Το πλεονέκτημα του να έχεις πλήρη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

πλεονεκτημα μικτης ασφαλειας αυτοκινητου

Το πλεονέκτημα του να έχεις πλήρη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι απαραίτητη και υποχρεωτική για κάθε ιδιοκτήτη οχήματος που κυκλοφορεί το όχημά του και φέρει πινακίδες. Η ασφάλεια σας προστατεύει έναντι οικονομικής ζημιάς, τόσο για ζημιές που μπορεί να προκληθούν με δική σας υπαιτιότητα όσο κι αν εμπλακείτε σε ατύχημα χωρίς υπαιτιότητα.

Ωστόσο, για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας έχετε διάφορες επιλογές να διαλέξετε, ανάλογα τις ανάγκες σας.

Τα πακέτα που κυκλοφορούν στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι στην ουσία 3:

  • Η βασική ασφάλεια
  • Η ασφάλεια πυρός-κλοπής
  • Και η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα της μικτής ασφάλειας, σε ποιους απευθύνεται και γιατί είναι καλό να την έχετε για το όχημά σας!

Τι είναι η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα για τα οχήματα, που καλύπτει σχεδόν όλες τις διαθέσιμες καλύψεις – ακόμα και τις ζημιές που μπορεί να προξενήσετε εσείς στο όχημά σας, με δική σας υπαιτιότητα!

Αυτή η ασφάλεια είναι πιο ακριβή σε κόστος από τη βασική και τα πακέτα πυρός-κλοπής, όμως προσφέρει πολύ μεγαλύτερο εύρος κάλυψης ενώ προτείνετε ιδιαίτερα για καινούργια αλλά και ακριβά αυτοκίνητα που έχουν υψηλή εμπορική αξία.

Επιπλέον, η μικτή ασφάλεια καλύπτει και ζημιές που δεν σχετίζονται με κάποιο ατύχημα, όπως κλοπή αυτοκινήτου, βανδαλισμό, ζημιές από φυσικά φαινόμενα όπως χαλάζι ή ακόμα και πυρκαγιά του οχήματος.

Πλεονεκτήματα μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου

# Προστασία από την κλοπή του οχήματος

Η μικτή ασφάλεια – όπως και τα περισσότερα πακέτα πυρός-κλοπής – σας δίνουν ασφαλιστική κάλυψη έναντι μερικής ή ολικής κλοπής του αυτοκινήτου σας.

Έτσι, αν κλαπεί το αυτοκίνητό σας θα αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική με την τρέχουσα εμπορική του αξία ενώ αν γίνει κάποια μερική κλοπή απαραίτητου εξαρτήματος για τη λειτουργία του – όπως για παράδειγμα ο καταλύτης ή το τιμόνι, τότε η ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει γι’αυτό το εξάρτημα.

#Προστασία από τους βανδαλισμούς

Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο σε εξωτερικούς, δημόσιους χώρους, τότε η κάλυψη για προστασία από τους βανδαλισμούς θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη! Αν το όχημά σας πέσει θύμα βανδαλισμών, τότε οι ζημιές θα καλυφθούν από την ασφάλεια – αρκεί να έχετε στο συμβόλαιο τις αντίστοιχες καλύψεις.

#Προστασία από φυσικές καταστροφές

Η μικτή ασφάλεια σας παρέχει κάλυψη και για φυσικές καταστροφές, όπως ζημιές από χαλάζι, τυφώνες ή νεροποντές. Με την συγκεκριμένη κάλυψη θα έχετε οικονομική προστασία σε περίπτωση που το όχημά σας υποστεί ζημιές ή καταστραφεί εντελώς από φυσικά αίτια.

#Προστασία από αναπάντεχα ατυχήματα με ζώα

Καθώς η μικτή ασφάλεια προσφέρει προστασία έναντι ιδίων ζημιών, σε ένα ατύχημα με ζώο μόνο η συγκεκριμένη ασφάλεια θα σας παρέχει άμεση κάλυψη και οικονομική αποζημίωση!

Ένα ατύχημα με ζώο στην Εθνική οδό ή σε κάποιον επαρχιακό δρόμο μπορεί να αποβεί αρκετά δαπανηρό για να επαναφέρετε το αυτοκίνητο στην αρχική του κατάσταση!

Γενικότερα τα τροχαία με ζώα μπορούν να δημιουργήσουν από μικρές ζημιές στο αυτοκίνητο μέχρι ακόμα και ολική καταστροφή όπως στην περίπτωση ατυχήματος με ένα αγριογούρουνο σε κάποιον δασικό δρόμο!

#Οικονομική προστασία σε ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα!

Το κύριο πλεονέκτημα της μικτής ασφάλειας – και γι’αυτό την προτιμούν ολοένα και περισσότεροι οδηγοί – είναι ότι σας καλύπτει οικονομικά τις ζημιές αν εμπλακείτε σε ατύχημα ακόμα και με δική σας υπαιτιότητα!

Δηλαδή αν τρακάρετε και φταίτε εσείς, η ασφαλιστική εταιρεία θα αποζημιώσει το άλλο αυτοκίνητο ενώ ταυτόχρονα θα αποζημιώσει και εσάς, αφαιρώντας μόνο το ποσό της απαλλαγής που έχετε στο συμβόλαιό σας!

Η μικτή ασφάλεια προσφέρει μια μεγάλη σιγουριά και «ανακούφιση» στους ιδιοκτήτες οχημάτων. Μπορεί να είναι πιο δαπανηρή από την απλή, βασική ασφάλεια όμως μια φορά αν τη χρειαστείτε, θα έχετε βγάλει όλα τα χρήματα που δαπανήσατε!

Πόσο κοστίζει όμως η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου;

Το κόστος της μικτής ασφάλειας, εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες – όπως αντίστοιχα ισχύει και στη βασική ασφάλιση.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος είναι:

  • Χαρακτηριστικά οδηγού και έτη διπλώματος
  • Έκδοση αυτοκινήτου και χρονολογία 1ης άδειας
  • Εμπορική αξία
  • ΤΚ έδρας
  • Χρονική διάρκεια συμβολαίου

Σχετικά με τον τελευταίο παράγοντα, θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα ετήσια συμβόλαια έχουν φθηνότερη αναλογικά τιμή σε σχέση με τα μηνιαία, τα τρίμηνα ή τα εξάμηνα.

Έτσι, μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμα και έως 40% σε μια ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου σε σχέση με μια μηνιαία!

Αξίζει τελικά η μικτή ασφάλεια;

Το αν αξίζει η μικτή ασφάλεια ή όχι, θα το αποφασίσετε αποκλειστικά εσείς με βάση τις ανάγκες και το διαθέσιμο budget που έχετε για την ασφάλεια αυτοκινήτου.

Αυτό που μπορούμε να πούμε εμείς είναι ότι η μικτή ασφάλεια αξίζει σίγουρα μέχρι και το τελευταίο ευρώ της, ειδικά σε περιπτώσεις όταν έχουμε καινούργιο αυτοκίνητο ή κάποιο όχημα με μεγάλη εμπορική αξία.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, επειδή το κόστος αντικατάστασης ή επιδιόρθωσης κάποιας ζημιάς θα είναι μεγάλο, η μικτή ασφάλεια είναι αρκετές φορές σωτήρια.

Πως θα συγκρίνω τιμές και ασφαλιστικά πακέτα για μικτή ασφάλεια

Στο Asfaleies24.gr συγκρίνεις και βλέπεις εντελώς δωρεάν τιμές από έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες στην ασφάλεια αυτοκινήτου και μπορείς να αγοράσεις τη δική σου σε 1 λεπτό online ακόμα και χωρίς δικαιολογητικά!

Δες ποια εταιρεία προσφέρει την πιο ανταγωνιστική τιμή, πρόσθεσε εξτρά καλύψεις όπως οδική βοήθεια, νομική προστασία, προσωπικό ατύχημα και θραύση κρυστάλλων και λάβε την ασφάλεια αμέσως στο e-mail σου!

Με τόσα πλεονεκτήματα που προσφέρει η μικτή ασφάλεια, αξίζει να αφήνεις ένα καινούργιο ή ακριβό αυτοκίνητο με απλή βασική ασφάλεια;