αυξηση ασφαλιστρων μετα απο ατυχημα
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Αύξηση ασφαλίστρων μετά από ατύχημα – Τι να περιμένεις

Τράκαρες με δική σου υπαιτιότητα και τώρα φοβάσαι ότι θα αυξηθούν τα ασφάλιστρά σου στην επόμενη ανανέωση;

Ηρέμησε! Δεν είναι πάντα έτσι και θα σου εξηγήσουμε αναλυτικά τι συμβαίνει με τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα μετά από ατύχημα και πότε ισχύουν.

Πέρα από το ατύχημα, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που μπορεί να αυξηθεί η ασφάλεια του αυτοκινήτου σου, γι’αυτό πάρε μια βαθιά ανάσα και μάθε τα πάντα σε αυτό το άρθρο του asfaleies24!

 

Πότε και πως αυξάνονται τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου

Η τιμολόγηση τόσο για ασφάλεια μηχανής όσο και αυτοκινήτου, στις ασφαλιστικές εταιρείες γίνεται παραμετρικά – δηλαδή υπολογίζονται δεκάδες παράμετροι πριν δείτε το τελικό κόστος της ασφάλισης.

Αυτοί οι παράγοντες είναι η ηλικία και τα έτη του οδηγού, το μοντέλο που είναι προς ασφάλιση, ο ΤΚ της άδειας κυκλοφορίας, τα κυβικά του οχήματος καθώς και τα ατυχήματα που έχει συμμετοχή ο οδηγός.

Αν όλα αυτά παραμένουν σταθερά και βλέπετε αύξηση στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, τότε 2 είναι οι βασικοί λόγοι:

  • Αυξημένος πληθωρισμός που οδηγεί σε αύξηση ασφαλίστρων λόγω αυξημένων εξόδων της ασφαλιστικής
  • Συμμετοχή σε ατύχημα με αποτέλεσμα αλλαγή του bonusmalus

 

Πως αυξάνονται τα ασφάλιστρα μετά από ατύχημα

Μετά από ένα ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα, είναι πολύ πιθανόν να δείτε αύξηση στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου.

Φυσικά αυτό δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη ούτε θα σας ζητήσει η ασφαλιστική περισσότερα χρήματα πριν τη λήξη του συμβολαίου σας.

Το αυξημένο κόστος θα το δείτε όταν έρθει η ώρα της ανανέωσης – εκεί θα δείτε την πραγματική αύξηση στο κόστος της ασφάλειας αυτοκινήτου.

Η αύξηση υπολογίζεται με βάση την βαθμολογία του οδηγού – το λεγόμενο bonus malus – κι αν συμμετείχατε σε ατύχημα, τότε αυτό θα αυξήθηκε με αποτέλεσμα υψηλότερα ασφάλιστρα!

Η βαθμολογία bonus malus είναι μια κλίμακα από το 1 έως το 10, όπου το χαμηλότερο δείχνει καλύτερο προφίλ οδηγού και το υψηλότερο οδηγό που συμμετέχει συχνά σε ατυχήματα.

Όσο υψηλότερο bonus malus διαθέτετε, τόσο υψηλότερα ασφάλιστρα θα κληθείτε να πληρώσετε.

Α! Σημειώστε ότι το bonus malus ισχύει για όλες τις ασφαλιστικές κι αν θελήσετε να αλλάξετε εταιρεία λόγω αύξησης μετά από ατύχημα, αντίστοιχα αυξημένες θα είναι και οι τιμές στις άλλες εταιρείες!

Δείτε το σαν έναν «Τειρεσία» για την ασφάλεια αυτοκινήτου και μηχανής!

 

Πως θα προστατευτείς από αυξήσεις λόγω εμπλοκής σε ατύχημα

Αν τα έχεις βάψει ήδη μαύρα λόγω της αναμενόμενης αύξησης στα ασφάλιστρά σου, τότε ηρέμησε καθώς υπάρχει λύση!

Αρκετές εταιρείες προσφέρουν την κάλυψη bonus malus η οποία σου προστατεύει τη βαθμολογία συνήθως για έως και 2 ατυχήματα το χρόνο!

Έτσι, αν παραμείνετε στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία και ανανεώσετε εκεί το ασφαλιστήριό σας, δεν θα έχετε αλλαγή στην κατηγορία bonus malus που βρίσκεστε καθώς η εταιρεία σας προσφέρει κάλυψη, ακόμα κι αν είχατε ατύχημα!

Από την άλλη, αν θέλετε να μεταβείτε σε μια άλλη ασφαλιστική, πολύ πιθανόν η τιμή που θα λάβετε να είναι με αυξημένο bonus malus λόγω των ατυχημάτων που είχατε εμπλοκή.

Η κάλυψη bonus malus υπάρχει σε αρκετά πακέτα βασικής ασφάλισης, πυρός/κλοπής καθώς και μικτής ασφάλειας.

Δεν προσφέρεται από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και θα πρέπει να δείτε αναλυτικά τις παροχές τις εκάστοτε εταιρείας, ώστε να σιγουρευτείτε ότι υπάρχει η συγκεκριμένη κάλυψη!

 

Πότε θα δεις την αύξηση στα ασφάλιστρα

Αν δεν έχεις την κάλυψη bonus malus, τότε στην επόμενη ανανέωση μετά το ατύχημα, θα δεις την αύξηση στα ασφάλιστρά σου!

Αν έχεις τρίμηνη ασφάλεια, μόλις τελειώσει το τρίμηνο θα δεις το καινούργιο ασφαλιστήριο με τη νέα τιμή λόγω αναπροσαρμογής του κόστους.

Από την άλλη, αν έχεις ετήσια ασφάλεια που σε αρκετές περιπτώσεις σε εξοικονομεί έως και 40% σε σχέση με μια μηνιαία ασφάλιση, τότε θα δεις την αύξηση στο τέλος της 12μηνης ασφάλειας!

Άλλος ένας λόγος να επιλέγεις την ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου, καθώς πέρα από την εξοικονόμηση χρημάτων, κλειδώνεις και την τιμή για όλη τη διάρκεια ασφάλισης!

 

Τι άλλο επηρεάζει την τιμή του ασφαλίστρου

Πέρα από τη συμμετοχή σου ή όχι σε ατύχημα, άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ασφάλισης και μπορεί να δεις αύξηση στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σου είναι οι οικονομικοί δείκτες της εποχής, ο πληθωρισμός, το κόστος των ανταλλακτικών, η κινητικότητα (την περίοδο των lockdowns είχαμε αρκετές μειώσεις στην ασφάλεια οχημάτων) καθώς και η περιοχή που βρίσκεστε.

Μην στεναχωριέσαι όμως! Στο asfaleies24 έχουμε όλα τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να συγκρίνεις και να βρεις τη φθηνότερη τιμή στην ασφάλεια αυτοκινήτου και μηχανής, με 1 κλικ από την άνεση του χώρου σου!

Στην ιστοσελίδα μας συγκρίνεις έως και 27 ασφαλιστικές εταιρείες, βρίσκεις αυτήν που σε καλύπτει τόσο από παροχές όσο και από θέμα τιμής και ασφαλίζεσαι online σε 1 λεπτό!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373