Προσωρινή άδεια οδήγησης και ασφάλεια αυτοκινήτου

προσωρινη αδεια οδηγησης ασφαλεια αυτοκινητου

Προσωρινή άδεια οδήγησης και ασφάλεια αυτοκινήτου

Για να εκδοθεί μια ασφάλεια αυτοκινήτου, χρειάζεται μια έγκυρη άδεια οδήγησης καθώς και η άδεια κυκλοφορίας του υπό ασφάλιση οχήματος.

Χωρίς αυτά τα 2 απαραίτητα και νόμιμα έγγραφα, δεν θα μπορέσει να εκδοθεί οποιαδήποτε ασφάλεια, καθώς όλες οι ασφαλιστικές τα έχουν ως προαπαιτούμενα.

Ακόμα κι αν η αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου είναι χωρίς δικαιολογητικά μέσα από την ιστοσελίδα μας, τότε υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να ζητηθούν από την ασφαλιστική εταιρεία στο μέλλον.

Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε πετύχει στις εξετάσεις για το δίπλωμα και κατέχουμε την προσωρινή άδεια οδήγησης; Μπορούμε να ασφαλιστούμε και να οδηγούμε νόμιμα το αυτοκίνητό μας;

 

Τι είναι η προσωρινή άδεια οδήγησης

Η προσωρινή άδεια οδήγησης δίνεται σε όλους τους επιτυχόντες στις πρακτικές εξετάσεις διπλώματος.

Καθώς το οριστικό δίπλωμα αργεί, για να μπορέσουν όσοι πέτυχαν να οδηγούν νόμιμα, εκδίδεται το προσωρινό δίπλωμα που συνήθως διαρκεί 3 μήνες – περίοδο ικανή για να λάβετε το νομότυπο δίπλωμά σας!

 

Από που εκδίδετε το προσωρινό δίπλωμα

Το προσωρινό δίπλωμα εκδίδεται online από το gov.gr εδώ. Συνδέεστε με τα προσωπικά στοιχεία taxisκαι αμέσως θα δείτε online την προσωρινή άδεια οδήγησης όπου μπορείτε να την κατεβάσετε ή να την εκτυπώσετε, για να την έχετε για κάθε νόμιμη χρήση της.

 

Τι ισχύει με την ασφάλεια αυτοκινήτου και την προσωρινή άδεια οδήγησης

Εφόσον είστε δικαιούχος και κάτοχος της προσωρινής άδειας, τότε μπορείτε τόσο να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας όσο και να εκδώσετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου.

Όταν σας ζητηθεί το δίπλωμα μέσα από την πλατφόρμα μας, θα πρέπει να μας ανεβάσετε την προσωρινή άδεια που κατεβάσατε από το gov.gr

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως σε όλα τα νέα διπλώματα και τις προσωρινές άδειες οδήγησης, πρέπει να προστεθεί επασφάλιστρο στην ασφάλεια αυτοκινήτου.

Το επασφάλιστρο είναι υποχρεωτικό για όλους τους νέους οδηγούς που κατέχουν το δίπλωμα λιγότερο από 1 έτος ή/και δεν έχουν κλείσει ακόμα τα 23 έτη τους.

Χωρίς το επασφάλιστρο, σε περίπτωση ατυχήματος οποιαδήποτε ζημιά θα ζητηθεί να καλυφθεί από τον οδηγό ή τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Αν υπάρχει ήδη ενεργή ασφάλεια αυτοκινήτου, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να προστεθεί με μια πρόσθετη πράξη ο νέος οδηγός, ανεβάζοντας την σχετική προσωρινή άδεια οδήγησης και πληρώνοντας το κόστος του επασφάλιστρου.

 

Πως θα εκδώσετε νέα ασφάλεια αυτοκινήτου με προσωρινή άδεια οδήγησης

Αν εκδίδεται τώρα μια ασφάλεια αυτοκινήτου για πρώτη φορά με την προσωρινή άδεια οδήγησης, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε από την ιστοσελίδα μας και να πάρετε μια προσφορά online.

Στα στοιχεία που σας ζητάει η πλατφόρμα μας, θα πρέπει να συμπληρώσετε απαραίτητα τα έτη διπλώματος (<1 χρόνο) ώστε οι τιμές να υπολογιστούν με το αντίστοιχο επασφάλιστρο νέου οδηγού.

Επιλέγετε την ασφάλεια που καλύπτει τις ανάγκες σας από έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες συγκρίνοντας τιμές και καλύψεις, προχωράτε σε online έκδοση και αμέσως λαμβάνετε στο e-mail σας το ασφαλιστήριο συμβόλαιο!

 

Τι πρέπει να κάνετε μόλις παραλάβετε το καινούργιο, οριστικό δίπλωμα οδήγησης

Μόλις παραλάβετε το καινούργιο δίπλωμά σας – το καρτελάκι που θα είναι η οριστική άδεια οδήγησης – θα πρέπει να μας την επισυνάψετε (μπρος-πίσω) ώστε να την προωθήσουμε άμεσα στην ασφαλιστική εταιρεία.

Τα προσωρινά διπλώματα έχουν συνήθως τρίμηνη διάρκεια και μετά γίνονται άκυρα – γι’αυτό τον λόγο, θα πρέπει μέσα σε αυτό το διάστημα να έχετε παραλάβει την οριστική άδεια οδήγησης και να μας τη στείλετε, ώστε να ενημερωθεί η ασφαλιστική εταιρεία και να ισχύει κανονικά η κάλυψή σας.

Δε θα γίνει κάποια αλλαγή στην ασφάλειά σας, ούτε θα υπάρξει διακοπή ή κενό ασφάλισης με την αλλαγή του διπλώματος.