ασφαλεια αυτοκινητου για ταξιδι στην ευρωπη
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια αυτοκινήτου για ταξίδι στην Ευρώπη – Τι ισχύει

Τα ταξίδια είναι πάντα αγαπητά σε όλο τον κόσμο – και ποιος δεν θα ΄θελε να ταξιδεύει με την κάθε ευκαιρία;

Ειδικά το ταξίδι με το αυτοκίνητο, προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο στους επιβάτες του και τους τραβάει να εξερευνήσουν αρκετά μέρη όχι μόνο στον προορισμό τους, αλλά και κατά τη διάρκεια της διαδρομής!

Τι γίνεται όμως με τα διαδικαστικά του ταξιδιού; Τι έγγραφα χρειάζονται για να ταξιδέψεις με το αυτοκίνητό σου στην Ευρώπη και τι ισχύει με την ασφάλεια του αυτοκίνητου σου;

 

Έγγραφα για ταξίδι στην Ευρώπη

Για να ταξιδέψεις στην Ευρώπη θα χρειαστείς την προσωπική σου ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα ασφάλισης του οχήματός σου ( θα τα αναλύσουμε διεξοδικά πιο κάτω).

Αν έχεις διαβατήριο, καλό είναι να το έχεις μαζί σου καθώς θα γλιτώσεις χρόνο στα σύνορα και ιδιαίτερα σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Σερβία.

Αν ταξιδεύεις με ταυτότητα, θα πρέπει να είναι με λατινικούς χαρακτήρες και σε ευανάγνωστη μορφή.

Το ίδιο ισχύει για όλους τους συνεπιβάτες σου ενώ αν ταξιδεύεις με παιδιά, θα πρέπει να έχουν διαβατήριο για να περάσουν τα σύνορα.

 

Τι ισχύει με την ασφάλεια του αυτοκινήτου στην Ευρώπη

Η ασφάλεια του αυτοκινήτου σας (ή και της μηχανής), ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, εφόσον την συνοδεύει μαζί και η πράσινη κάρτα.

Η Πράσινη Κάρτα είναι στην ουσία η πανευρωπαϊκή βεβαίωση ασφάλισης, όπου δηλώνει ότι όντως το αυτοκίνητό σας είναι ασφαλισμένο για αστική ευθύνη έναντι τρίτων.

Η ασφάλιση που έχετε στο εξωτερικό αφορά το σκέλος μόνο της αστικής ευθύνης – αν δηλαδή προξενήσετε ένα ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα, να μπορεί να αποζημιωθεί το άλλο όχημα από την ασφαλιστική σας εταιρεία.

Σε αυτήν την περίπτωση παρεμβαίνει και το γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης ώστε να γίνουν άμεσα και πιο εύκολα όλες οι διαδικασίες για την αποζημίωση των εμπλεκόμενων μερών.

Θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά την Πράσινη Κάρτα καθώς αναφέρει σε ποιες χώρες ισχύει και σε ποιες όχι. Αν η χώρα που θέλετε να επισκεφθείτε δεν καλύπτετε από την Πράσινη Κάρτα, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να δούμε μια ξεχωριστή ασφαλιστική πρόταση, αποκλειστικά για τη χώρα που επισκέπτεστε.

 

Τι δεν καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου στο εξωτερικό

Αν έχετε εξτρά παροχές όπως καλύψεις πυρός και κλοπής ή μικτή ασφάλεια, τότε αυτές δεν ισχύουν στο εξωτερικό εκτός κι αν υπάρχει επιπλέον κάλυψη από την ασφαλιστική εταιρεία με γραπτή δήλωση.

Σχετικά με την οδική βοήθεια, η κάλυψη εξαρτάται από την εταιρεία. Στο Asfaleies24 συνεργαζόμαστε με την Europ Assistance όπου σας καλύπτει για οτιδήποτε χρειαστείτε και στην Ευρώπη!

Επιπλέον η ασφάλεια συνήθως δεν καλύπτει τυχόν έξοδα επιστροφής στη χώρα μετά από ατύχημα ή άλλα έξοδα που θα προκύψουν, συνέπεια ατυχήματος.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις παροχές κάθε εταιρείας στη φόρμα σύγκρισης τιμών και καλύψεων μέσα από την ιστοσελίδα μας.

 

Πως βγάζω την απαραίτητη για ταξίδια στο εξωτερικό, Πράσινη Κάρτα;

Η Πράσινη Κάρτα εκδίδεται απευθείας από την εταιρεία μας, αρκεί να έχετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο μαζί μας.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείτε στο ασφαλιστικό πρακτορείο όπου έχετε κάνει την ασφάλισή σας.

Το asfaleies24 εκδίδει στο λεπτό όλες τις πράσινες κάρτες – όμως, λόγω πιθανής εμπλοκής των συστημάτων της ασφαλιστικής, καλό είναι να μας ενημερώσετε 1-2 ημέρες πιο πριν από την αναχώρησή σας για να εκδώσουμε την πράσινη κάρτα.

Η έκδοση και διατήρηση της Πράσινης Κάρτας δεν έχει κανένα κόστος – είναι δωρεάν. Σας την αποστέλλουμε στο e-mail και την εκτυπώνετε σε μια κόλλα Α4 (δε χρειάζεται πλέον να είναι σε πράσινο χαρτί).

Συνοψίζοντας, για ένα roadtrip στο εξωτερικό με το αυτοκίνητο θα χρειαστείτε τα παρακάτω έγγραφα:

  • Προσωπική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ
  • Δίπλωμα οδήγησης
  • Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος
  • Ταυτότητα ή διαβατήριο όλων των επιβατών
  • Πράσινη κάρτα και ασφαλιστήριο σε ισχύ για το όχημά σας

 

Βρείτε ασφάλεια αυτοκινήτου με δωρεάν πράσινη κάρτα στο asfaleies24, σε 1 λεπτό!

Μέσα από την ιστοσελίδα και την πλατφόρμα μας μπορείτε να βρείτε ασφάλεια αυτοκινήτου σε 1 λεπτό και σε πολλές περιπτώσεις, δίχως να χρειαστεί να ανεβάσετε δικαιολογητικά όπως άδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα οδήγησης!

Εισάγετε τα στοιχεία ιδιοκτήτη και οχήματος ή αναζητήστε ασφάλεια ανά μοντέλο, δείτε προσφορές και ασφαλιστείτε σε 1 μόλις λεπτό online! Παραλαμβάνετε το συμβόλαιο στο e-mail σας, το εκτυπώνετε και είστε έτοιμοι!

Κι αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, μας ενημερώνετε ώστε να σας στείλουμε μαζί και την πράσινη κάρτα του οχήματος, για να μπορέσετε να κάνετε το roadtrip στο εξωτερικό πραγματικότητα!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373