πως θα προστατευτειτε απο το χαλαζι
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Χαλάζι: Τι πρέπει να γνωρίζετε και πως θα προστατεύσετε την περιουσία σας

Η χαλαζόπτωση είναι μια επικίνδυνη καιρική κατάσταση, που μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε αλλά συνήθως την αναμένουμε τους Ανοιξιάτικους μήνες λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας που συναντάμε στα στρώματα και τον αέρα της ατμόσφαιρας.

Το χαλάζι μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες καταστροφές: Από αγροτικές καλλιέργειες μέχρι ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Πως όμως μπορούμε να προστατευτούμε έναντι των ζημιών, έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η περιουσία μας;

Με μερικά απλά μέτρα προστασίας, μπορούμε να αποφύγουμε τις μεγάλες ζημιές από μια ενδεχόμενη χαλαζόπτωση.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι ζημιές από χαλάζι – είτε στην οικία σας είτε στο αυτοκίνητό σας, καλύπτονται αν υπάρχουν οι ειδικές καλύψεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Έτσι λοιπόν για το αυτοκίνητο θα πρέπει να έχετε την κάλυψη για φυσικά φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένου του χαλαζιού (ελέγξτε προσεκτικά τις καλύψεις καθώς μερικές εταιρείες έχουν άλλο πακέτο για φυσικά φαινόμενα με χαλάζι και άλλο, πιο οικονομικό, χωρίς χαλάζι – όπως για παράδειγμα η ασφαλιστική εταιρεία Accredited) ενώ για το σπίτι σας θα πρέπει στην ασφάλεια σπιτιού να υπάρχει η κάλυψη ζημιών από χαλάζι.

Συνήθως στα ασφαλιστήρια πυρός η κάλυψη ζημιών από χαλάζι περιλαμβάνουν την αποκατάσταση και αποζημίωση ζημιών σε ταράτσες, μπαλκόνια και κεραμοσκεπές.

 

Τι πρέπει να κάνετε για να είστε έτοιμοι για μια χαλαζόπτωση

χαλαζι στο αυτοκινητο

Πριν από οτιδήποτε άλλο, ελέγξτε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο τόσο του αυτοκινήτου όσο και της κατοικίας σας και βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν οι ανάλογες καλύψεις για ζημιές από χαλάζι.

Έπειτα ξεκινήστε με τις εργασίες στο σπίτι σας, οι οποίες περιλαμβάνουν την επιθεώρηση της στέγης και την επισκευή της σε περίπτωση που χρειάζεται. Μια καλή και ισχυρή στέγη θα σας προστατεύσει από το χαλάζι και δεν θα καταστραφεί ακόμα κι αν το χαλάζι είναι σε μέγεθος μπάλας γκολφ.

Επιπλέον, θα πρέπει να τακτοποιήσετε και να καθαρίσετε τον κήπο και την αυλή σας, καθαρίζοντας τα μεγάλα κλαδιά από τα δέντρα καθώς σε μια ενδεχόμενη καταιγίδα ή χαλαζόπτωση, αυτά θα πέσουν προκαλώντας ζημιές.

Τα μεγάλα αντικείμενα που μετακινούνται εύκολα με ροδάκια θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα τζάμια της κατοικίας σας ώστε με τον δυνατό αέρα, να μην μπορέσουν να πέσουν με δύναμη στο σπίτι.

Τέλος, μετακινήστε το αυτοκίνητο σε κάποιο μέρος με σταθερό στέγαστρο έτσι ώστε να αποφύγετε ζημιές στο χρώμα και το σώμα του αυτοκινήτου από την χαλαζόπτωση.

 

Τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης

Κατά τη διάρκεια της χαλαζόπτωσης θα πρέπει να κλείσετε άμεσα όλα τα παράθυρα με τα ρολά τους, έτσι ώστε να μην υποστούν ζημιές τα τζάμια του σπιτιού.

Αν τα κουφώματα και τα τζάμια είναι παλιά, είναι πολύ πιθανόν να υποστείτε ζημιές αν το μέγεθος και η δύναμη του χαλαζιού είναι μεγάλη.

Αν ακούτε κεραυνούς κοντά σας, τότε υπάρχει μεγάλη περίπτωση το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξει διακοπή ρεύματος – φροντίστε να έχετε κάποιον φακό και επιπλέον φορτισμένες τις απαραίτητες συσκευές επικοινωνίας, όπως το κινητό σας τηλέφωνο.

des prosfores

Έλεγχος ζημιών και ενημέρωση ασφαλιστικής εταιρείας

Όταν τελειώσει η χαλαζόπτωση, θα πρέπει να κάνετε καταγραφή των ζημιών – αν υπάρχουν – έτσι ώστε να αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική σας εταιρεία.

Πέρα από την αναλυτική καταγραφή των ζημιών, θα χρειαστείτε και ένα δελτίο καιρού της περιοχής από την Ε.Μ.Υ. για να το προσκομίσετε στην ασφαλιστική σας εταιρεία, όπου θα περιγράφονται οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Τραβήξτε αναλυτικές φωτογραφίες και δημιουργήστε έναν «φάκελο» με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα πρέπει να στείλετε στην ασφαλιστική εταιρεία.

Αν έχετε ενεργό ασφαλιστήριο με το asfaleies24.gr, είμαστε δίπλα σας για να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε και να συλλέξετε όλα τα απαραίτητα έντυπα για να ξεκινήσει το άνοιγμα φακέλου και η αποζημίωσή σας για τις ζημιές από την χαλαζόπτωση.

Στο https://www.asfaleies24.gr/ μπορείτε να βρείτε ασφάλεια σπιτιού από μόλις 0.82€ / τ.μ. / έτος και να προστατεύσετε την περιουσία σας έναντι αρκετών κινδύνων. Γιατί να το ρισκάρετε όταν το κόστος είναι τόσο μικρός;


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373