διπλωμα οδηγησης στα 17
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Δίπλωμα οδήγησης στα 17 – Τι ισχύει και πως θα το αποκτήσετε!

Από τον Ιανουάριο του 2022 έχει ψηφιστεί και ισχύει στη χώρα μας η συνοδευόμενη οδήγηση – δηλαδή η απόκτηση διπλώματος από άτομα που έχουν συμπληρώσει τα 17 έτη τους με την προϋπόθεση να συνοδεύονται στο αυτοκίνητο από έναν ενήλικα που έχει δίπλωμα 5 χρόνια και ηλικία τουλάχιστον 25 ετών.

Η οδήγηση στα 17 δίνει τη δυνατότητα σε νέους να ξεκινήσουν να οδηγάνε με την παρουσία των γονέων τους ή άλλου συνοδηγού με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και σιγά σιγά να μάθουν τα πάντα για την οδήγηση μέχρι την μετατροπή του διπλώματός τους σε κανονικό.
δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Εξετάσεις για δίπλωμα στα 17

Για τις εξετάσεις, ο υποψήφιος οδηγός θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τα 17 έτη του και να έχει παρακολουθήσει τις ελάχιστες θεωρητικές ώρες μαθημάτων καθώς και τα πρακτικά μαθήματα οδήγησης.

Έπειτα δύναται να λάβει μέρος στις εξετάσεις θεωρίας και τις πρακτικές εξετάσεις για τη χορήγηση της άδειας οδήγησης οχήματος Β κατηγορίας (επιβατικό ΙΧ).

Αν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις, τότε λαμβάνει την προσωρινή άδεια οδήγησης μέσα από τη σελίδα του gov.gr όπου μπορεί είτε να την εκτυπώσει είτε να την έχει σε ψηφιακή μορφή στο κινητό του.

 

Προϋποθέσεις οδήγησης

Για την οδήγηση ενός αυτοκινήτου από νέο/νέα 17 ετών και άνω με προσωρινή άδεια οδήγησης, απαιτείται να υπάρχει ένας συνοδηγός με ηλικία μεγαλύτερη των 25 ετών και δίπλωμα τουλάχιστον 5 ετών σε ισχύ καθώς επίσης και να έχει μαζί του το δίπλωμα οδήγησης είτε σε έντυπη μορφή είτε ψηφιακή.

Ο νέος με την προσωρινή άδεια οδήγησης δεν μπορεί να οδηγήσει μόνος του, μέχρι να κλείσει τα 18 και να μετατραπεί το δίπλωμα σε κανονική άδεια οδήγησης.

Τέλος, η οδήγηση επιτρέπεται μόνο εντός της περιφέρειας που κατοικεί ο νέος, σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.

 

Τι πρέπει να φέρει το αυτοκίνητο που οδηγείτε από άτομο κάτω των 17 ετών

Ένα αυτοκίνητο που οδηγείτε από άτομο κάτω των 17 ετών πρέπει να φέρει την κατάλληλη προειδοποιητική σήμανση στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Αυτή η σήμανση είναι το γράμμα Σ όπου αναφέρεται στην συνοδευόμενη οδήγηση.

Μόλις ο νέος οδηγός μετατρέψει το προσωρινό δίπλωμα σε κανονική άδεια οδήγησης στα 18, τότε θα πρέπει να έχει το γράμμα Ν όπου δηλώνει «Νέος Οδηγός».

Πότε και πως αλλάζει το προσωρινό δίπλωμα σε κανονικό

Το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης που εκδίδεται στα 17 έτη αλλάζει σε κανονικό αν κατά τη διάρκεια του έτους ο νέος οδηγός δεν έχει εμπλακεί σε ατύχημα.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να δώσει ξανά εξετάσεις για να λάβει το κανονικό δίπλωμα οδήγησης.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Πως ασφαλίζετε ένας 17 χρόνος οδηγός

Η ασφάλεια αυτοκινήτου για ένα όχημα που οδηγείτε από έναν 17 χρόνο οδηγό με συνοδευόμενη οδήγηση διαφέρει καθώς αφενός πρέπει να υπολογιστεί επασφάλιστρο νέου οδηγού και αφετέρου δεν αναλαμβάνουν όλες οι ασφαλιστικές τον κίνδυνο.

Για να υπολογίσουμε το κόστος της ασφάλειας αυτοκινήτου θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να δούμε ποιες εταιρείες αναλαμβάνουν τον κίνδυνο.

Ενδεικτικά, ασφαλιστικές εταιρείες που ασφαλίζουν αυτοκίνητα όπου οδηγούνται από άτομα με προσωρινή άδεια οδήγησης στα 17 έτη είναι η AIG, η ERGO με επασφάλιστρο, η Eurolife με επασφάλιστρο, η Ευρωπαϊκή Πίστη, η Generali με επασφάλιστρο, η Interlife χωρίς επασφάλιστρο, η Δύναμις, η Εθνική Ασφαλιστική, και η Ιντερσαλόνικα με επασφάλιστρο νέου οδηγού.

Φυσικά μπορούν να υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που πλέον μπορείτε να ασφαλίσετε το όχημά σας αν οδηγείτε από άτομο με προσωρινή άδεια οδήγησης.

Μπορείτε να δείτε όλες τις εταιρείες, ξεκινώντας την αναζήτησή σας μέσα από τη φόρμα ασφάλισης του Asfaleies24.gr, εισάγοντας τα προσωπικά σας στοιχεία καθώς και τα στοιχεία του αυτοκινήτου σας!

Τώρα που μάθατε τα πάντα για την συνοδευόμενη οδήγηση και πως θα γίνεται easy driver από τα 17, μπορείτε να βρείτε και την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου στο asfaleies24.gr, σε μόλις 1 λεπτό!

Εισάγεται την πινακίδα του αυτοκινήτου σας (ή ΧΧΧ000) αν δεν τη γνωρίζετε και βλέπετε άμεσα τιμές, προσφορές και παροχές από έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες!

Επιλέγετε αυτήν που σας καλύπτει και λαμβάνετε άμεσα το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο e-mail σας!

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι πλέον τόσο εύκολη, όσο το να οδηγείτε νόμιμα το αυτοκίνητό σας από τα 17 έτη!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373