εχω ασφαλεια πως θα δω
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά

Έχω ασφάλεια αυτοκινήτου; Πως θα δω!

Θέλετε να μάθετε αν έχετε ασφάλεια αυτοκινήτου κι αν αυτή είναι ενεργή και μέχρι πότε; Πλέον αυτό είναι πολύ εύκολο, με 1 κλικ!

Είτε έχετε ξεχάσει το πότε λήγει η ασφάλιση του αυτοκινήτου σας είτε θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η ασφάλειά σας είναι ενεργή, τώρα μπορείτε οnline να το μάθετε μέσα από το Ελληνικό Κέντρο Πληροφοριών! Τα πρόστιμα για ανασφάλιστο όχημα είναι πολύ μεγάλα ενώ υπάρχουν και διοικητικές κυρώσεις – μην αφήνετε την ασφάλειά σας να λήξει!
δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Πως θα δω αν έχω ασφάλεια αυτοκινήτου

# Μέσω του hic

Για να δείτε αν έχετε ασφάλεια αυτοκινήτου και μέχρι πότε είναι ενεργή, υπάρχουν 2 τρόποι.

Ο πρώτος τρόπος είναι να εισέλθετε στην ιστοσελίδα εδώ και να ελέγξετε αν το όχημά σας έχει ασφάλεια ή όχι.

Εισάγετε τις απαραίτητες λεπτομέρειες του οχήματός σας όπως αριθμός κυκλοφορίας, το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του οχήματος (προσοχή : Αν είναι εταιρικό όχημα, θα βάλετε το ΑΦΜ της εταιρείας), τους απαραίτητους χαρακτήρες CAPTCHA και μέσα σε δευτερόλεπτα θα δείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες!

 

# Έλεγχος ασφάλειας μέσω του Open Car

Μέσω της εφαρμογής του Open Car μπορείτε να δείτε αρκετά διαθέσιμα χαρακτηριστικά για το όχημά σας, μεταξύ των άλλων κι αν έχετε ενεργή ασφάλεια αυτοκινήτου καθώς και μέχρι πότε.

Στην ιστοσελίδα του gov.gr για το Open Car, εισάγετε απλά την πινακίδα του αυτοκινήτου και άμεσα βλέπετε τα παρακάτω στοιχεία που είναι διαθέσιμα για όλους:

  • Μάρκα αυτοκινήτου
  • Χρώμα
  • Αν υπάρχει ενεργή ασφάλεια αυτοκινήτου καθώς και από πότε μέχρι πότε ισχύει

Έτσι μπορείτε να δείτε άμεσα αν έχετε ασφάλεια αυτοκινήτου αλλά και πότε λήγει αυτή!

Μέχρι πότε έχω ασφάλεια;

Στο Open car μπορείτε να δείτε ακριβώς πότε λήγει η ασφάλειά σας έτσι ώστε να την ανανεώσετε εγκαίρως και να μη μείνετε ούτε μια μέρα ανασφάλιστοι.

Στο Asfaleies24 στέλνουμε ειδοποιήσεις σε όλους τους χρήστες μας, αρκετές ημέρες πριν τη λήξη της ασφάλισης, έτσι ώστε να ανανεώσουν άμεσα τα ασφαλιστήριά τους και να μη γίνουν ανασφάλιστοι!

Συχνές ερωτήσεις γύρω από την ασφάλεια αυτοκινήτου

# Πόσο ισχύει η ασφάλεια μετά τη λήξη της;

Αν αναρωτιέστε πόσο ισχύει η ασφάλεια μετά τη λήξη της, η απάντηση είναι απλή και εύκολη: ΚΑΘΟΛΟΥ! Η ασφάλεια αυτοκινήτου λήγει την ημερομηνία και την ώρα που αναγράφει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δεν ισχύει ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω!

# Τι θα συμβεί μόλις λήξει η ασφάλεια;

Αν λήξει η ασφάλεια του αυτοκινήτου σας και δεν την έχετε ανανεώσει, τότε θα είστε απευθείας ανασφάλιστος, με ό,τι κυρώσεις συνεπάγεται αυτό!

Η ασφάλεια αυτοκινήτου δεν επεκτείνεται μόνη της ούτε έχει κάποια εξτρά περίοδο κάλυψης. Αν λήξει, το όχημά σας είναι αμέσως ανασφάλιστο!

# Δεν μετακινώ το αυτοκίνητό μου – Πρέπει να έχω ασφάλεια;

Αν έχετε κανονικά πινακίδες και δεν τις έχετε καταθέσει, τότε ναι, πρέπει να έχετε ενεργή ασφάλεια αυτοκινήτου ακόμα κι αν δεν κινείτε το όχημά σας. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να κάνετε ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων έτσι ώστε να δηλώσετε την ακινησία του οχήματός σας και να μην πληρώνετε ασφάλεια.

# Τι μπορώ να κάνω για να μην ξεχνάω την ανανέωση της ασφάλειάς μου;

Για να μη ξεχνάτε την ημερομηνία λήξης της ασφάλειά σας, στο asfaleies24 σας ενημερώνουμε μέσω e-mail αλλά και sms αρκετές ημέρες πριν τη λήξη της! Έτσι, τώρα δεν έχετε καμία δικαιολογία για να αφήσετε το όχημά σας ανασφάλιστο!

 

Πως θα βρω φθηνή ασφάλεια;

Στο asfaleies24 μπορείτε να βρείτε τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα από τη δυνατότητα που σας προσφέρουμε να συγκρίνετε τιμές και καλύψεις σε περισσότερες από 29 ασφαλιστικές εταιρείες, με μόλις 1 κλικ!

Η διαδικασία εύρεσης και σύγκρισης προσφορών είναι πολύ εύκολη και απλά. Από την αρχική μας σελίδα, επιλέγετε τον τύπο ασφάλισης που επιθυμείτε όπως ασφάλιση αυτοκινήτου, μηχανής, ασφάλεια φορτηγού, κ.α. και αμέσως μεταφέρεστε στην αντίστοιχη online φόρμα ασφάλισης.

Εκεί συμπληρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία που σας ζητάει η εφαρμογή μας, ώστε να βγούνε οι προσφορές και οι τιμές των ασφαλιστικών εταιρειών.

Στο επόμενο βήμα συγκρίνετε τις τιμές μεταξύ τους, βλέποντας επίσης τι καλύψεις προσφέρει η κάθε εταιρεία. Έτσι έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τόσο τη φθηνότερη ασφάλεια όσο και αυτή που καλύπτει απόλυτα τις δικές σας ανάγκες.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Με συμφέρει η μηνιαία, εξάμηνη ή ετήσια ασφάλιση;

Η πιο συμφέρουσα διάρκεια είναι η ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου και μετά η εξάμηνη ασφάλεια. Στην ετήσια ασφάλεια έχετε όφελος που αγγίζει ή ξεπερνά το 40% από τις ασφαλιστικές εταιρείες σε σχέση με μια μηνιαία ασφάλεια αυτοκινήτου.

Αυτό συμβαίνει καθώς λόγω της 12μηνης δέσμευσης, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να μεταβιβάζουν το όποιο όφελος έχουν στους πελάτες τους, προσφέροντας ελκυστικές προσφορές ασφάλισης.

Από την άλλη, αν κυκλοφορείτε περιστασιακά το αυτοκίνητό σας ή έχετε σκοπό να το πουλήσετε, θα πρέπει να δείτε για μια τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηνιαία ασφάλιση αντίστοιχα.

Τέλος, στην ετήσια ασφάλεια έχετε τη δυνατότητα εξόφλησης σε έως 12 άτοκες δόσεις, πράγμα που σημαίνει πως πληρώνετε την ασφάλειά σας μήνα-μήνα με την κάρτα ενώ απολαμβάνετε τα οφέλη που σας δίνει η ετήσια έκπτωση!

Όποια διάρκεια κι αν αποφασίσετε, στο asfaleies24 θα βρείτε τις καλύτερες προσφορές της αγοράς συγκεντρωμένες με εύκολο τρόπο ώστε να επιλέξετε αυτήν που ταιριάζει στις ανάγκες σας.