Καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου την μπαταρία στα ηλεκτρικά;

καλυπτει η ασφαλεια αυτοκινητου την μπαταρια στα ηλεκτρικα;

Καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου την μπαταρία στα ηλεκτρικά;

Η μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι το πιο ζωτικό του εξάρτημα – μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα!

Χωρίς την μπαταρία ή αν είναι χαλασμένη, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν μπορεί να μετακινηθεί!

Η μπαταρία των ηλεκτρικών είναι τελείως διαφορετική από την κλασσική 12V μπαταρία που γνωρίζουμε από τα θερμικά αυτοκίνητα. Συνήθως καλύπτει όλο το πάτωμα του αυτοκινήτου ενώ έχει τάση στα 400V ή 800V, ανάλογα την αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου.

Όπως καταλαβαίνουμε, η μπαταρία είναι το κύριο εξάρτημα σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και επίσης ίσως το πιο ακριβό σε κόστος!

Τι γίνεται όμως αν παρουσιαστεί πρόβλημα σε αυτήν; Καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου το κόστος επιδιόρθωσης και αντικατάστασης;

Τι καλύπτει μια τυπική βασική ασφάλεια

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά – δηλαδή από τι καλύπτει μια ασφάλεια αυτοκινήτου στον ιδιοκτήτη της.

Μια ασφάλεια προσφέρει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να πληρώσει για τις ζημιές που προκάλεσε σε άλλα οχήματα ή τρίτα μέρη, σε ένα ατύχημα που είχε υπαιτιότητα.

Με λίγα λόγια, η ασφάλεια δεν καλύπτει μηχανικές βλάβες πέρα από αυτές που προκλήθηκαν εξαιτίας ενός ατυχήματος.

Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτων δηλαδή αποζημιώνει τα τρίτα μέρη, αν τα τρακάρατε με δική σας υπαιτιότητα. Δεν αποζημιώνει κάτι στο δικό σας όχημα ή σε εσάς.

Από ‘κει και πέρα, πέρα από την αρχική κάλυψη, υπάρχουν και τα ενισχυμένα πακέτα ασφάλισης όπως είναι τα πακέτα πυρός-κλοπής καθώς και η ολοκληρωμένη μικτή ασφάλεια.

Στη μικτή ασφάλιση αυτοκινήτων καλύπτονται και οι ιδίες ζημιές του οχήματος – αν δηλαδή εμπλακείτε σε ένα ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα, τότε η ασφαλιστική θα αποζημιώσει και τις δικές σας ζημιές!

 

Σε ποιες περιπτώσεις καλύπτεται η μπαταρία;

Το κόστος επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης μιας μπαταρίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου, καλύπτεται μόνο όταν προκληθεί βλάβη σε αυτήν συνέπειας ατυχήματος.

Αν δηλαδή σας τρακάρει ένα όχημα όπου είχε την υπαιτιότητα και σας προκάλεσε βλάβη στην μπαταρία του αυτοκινήτου, τότε αυτή η ζημιά θα αποζημιωθεί ως μέρος της συνολικής αποζημίωσης του αυτοκινήτου σας.

Όπως δηλαδή θα καλυφθεί μια ζημιά σε λαμαρίνες, έτσι αντίστοιχα πρέπει να καλυφθεί και η ζημιά στην μπαταρία σας.

 

Υπάρχουν προϊόντα εξτρά ασφάλισης για την μπαταρία;

Σε αρκετές περιπτώσεις στον κλάδο του αυτοκινήτου και όχι μόνο, συναντάμε ασφαλιστικά προϊόντα ως «επέκταση εγγύησης» για ένα προϊόν.

Για παράδειγμα στα αυτοκίνητα αρκετές φορές η εργοστασιακή εγγύηση μπορεί να είναι 3 χρόνια και μετά μέσω ασφαλιστικής δίνονται άλλα 2 χρόνια κάλυψης με τους ίδιους ή διαφορετικούς όρους.

Στο εξωτερικό αντίστοιχα υπάρχουν ειδικά προγράμματα ασφάλισης της μπαταρίας του αυτοκινήτου που σκοπό έχουν να προσφέρουν μια μεγαλύτερη ασφάλεια στον κάτοχο ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ότι μετά από αρκετά χρόνια θα συνεχίζει να απολαμβάνει την μπαταρία στη μέγιστη χωρητικότητα!

Συνήθως αυτές οι εγγυήσεις προσφέρονται μετά την εργοστασιακή εγγύηση (που συνήθως είναι για 8 χρόνια) και δίνουν ένα έξτρα χρονικό περιθώριο 2-3 χρόνων για ένα minimum ποσοστό χωρητικότητας που πρέπει να έχει κρατήσει η μπαταρία.

Αν η μπαταρία έχει χάσει περισσότερο ποσοστό, τότε η εταιρεία θα αναλάβει το κόστος αντικατάστασης ή επιδιόρθωσης.

Όλα τα καινούργια ηλεκτρικά οχήματα έχουν αξιόπιστες μπαταρίες που αντέχουν για πάρα πολλά χρόνια πριν χάσουν αισθητά μέρος της αυτονομίας τους. Συνήθως οι μπαταρίες θα κρατήσουν περισσότερο απ’ότι το μέσο αυτοκίνητο πριν βγάλουν κάποια σημαντική ζημιά!

Βέβαια υπάρχουν παράγοντες που μειώνουν την χωρητικότητά της όπως είναι η φυσιολογική φθορά λόγω χρόνου, τα χιλιόμετρα που έχει λειτουργήσει, πόσες φορές έφτασε σε υψηλά ή πολύ χαμηλά ποσοστά, κ.α.

 

Βρες την ιδανική ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε 1 λεπτό!

Στο Asfaleies24.gr είμαστε experts στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και στην ασφάλεια αυτοκινήτων! Μπορείτε να βρείτε μια ειδική κατηγορία άρθρων αποκλειστικά για την ηλεκτροκίνηση ενώ μέσα από την ιστοσελίδα μας έχετε τη δυνατότητα να συγκρίνετε τιμές σε περισσότερες από 29 ασφαλιστικές εταιρείες και να βρείτε τη φθηνότερη ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου με τις περισσότερες καλύψεις!

Εσείς απλά εισάγετε τα στοιχεία που απαιτούνται για την τιμολόγηση όπως μοντέλο αυτοκινήτου, στοιχεία ιδιοκτήτη, κ.α. και άμεσα η πλατφόρμα θα σας επιστρέψει το κόστος ασφάλισης για το δικό σας όχημα, από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες!

Συγκρίνετε τις τιμές, τα πακέτα και τις καλύψεις και ασφαλίζεστε online σε μόλις 1 λεπτό, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος!