καλυψη λανθασμενου καυσιμου
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Κάλυψη λανθασμένου καυσίμου – Περιλαμβάνεται στην ασφάλεια αυτοκινήτου;

Μια λανθασμένη τροφοδοσία καυσίμου, όπως για παράδειγμα να βάλετε στο αυτοκίνητό σας πετρέλαιο αντί για βενζίνη, μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες ζημιές στο σύστημα του κινητήρα και όχι μόνο.

Λύση σε αυτό το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε δίνει η κάλυψη λανθασμένου καυσίμου που υπάρχει σε μερικά συμβόλαια στην ασφάλεια αυτοκινήτου – συνήθως στα πυρός-κλοπής ορισμένων ασφαλιστικών εταιρειών!

Τι είναι όμως η ασφάλεια λανθασμένου καυσίμου;

Η κάλυψη για λανθασμένο καύσιμο σας αποζημιώνει αν γεμίσετε καταλάθος το αυτοκίνητό σας με λανθασμένο καύσιμο – όπως αν βάλετε πετρέλαιο αντί για βενζίνη ή το αντίθετο.

Η ασφάλεια θα σας καλύψει μέχρι ένα ανώτατο ποσό – που αναγράφεται στο ασφαλιστήριό σας – το κόστος επισκευής που συνήθως περιλαμβάνει την εργασία για το άδειασμα της δεξαμενής καυσίμου και ίσως το καθάρισμα του συστήματος ψεκασμού και κυκλοφορίας καυσίμου, όπως στα σωληνάκια τροφοδοσίας.

Συνήθως η συγκεκριμένη ασφάλιση καλύπτει τα παρακάτω:

 

# Αποστράγγιση και καθαρισμός της δεξαμενής καυσίμου : Θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες ώστε να αδειάσει το λανθασμένο καύσιμο και επιπλέον να καθαριστεί η δεξαμενή από ενδεχόμενες επικαθίσεις.

# Επισκευή του κινητήρα : Αν είχατε βάλει μπρος και το αμάξι είχε κινηθεί, υπάρχει περίπτωση η ζημιά να έφτασε μέχρι τον κινητήρα όπως στα μπεκ καυσίμου.

# Ρυμούλκηση και μεταφορά οχήματος : Καλύπτεται το κόστος μεταφοράς του αυτοκινήτου προς το πλησιέστερο συνεργείο. Συνήθως η κάλυψη ισχύει ακόμα κι αν δεν έχετε κάποια οδική βοήθεια στο ασφαλιστήριό σας.

# Παροχή οχήματος αντικατάστασης : Παρέχεται όχημα αντικατάστασης για όσο διάστημα διαρκεί η επισκευή του αυτοκινήτου σας.

Φυσικά οι παραπάνω παροχές και καλύψεις τροποποιούνται ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία και θα πρέπει να δείτε τους όρους του συμβολαίου, για να γνωρίζετε ακριβώς τι καλύπτει και τι δεν καλύπτει η ασφάλεια του αυτοκινήτου σας.

Η συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη, που συνήθως υπάρχει διαθέσιμη στα πακέτα πυρός-κλοπής όπως σας αναφέραμε και πιο πάνω, προσφέρει στον ιδιοκτήτη του οχήματος μια ηρεμία και προστασία καθώς δεν είναι καθόλου σπάνιο το γεγονός να ανεφοδιαστεί ένα πετρελαιοκίνητο όχημα με βενζίνη!

 

Τι πρέπει να κάνετε αν καταλάβετε ότι έχετε ανεφοδιαστεί με λανθασμένο καύσιμο

Αν μόλις συνειδητοποιήσατε ότι βάλατε λάθος καύσιμο, τότε σβήστε αμέσως τη μηχανή ή μην τη βάλετε σε λειτουργία, αν δεν την έχετε ξεκινήσει ήδη.

Σταματήστε στην άκρη του δρόμου και ενημερώστε άμεσα την ασφάλειά σας αν έχετε την κάλυψη για λανθασμένο καύσιμο. Αν δεν την έχετε, θα πρέπει να καλέσετε την οδική σας βοήθεια ώστε να σας μεταφέρει άμεσα στο συνεργείο σας για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού και επιδιόρθωσης των ζημιών.

 

Τι ζημιές μπορεί να γίνουν από λανθασμένο καύσιμο

Οι ζημιές μπορεί να προκληθούν στην αντλία βενζίνης (αν έχετε βενζινοκίνητο όχημα και βάλατε πετρέλαιο αντί για βενζίνη), στα σωληνάκια μεταφοράς του καυσίμου, στο φίλτρο βενζίνης καθώς και στα μπεκ ψεκασμού.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Αξίζει να προσθέσουμε την κάλυψη λανθασμένου καυσίμου στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο;

Η κάλυψη ως μεμονωμένη κάλυψη είναι πολύ δύσκολο να μπορέσετε να την προσθέσετε – συνήθως έρχεται ως «πακέτο» στην premium ασφάλεια των πακέτων πυρός-κλοπής. Μια ασφάλεια πυρός-κλοπής προσφέρει αρκετή οικονομική προστασία και ηρεμία στον ιδιοκτήτη του οχήματος καθώς καλύπτει ένα μεγάλο εύρος ζημιών όπως ζημιές από φυσικά φαινόμενα, μερική ή ολική κλοπή του αυτοκινήτου, κ.α.

Έτσι, πέρα από τη βασική ασφάλεια που καλύπτει την αποζημίωση προς τρίτους σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα, ένα συμβόλαιο πυρός-κλοπής προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε εσάς καθώς προστατεύει την επένδυσή σας από αρκετούς κινδύνους.

Εάν πιστεύετε ότι εσείς ή κάποιος άλλος που οδηγεί το όχημα μπορεί να βάλει λανθασμένο καύσιμο, τότε αυτή η κάλυψη είναι μονόδρομος για το αυτοκίνητό σας!

Το κόστος της επισκευής μπορεί να φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, ανάλογα πόσο πολύ έχει προχωρήσει η ζημιά από το λάθος καύσιμο. Με την συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη, το κόστος επιδιόρθωσης θα μειωθεί αισθητά και η συμμετοχή σας θα είναι αρκετά μικρότερη.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ακόμα και μικτή ασφάλεια να έχετε, αυτή δεν καλύπτει μηχανικές βλάβες ή ανεφοδιασμό με λανθασμένο καύσιμο – εκτός κι αν υπάρχει ως κάλυψη στο ασφαλιστήριο!

Πριν αγοράσετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου με κάλυψη λανθασμένου καυσίμου, μελετήστε προσεκτικά τους όρους του συμβολαίου, δείτε τι απαλλαγές υπάρχουν καθώς και ποιο είναι το ανώτατο ποσό που καλύπτει η ασφαλιστική εταιρεία.

Βρείτε στο asfaleies24.gr ασφάλεια αυτοκινήτου με κάλυψη για λανθασμένο καύσιμο, στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Συγκρίνετε παροχές και καλύψεις από έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστείτε online σε 1 λεπτό, από την άνεση του σπιτιού σας!