθως λόγω ισχυρών ανέμων ή καιρικών φαινομένων.
  • – Χαλάζι, ειδικά μεγάλου μεγέθους όπου μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές.
  • – Θερμική διαστολή και συστολή που προκαλείται από την ταχεία αλλαγή της θερμοκρασίας, όπως όταν ένα κρύο παρμπρίζ έρχεται σε επαφή με ζεστό νερό.
  • – Μη ορθή εγκατάσταση που μπορεί να προκαλέσει ραγίσματα στο γυαλί.

Η συχνότητα και η σοβαρότητα των ραγισμάτων μπορεί επίσης να επηρεάσουν το πόσο συχνά χρειάζεται να αντικαθίσταται ένα παρμπρίζ. Μικρές ρωγμές μπορεί να επιδιορθωθούν, αλλά μεγαλύτερες ζημιές συνήθως απαιτούν πλήρη αντικατάσταση.

 

# Ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία

Οι διακυμάνσεις στη θερμοκρασία αποτελούν έναν ακόμη παράγοντα που προκαλεί ζημιές στα παρμπρίζ. Οι ακραίες καιρικές αλλαγές μπορούν να προκαλέσουν τη διαστολή και τη συστολή του γυαλιού. Επειδή το γυαλί ζεσταίνεται και δροσίζεται γρηγορότερα στις άκρες του παρμπρίζ απ’ ό,τι στο κέντρο, οι διαστολές και συστολές συμβαίνουν με διαφορετικούς ρυθμούς, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές.

 

# Ποιότητα του γυαλιού

Τέλος, τα ελαττώματα στο γυαλί του παρμπρίζ, ιδίως αν πρόκειται για γυαλί χαμηλότερης ποιότητας, μπορούν να καταστήσουν το παρμπρίζ περισσότερο ευαίσθητο σε ρωγμές. Προβείτε σε έρευνα για το είδος του γυαλιού που χρησιμοποιείται για το παρμπρίζ του οχήματός σας ώστε να ανακαλύψετε την ποιότητά του. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί εάν το συγκεκριμένο γυαλί έχει ποτέ ανακληθεί, καθώς αυτό μπορεί να είναι ένδειξη προβλημάτων ποιότητας.

 

# Επιδιόρθωση ή Αντικατάσταση Παρμπρίζ: Επιλέγοντας την Ιδανική Λύση

Βρίσκεστε μπροστά στο δίλημμα της ζημίας που έχει υποστεί το παρμπρίζ του οχήματός σας και αναρωτιέστε αν χρειάζεται επισκευή ή αντικατάσταση; Η απόφαση εξαρτάται από το μέγεθος και την ένταση της βλάβης και φυσικά θα σας συμβουλέψει και ο αρμόδιος τεχνικός του συνεργείου.

Για ασήμαντες βλάβες, όπως μικροσκοπικά σπασίματα ή ρωγμές, η επισκευή είναι η προτιμότερη επιλογή. Μπορείτε να απευθυνθείτε στην αντιπροσωπεία, σε ένα καταξιωμένο συνεργείο, ή σε κέντρα ειδικευμένα στα παρμπρίζ αυτοκινήτων για μια αποτελεσματική και οικονομική λύση. Οι τεχνικοί, με τη χρήση ειδικού εργαλείου, εισάγουν ρητίνη στην ρωγμή και με την εφαρμογή πίεσης επιτυγχάνουν την ολοκληρωτική επιδιόρθωση μετά το στέγνωμα της ρητίνης.

Ωστόσο, αν η ζημία είναι μεγάλη, βαθιά, ή βρίσκεται σε σημείο όπως το οπτικό πεδίο του οδηγού, η αντικατάσταση ενδέχεται να είναι η μόνη ασφαλής λύση. Η αντικατάσταση του παρμπρίζ απαιτεί την αφαίρεση του παλαιού γυαλιού και την τοποθέτηση ενός καινούργιου. Συνήθως, το νέο παρμπρίζ θα πρέπει να είναι ίδιο με το πρωτότυπο και να πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αντικατάσταση παρμπρίζ θα πρέπει να γίνει από ειδικούς τεχνικούς και με τη χρήση των σωστών υλικών και εξοπλισμού. Οποιαδήποτε λάθος εφαρμογή μπορεί να επηρεάσει τη δομική ακεραιότητα του οχήματος και να μειώσει την ασφάλεια του.

Συνοψίζοντας, η επιλογή μεταξύ επιδιόρθωσης και αντικατάστασης εξαρτάται από την έκταση και τη θέση της βλάβης. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να λάβετε μια εκτίμηση και για να επιλέξετε την πιο ασφαλή και οικονομικά αποδοτική λύση για το αυτοκίνητό σας.

 

# Οδηγίες Ασφαλείας για την Αναλλοίωτη Διατήρηση του Παρμπρίζ σας

Εξασφαλίστε την προστασία και την μακροζωία του παρμπρίζ του οχήματός σας, ακολουθώντας αυτά τα απλά και αποτελεσματικά βήματα.

Αποφύγετε τον κίνδυνο της ανεπιθύμητης ζημιάς, διατηρώντας συστηματικά μια επαρκή απόσταση από τα μεγάλα φορτηγά ή τα ημιφορτηγά κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Τα οχήματα αυτά μπορούν να προκαλέσουν εκτόξευση αντικειμένων όπως πέτρες, προκαλώντας συχνά ρωγμές ή ακόμη και ραγίσματα στο παρμπρίζ.

Ελαχιστοποιήστε την έκθεση σε καιρικές συνθήκες ζημιά, επιλέγοντας να σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας εντός γκαράζ όποτε είναι εφικτό. Τα στοιχεία της φύσης, όπως δυνατοί άνεμοι, χαλάζι, ακόμα και η μακροχρόνια έκθεση στις ηλιακές ακτίνες, μπορούν να επιφέρουν ακούσιες φθορές στην επιφάνεια του παρμπρίζ.

Συμπερασματικά, αν το ασφαλιστήριό σας δεν περιλαμβάνει τη θραύση κρυστάλλων (για παράδειγμα δεν είναι μια μικτή ολοκληρωμένη κάλυψη), τότε προσθέστε απαραιτήτως την προαιρετική κάλυψη θραύσης κρυστάλλων που σας προσφέρει το asfaleies24 και οι συνεργάτες του και είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε ασφάλεια αυτοκινήτου κι αν επιλέξετε!

Μέσα από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να συγκρίνετε τιμές και πακέτα σε έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες και να βρείτε μια φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου σε 1 μόλις λεπτό, μαζί με την κάλυψη θραύσης κρυστάλλων!