ασφαλεια αυτοκινητου για οχηματα με lpg
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια αυτοκινήτου για οχήματα με υγραέριο

Οι μετατροπές υγραερίου σε ήδη υφιστάμενα οχήματα είναι αρκετά δημοφιλείς και πολλοί ιδιοκτήτες επιλέγουν την υγραεριοκίνηση για να μετακινούνται με ασφάλεια και οικονομία.

Συγκριτικά με έναν κινητήρα βενζίνης, το υγραέριο μπορεί να προσφέρει ακόμα και έως 50% οικονομία!

Τι συμβαίνει όμως με την νομιμότητα της μετατροπής; Μπορείτε να ασφαλίσετε το αυτοκίνητό σας και να κυκλοφορεί νόμιμα ή όχι;

Σε αυτό το άρθρο του asfaleies24.gr θα δούμε πως γίνεται νόμιμη η μετατροπή ενός οχήματος καθώς και πως μπορείτε να το ασφαλίσετε!

Ήξερες ότι στο asfaleies24 μπορείς να αγοράσεις ασφάλεια αυτοκινήτου σε 1 λεπτό online, χωρίς δικαιολογητικά από 6,20€/μήνα; Δες τις καταπληκτικές τιμές μας ΕΔΩ!

Πως θα κάνεις νόμιμο το όχημά σου μετά την μετατροπή σε υγραέριο

Για να κυκλοφορεί νόμιμα το αυτοκίνητό σου μετά την μετατροπή σε νέο καύσιμο, χρειάζεται να ακολουθηθεί μια διαδικασία – σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είστε νόμιμος και θα κινδυνεύετε με βαρύτατα πρόστιμα!

Αρχικά, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι η εγκατάσταση του συστήματος γίνεται σε πιστοποιημένο από το κράτος συνεργείο και φέρει όλες τις αναγκαίες σημάνσεις.

Σε περίπτωση που η εγκατάσταση γίνει σε μη πιστοποιημένο συνεργείο ή στο εξωτερικό, δεν θα μπορέσετε να το κυκλοφορείτε νόμιμα.

Έπειτα, με τα χαρτιά που θα σας δώσει ο εγκαταστάτης πηγαίνετε στο ΚΤΕΟ μέσα σε έναν μήνα από την ημερομηνία της εγκατάστασης και αιτήστε να γίνει ο τεχνικός έλεγχος του οχήματος.

Εκεί θα πρέπει να έχετε μαζί σας την ταυτότητά σας, την άδεια κυκλοφορίας, την ειδική υπεύθυνη δήλωση του εγκαταστάτη καθώς και τυχόν προηγούμενο δελτίο ΚΤΕΟ.

Μόλις ολοκληρωθεί με επιτυχία ο έλεγχος, το επόμενο βήμα είναι το υπουργείο μεταφορών όπου καταθέτεις το χαρτί του ΚΤΕΟ μαζί με την προηγούμενη άδεια κυκλοφορίας και παραλαμβάνεις την καινούργια άδεια κυκλοφορίας όπου αναγράφει ότι έχει γίνει μετατροπή σε υγραεριοκίνητο.

Αυτήν την καινούργια άδεια κυκλοφορίας πρέπει άμεσα να την κοινοποιήσεις στην ασφαλιστική σου εταιρεία ώστε να λάβει γνώση και να εξετάσει τυχόν αλλαγές στο ασφαλιστήριό σου.

 Τι πρέπει να προσέξεις κατά την αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου

Αν αγοράζεις τώρα μια ασφάλεια αυτοκινήτου, τότε θα πρέπει να προσέξεις αν η ασφαλιστική σου ζητάει να δηλώσεις το καύσιμο του οχήματος ή αν το όχημα έχει υποστεί κάποια μετατροπή. Αν στα ζητάει, θα πρέπει να δηλώσεις το καινούργιο καύσιμο και την μετατροπή που έχεις πραγματοποιήσεις.

Μην ξεχάσεις να στείλεις την νέα άδεια κυκλοφορίας στην ασφαλιστική που θα ασφαλιστείς όπου θα αναγράφεται ξεκάθαρα η μετατροπή σε υγραέριο. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ανακρίβεια στην αίτηση ασφάλισης και πιθανόν να βρεθείς “μπλεγμένος” σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα!

Τι θα συμβεί αν δεν αναφέρει η άδεια κυκλοφορίας την μετατροπή

Αν η άδεια κυκλοφορίας δεν αναφέρει την μετατροπή, αυτό σημαίνει πως δεν έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία που απαιτείται – δηλαδή την κατάθεση των χαρτιών με τη βεβαίωση του τεχνικού ελέγχου από το ΚΤΕΟ, στο υπουργείο μεταφορών.

Θα πρέπει να το κάνετε το συντομότερο δυνατόν, καθώς στην ουσία κυκλοφορείτε παράνομα αν δεν αναφέρετε η μετατροπή του οχήματος!

Καλύπτει η ασφαλιστική ένα όχημα μετατροπής;

Οι ασφαλιστικές γενικότερα δεν αρέσκονται στις μετατροπές και δεν τις καλύπτουν – ειδικά τα «φτιαγμένα» και «πειραγμένα» οχήματα.

Στην περίπτωση της μετατροπής σε υγραέριο, οι εταιρείες τα ασφαλίζουν και τα καλύπτουν κανονικά, με τους ίδιους όρους, αρκεί να αναγράφεται η μετατροπή στην άδεια κυκλοφορίας – κάτι που σημαίνει πως αυτή έγινε σε πιστοποιημένο συνεργείο και έχει περάσει όλους τους τεχνικούς ελέγχους.

Αν η μετατροπή δεν αναφέρεται στην άδεια κυκλοφορίας και δεν υπάρχει ενημέρωση της ασφαλιστικής, υπάρχει περίπτωση η εταιρεία να μην σας καλύψει και στην ουσία να κυκλοφορείτε ανασφάλιστος.

Ψάχνεις ασφάλεια αυτοκινήτου για υγραεριοκίνητο; Βρες την από 6,20€ /μήνα!

Στο asfaleies24.gr μπορείς να βρεις ασφάλεια αυτοκινήτου για υγραεριοκίνητο όχημα και να ασφαλιστείς μέσα σε μόλις 2 λεπτά online! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να έχεις ολοκληρώσει τις διαδικασίες της μετατροπής και να είσαι 100% νόμιμος!

Έπειτα, επισκέπτεσαι την ειδική ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών εδώ όπου και βάζεις τα στοιχεία σου και άμεσα βλέπεις τιμές και προσφορές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες!

Σύγκρινε τις τιμές στα πακέτα που σε ενδιαφέρουν, επίλεξε την ασφάλεια που σου ταιριάζει και ασφάλισε το υγραεριοκίνητο αυτοκίνητό σου άμεσα από τον υπολογιστή ή το κινητό σου!