ποσο κοστιζει τι περιλαμβανει ασφαλεια tesla
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πόσο κοστίζει και τι περιλαμβάνει η ασφάλεια ενός Tesla

Τα Tesla είναι από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα – όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον πλανήτη!

Στη χώρα μας οι πωλήσεις τρέχουν με γοργό ρυθμό για το Tesla Model 3 & Model Y, 2 από τα πιο πετυχημένα μοντέλα της Αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τι περιλαμβάνει όμως μια ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου για Tesla; Καλύπτεται η μπαταρία ή οι ηλεκτροκινητήρες; Υπάρχουν διαφορετικά πακέτα ασφάλισης;

Στο Asfaleies24 έχουμε μεγάλη τεχνογνωσία τόσο γύρω από τα ηλεκτρικά οχήματα όσο φυσικά και στην ασφάλεια αυτοκινήτου, ως πιστοποιημένο ασφαλιστικό πρακτορείο!

Πάμε να δούμε τα διαφορετικά πακέτα ασφαλιστικής κάλυψης για Tesla, τι περιλαμβάνουν καθώς και τι ΔΕΝ περιλαμβάνουν για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως!

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου για Tesla

Όπως σε όλα τα αυτοκίνητα, έτσι και στα Tesla, υπάρχουν 3 διαφορετικά πακέτα ασφάλισης.

Το βασικό πακέτο υποχρεωτικής ασφάλισης, το πακέτο πυρός/κλοπής καθώς και η μικτή ασφάλεια που είναι η πιο πλήρης ασφάλιση που μπορεί να έχετε στο αυτοκίνητό σας.

Ανάλογα τις ανάγκες σας, μπορείτε να επιλέξετε το πακέτο που ταιριάζει στις δικές σας απαιτήσεις. Συνήθως, λόγω αξίας, η βασική ασφάλεια δεν επιλέγεται σε αυτοκίνητα με υψηλή τιμή καθώς σε μια στραβή, θα χάσετε απευθείας όλο το κεφάλαιό σας.

Τα 2 πακέτα που επιλέγονται σε ακριβά αυτοκίνητα, είναι το πακέτο πυρός/κλοπής με καλύψεις όπως η μερική και ολική κλοπή καθώς και η μικτή ασφάλεια που αποζημιώνει ακόμα και σε περίπτωση δικής σας υπαιτιότητας!

 

Βασική ασφάλεια Tesla

Η βασική ασφάλεια Tesla περιλαμβάνει τις υποχρεωτικές εκ του νόμου καλύψεις – δηλαδή την αστική ευθύνη έναντι τρίτων καθώς και τις υλικές ζημιές.

Δεν καλύπτεται τίποτα άλλο στο αυτοκίνητό σας.

Η συγκεκριμένη ασφάλεια είναι η απολύτως υποχρεωτική και ελάχιστη που πρέπει να έχετε για να κυκλοφορήσετε στους δρόμους.

 

Πακέτα πυρός/κλοπής

Τα πακέτα πυρός κλοπής είναι μια αναβαθμισμένη ασφάλεια που περιλαμβάνει τόσο τη βασική κάλυψη όσο και επιπλέον καλύψεις όπως :

Οι παραπάνω καλύψεις είναι ενδεικτικές και διαφοροποιούνται ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία.

Όταν κάνετε μια αναζήτηση ασφάλισης μέσα από την ιστοσελίδα μας, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις παροχές της κάθε ασφαλιστικής πρότασης μαζί με όλες τις καλύψεις αναλυτικά!

 

Μικτή ασφάλεια Tesla

Η μικτή ασφάλεια Tesla είναι η πλέον ολοκληρωμένη ασφάλεια για το νέο σας ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Καλύπτει σχεδόν όλες τις πιθανές ζημιές που μπορεί να περιλαμβάνει ένα πακέτο πυρός/κλοπής και επιπλέον καλύπτονται και οι ιδίες ζημίες – δηλαδή οι ζημίες που έχουν προκληθεί σε ένα ατύχημα στο οποίο όμως η υπαιτιότητα είναι δική σας!

Η μικτή ασφάλιση είναι η πιο πλήρης ασφάλεια που μπορείτε να έχετε και να ασφαλίσετε αποτελεσματικά το κεφάλαιό σας.

 

Πόσο κοστίζει μια ασφάλεια αυτοκινήτου για Τεσλα

Οι ασφάλειες αυτοκινήτου έχουν παραμετρική τιμολόγηση – δηλαδή για τον υπολογισμό του κόστους λαμβάνονται υπόψιν αρκετοί παράγοντες όπως τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, την ηλικία και τα έτη διπλώματος του οδηγού, η διεύθυνση της έδρας, κ.α.

Ένα μέσο ετήσιο ασφάλιστρο για μικτή ασφάλεια Tesla στην Anytime, με ΤΚ Αθήνας, είναι περίπου στα 1.100€ για όλες τις καλύψεις και επιπλέον την οδική βοήθεια για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Στην επαρχία, το κόστος διαμορφώνεται περίπου από 880€ / έτος.

Η βασική ασφάλεια έχει περίπου τη μισή τιμή – ξεκινάει από περίπου 400€ το χρόνο για τις υποχρεωτικές καλύψεις.

Τέλος, ένα πακέτο πυρός/κλοπής που αποτελεί την ενδιάμεση μέση λύση μεταξύ βασικής ασφάλισης και μικτής ασφάλειας, κοστίζει περίπου 600€ με ΤΚ Αθήνας.

 

Συχνές ερωτήσεις γύρω από την ασφάλεια Tesla και ηλεκτρικού αυτοκινήτου γενικότερα

Καλύπτεται η μπαταρία ενός ηλεκτρικού οχήματος στην ασφάλεια;

Η μπαταρία όπως και όλα τα μηχανικά μέρη ενός οχήματος – είτε θερμικού είτε ηλεκτρικού – ΔΕΝ καλύπτονται από την ασφάλεια αυτοκινήτου εκτός κι αν ρητά αναφέρεται διαφορετικά.

Η μπαταρία, ο ηλεκτροκινητήρας, τα διάφορα chips, το infotainment σύστημα, κ.α. είναι μέρη του αυτοκινήτου όπου σε περίπτωση ζημίας ή βλάβης, η ασφάλεια δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση.

Από την άλλη, με την κάλυψη μερικής κλοπής, αν γίνει κλοπή της μπαταρίας του αυτοκινήτου ή του ηλεκτροκινητήρα, τότε αυτό καλύπτεται καθώς αποτελεί βασικό εξάρτημα για τη λειτουργία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου!

Η μπαταρία καλύπτεται από την ασφαλιστική μόνο αν υπάρχει ζημιά λόγω ατυχήματος – αν δηλαδή σας τρακάρει ένα άλλο αυτοκίνητο και πρέπει αν επιδιορθωθεί/αντικατασταθεί όπως αντίστοιχα πρέπει να φτιαχτούν και τα φανάρια, οι λαμαρίνες, κ.ο.κ.

 

Τι περιλαμβάνει η θραύση κρυστάλλων;

Η θραύση κρυστάλλων στα Tesla περιλαμβάνει το σπάσιμο των υαλοπινάκων, μέχρι ενός ανώτατου χρηματικού ποσού.

Ανάλογα την ασφαλιστική, πέρα από τα περιμετρικά τζάμια των παραθύρων και τα παρμπρίζ, είναι πολύ πιθανόν να καλύπτεται και η γυάλινη πανοραμική οροφή που περιλαμβάνεται στα Tesla Model 3 και Model Y.

 

Που γίνονται οι επισκευές στα Tesla

Στην Ελλάδα οι επισκευές των αυτοκινήτων Tesla γίνονται σε 2 σημεία:

Στις εγκαταστάσεις της FMS στο Ρέντη και στην Καρέντα στην Αθήνα.

Οι 2 αυτές εγκαταστάσεις είναι εξουσιοδοτημένες από την Tesla για τη σωστή επισκευή των οχημάτων μετά από κάποια βλάβη.

 

Τι είναι η αξία του αυτοκινήτου και τι πρέπει να προσέχετε

Σε όλα τα αυτοκίνητα, υπάρχει η επιλογή για εισαγωγή της αξίας του αυτοκινήτου. Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή καθώς η αξία θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην τρέχουσα εμπορική αξία – σε διαφορετική περίπτωση, θα έχετε πρόβλημα τόσο στα ασφάλιστρα όσο και στην καταβολή κάποιας μελλοντικής αποζημίωσης.

Η αξία του αυτοκινήτου σε ένα ασφαλιστήριο επηρεάζει τόσο τα ασφάλιστρα που καταβάλλετε όσο και την αποζημίωση σε ένα συμβόλαιο πυρός/κλοπής ή μικτής ασφάλισης.

 

Ποιες εταιρείες ασφαλίζουν Tesla

Δεν ασφαλίζουν όλες οι ασφαλιστικές τα Tesla ακόμα. Υπάρχουν 4-5 εταιρείες που μπορείτε να ασφαλιστείτε άμεσα – μια από αυτές είναι η ασφαλιστική Anytime που παρέχει ένα ιδιαίτερα προσιτό πρόγραμμα ασφάλισης με μικτή κάλυψη για τα Tesla, σε πολύ προσιτό κόστος!

 

Τι άλλο πρέπει να προσέξετε

Η ασφάλεια ενός ακριβού και ιδιαίτερου αυτοκινήτου, όπως είναι τα Tesla, απαιτεί μια σωστή καθοδήγηση και απόφαση από τη μεριά σας.

Το Asfaleies24 ως πιστοποιημένο ασφαλιστικό πρακτορείο, είναι δίπλα σας ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή για την ασφάλιση του νέου σας ηλεκτρικού οχήματος!

Μαζί θα δούμε τις καλύτερες επιλογές για ασφάλεια αυτοκινήτου, θα συγκρίνουμε τιμές και καλύψεις και θα επιλέξουμε την ασφάλεια που ανταποκρίνεται ακριβώς στις δικές σας ανάγκες!

Μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας μέσα από την ιστοσελίδα μας και να συγκρίνετε τιμές και παροχές σε έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες, με 1 κλικ!

Η διαδικασία ασφάλισης ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα και ειδικά αν το αυτοκίνητο το αγοράζετε καινούργιο από αντιπροσωπεία, τότε μπορούμε να εκδώσουμε την ασφάλεια άμεσα μέσα σε μερικά λεπτά, δίχως έλεγχο πραγματογνώμονα ακόμα και για μικτή ασφάλιση!