πως επηρεαζει η διευθυνση κατοικιας το κοστος ασφαλειας αυτοκινητου
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πως επηρεάζει η διεύθυνσή μου το κόστος ασφάλισης – Παραδείγματα

Η ασφάλεια αυτοκινήτου και μηχανής επηρεάζεται από κάποιους σταθερούς παράγοντες, γι’αυτό βλέπουμε διαφορετικές τιμές για κάθε όχημα και ιδιοκτήτη.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές στις ασφάλειες μηχανής και αυτοκινήτου είναι:

  • Το όχημα που πρόκειται να ασφαλιστεί
  • Η ηλικία του οδηγού
  • Τα έτη διπλώματος
  • Ο ΤΚ της μόνιμης κατοικίας

Ειδικά ο ΤΚ της μόνιμης κατοικίας – δηλαδή η διεύθυνσή σας – παίζει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στο τελικό κόστος ασφάλισης.

Γιατί όμως επηρεάζει τόσο πολύ τις τιμές ο ΤΚ της έδρας σας;

 

Η εκτίμηση κινδύνου από τις ασφαλιστικές εταιρείες

Οι ασφαλιστικές εταιρείες μέσω αλγορίθμων αλλά και δεδομένων που εισάγει ο κάθε υποψήφιος πελάτης (όπως τα στοιχεία που αναφέραμε παραπάνω), υπολογίζει τον εκτιμώμενο κίνδυνο και αντίστοιχα τα ασφάλιστρα που πρέπει να καταβληθούν για να καλυφθεί αυτός ο κίνδυνος.

Ένας από τους κινδύνους που λαμβάνει υπόψιν η ασφαλιστική εταιρεία είναι η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του πελάτη – δηλαδή εκεί όπου το αυτοκίνητο θα κινείται για τη μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου.

Με βάση δεδομένα που έχει η ασφαλιστική, γνωρίζει το ποσοστό των ατυχημάτων στην περιοχή, τι ατυχήματα συμβαίνουν καθώς και το μέσο κόστος της ζημιάς.

Υπολογίζοντας όλα αυτά με περιμετρική τιμολόγηση, μπορεί να εκτιμήσει τον κίνδυνο ασφάλισης σε κάθε περιοχή με βάση μόνο τον ΤΚ που προσκομίζει ο πελάτης!

 

Πόσο διαφέρει η ασφάλεια αυτοκινήτου από περιοχή σε περιοχή

Σε γενικές γραμμές, μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν υψηλότερα ασφάλιστρα απ’ότι επαρχιακές πόλεις όπως οι Σέρρες για παράδειγμα.

Στους παρακάτω πίνακες, μπορείτε να δείτε ενδεικτικές τιμές ασφάλισης για Fiat Panda, Toyota Yaris και Nissan Micra σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σύρο αντίστοιχα.

Toyota Yaris

κοστος ασφαλεια αυτοκινητου toyota yaris

Nissan Micra

κοστος ασφαλεια αυτοκινητου nissan micra

Fiat Panda

κοστος ασφαλεια αυτοκινητου fiat panda

Όπως διαπιστώνουμε, οι διαφορές αγγίζουν ή ξεπερνάνε ακόμα και το 50% ανάμεσα στη Σύρο και την Αθήνα!

 

Τι θα συμβεί αν δηλώσω διαφορετική διεύθυνση από αυτήν της μόνιμης κατοικίας μου

Όταν κάνετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου online μέσα από το asfaleies24, αρκετές φορές η αγορά θα προχωρήσει χωρίς κανένα δικαιολογητικό – δηλαδή για τη βασική ασφάλεια αυτοκινήτου, δε θα χρειαστεί να προσκομίσετε άδεια κυκλοφορίας ή δίπλωμα!

Σε αυτήν την περίπτωση, τα στοιχεία δε γίνονται επιβεβαίωση από την ασφαλιστική ή εμάς, όμως στην ουσία δηλώνετε ότι είναι όλα σωστά και αληθή.

Σε περίπτωση που γίνει τυχαίος έλεγχος από την ασφαλιστική (μπορεί να ζητηθούν τα δικαιολογητικά σε τυχαίο έλεγχο) ή συμβεί κάποιο ατύχημα και διαπιστωθεί ότι είναι διαφορετική η διεύθυνση που δηλώσατε από τη διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας σύμφωνα με την άδεια κυκλοφορίας, τότε θα χρειαστεί να καταβάλλετε επασφάλιστρο.

 

Μένω σε άλλη διεύθυνση από αυτή που υπάρχει στην άδεια κυκλοφορίας – Τι πρέπει να κάνω;

Στην περίπτωση που διαμένετε σε άλλη διεύθυνση από αυτήν της άδειας κυκλοφορίας – όπως για παράδειγμα αν έχετε μετακομίσει – τότε θα χρειαστεί να προσκομίσετε ένα πρόσφατο εκκαθαριστικό όπου αναγράφει την καινούργια σας διεύθυνση, ώστε να το μεταβιβάσουμε στην ασφαλιστική και να είστε 100% καλυμμένος.

Γνωρίζουμε ότι η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ένα μεγάλο βάρος, που όμως είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με το νόμο! Κανένα όχημα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί ανασφάλιστο ενώ οι ποινές είναι πολύ μεγάλες.

Στο asfaleies24 σας δίνουμε τη δυνατότητα να μειώσετε το κόστος ασφάλισης, μέσα από μια ολοκληρωτική σύγκριση τιμών στην ασφαλιστική αγορά.

Η πλατφόρμα μας συγκρίνει έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες κι έτσι με 1 μόλις κλικ μπορείτε να βρείτε ποια εταιρεία προσφέρει τα πλέον ανταγωνιστικά προγράμματα ασφάλισης για το δικό σας αυτοκίνητο και τις δικές σας ανάγκες!

Στη φόρμα ασφάλισης συμπληρώνετε τα στοιχεία οδηγού και οχήματος και αμέσως θα δείτε τις τιμές από τις εταιρείες τόσο για τη βασική υποχρεωτική ασφάλιση όσο και για τα πακέτα πυρός/κλοπής καθώς και την πλήρη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου.

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε με 1 κλικ τις εξτρά προαιρετικές καλύψεις όπως οδική βοήθεια, προσωπικό ατύχημα, θραύση κρυστάλλων και νομική προστασία!

Βλέπετε άμεσα το τελικό κόστος, κάνετε την αίτηση online και κατεβάζετε το συμβόλαιο στο e-mailσας σε 1 μόλις λεπτό!

Η σύγκριση τιμών στην ασφάλεια αυτοκινήτου θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα ενώ δεν πρέπει να ξεχνάτε πως τα ετήσια πακέτα ασφάλισης προσφέρουν έως και 40% έκπτωση σε σχέση με ένα μηνιαίο πακέτο!