Ασφάλεια αυτοκινήτου όταν ο ιδιοκτήτης δεν έχει δίπλωμα
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια αυτοκινήτου όταν ο ιδιοκτήτης δεν έχει δίπλωμα

Η ασφάλεια αυτοκινήτου στις περισσότερες περιπτώσεις εκδίδεται με βάση την άδεια κυκλοφορίας, που ανήκει στον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Έτσι, όταν οι ασφαλιστικές ζητήσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (άδεια και δίπλωμα), θα ζητηθεί και το δίπλωμα του ιδιοκτήτη.

Τι γίνεται στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν έχει δίπλωμα αλλά το αυτοκίνητο οδηγείτε από άτομο με νόμιμο δίπλωμα; Πως εκδίδεται η ασφάλεια και ποιος καλύπτετε;

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην έχει δίπλωμα οδήγησης αλλά το αυτοκίνητο να είναι στο όνομά του.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι για παράδειγμα ένας παππούς που δεν ανανεώνει πλέον το δίπλωμά του, κάποιος άλλος που δεν οδηγεί αλλά έχει το αυτοκίνητο στο όνομά του για φορολογικούς λόγους, κ.ο.κ.

Πως ασφαλίζετε όμως ένα όχημα όταν ο ιδιοκτήτης δεν έχει δίπλωμα;

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Μπορείς να ασφαλίσεις ένα όχημα όταν δεν σου ανήκει;

Όταν ένα όχημα δεν σου ανήκει, μπορείς να το ασφαλίσεις αλλά θα χρειαστούν δικαιολογητικά από τον πραγματικό ιδιοκτήτη.

Μερικές ασφαλιστικές ζητάνε υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι δεν οδηγεί πλέον ενώ άλλες μπορεί να ζητήσουν κάποιο άλλο έγγραφο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μια δήλωση του ιδιοκτήτη ότι δεν έχει δίπλωμα και δεν πρόκειται να οδηγήσει το όχημα ενώ δίνει την συγκατάθεσή του για να γίνει η ασφάλεια, αρκεί στις ασφαλιστικές εταιρείες.

 

Πως ασφαλίζετε ένα αυτοκίνητο όταν ο ιδιοκτήτης δεν έχει δίπλωμα

Ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία που θα επιλέξετε, υπάρχουν και οι αντίστοιχες διαδικασίες.

Η διαδικασία δεν είναι ίδια για όλες τις εταιρείες καθώς άλλες ζητάνε τιμολόγηση με βάση τα στοιχεία του οδηγού (αυτός δηλαδή που θα οδηγεί κανονικά το όχημα) και άλλες ζητάνε τιμολόγηση με βάση τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, άσχετα αν δεν οδηγήσει ποτέ το αυτοκίνητο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν δηλαδή έχουμε ένα αυτοκίνητο που ο ιδιοκτήτης δεν οδηγεί και δεν έχει δίπλωμα, καλό είναι να επικοινωνείτε μαζί μας ώστε να δούμε ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία που επιθυμείτε, πως θα προχωρήσουμε άμεσα τη διαδικασία.

 

Καλύπτονται όλοι όσοι οδηγούν νόμιμα το αυτοκίνητο

Αν υπάρχει ήδη ενεργή ασφάλεια και θέλετε να οδηγήσετε το αυτοκίνητο και εσείς, τότε -εφόσον δεν υπάρχει ανάγκη για κάποιο επασφάλιστρο, όπως νέος οδηγός – καλύπτεστε κανονικά έχοντας το νόμιμο δίπλωμά σας.

Όλοι όσοι οδηγούν ένα ασφαλισμένο όχημα με νόμιμο δίπλωμα καλύπτονται κανονικά από την ασφαλιστική εταιρεία ακόμα και σε περίπτωση ατυχήματος.

Όμως, αυτό που προτείνουμε και επιθυμούν και οι ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να αποφεύγονται μελλοντικά μπλεξίματα, είναι εφόσον υπάρχει σταθερά ένα δεύτερο άτομο που οδηγεί το αυτοκίνητο να δηλωθεί ως δεύτερος οδηγός στο ασφαλιστήριο και να υπάρχει ενημέρωση της ασφαλιστικής.

Συνοπτικά

Συνοψίζοντας, αυτά που πρέπει να γνωρίζετε είναι:

  • Αν ο ιδιοκτήτης δεν οδηγεί πλέον και δεν έχει δίπλωμα, μπορείτε να ασφαλίσετε κανονικά το αυτοκίνητο ακολουθώντας τις διαδικασίες που έχει ορίσει η κάθε ασφαλιστική. Συνήθως απαιτείτε μια απλή υπεύθυνη δήλωση από τον ιδιοκτήτη ότι δεν οδηγεί και δεν πρόκειται να οδηγήσει και η τιμολόγηση γίνεται με βάση τον πραγματικό οδηγό
  • Αν υπάρχει ενεργή ασφάλεια αυτοκινήτου και έχετε νόμιμο δίπλωμα χωρίς την υποχρέωση επασφάλιστρου, τότε μπορείτε να οδηγήσετε κανονικά το αυτοκίνητο χωρίς κάποια αλλαγή αλλά σας προτείνουμε να δηλώσετε το δίπλωμά σας στην ασφαλιστική ως δεύτερος οδηγός.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου όταν ο ιδιοκτήτης δεν έχει δίπλωμα εκδίδεται online μέσα από την ιστοσελίδα μας, όπως γίνεται και η κανονική διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για διευκρινήσεις ή για να προχωρήσουμε τη διαδικασία εμείς για εσάς.

Στο asfaleies24.gr θα βρείτε ασφάλεια αυτοκινήτου με σύγκριση τιμών στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας, με 1 κλικ σε μερικά δευτερόλεπτα! Εισάγετε τα στοιχεία του οχήματος και του ιδιοκτήτη και άμεσα θα δείτε τις καλύτερες τιμές στην οθόνη σας!