πως να προφυλαξετε το σπιτι σας
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πως να προφυλάξετε το σπίτι για τις διακοπές σας!

Οι διακοπές πρέπει να είναι πάντα χωρίς άγχος και όσο γίνεται πιο εύκολες! Ωστόσο, όσο εσείς απολαμβάνεται ένα χαλαρωτικό μπάνιο στη θάλασσα, κάποιος μπορεί να εισβάλλει στο σπίτι σας και να το διαρρήξει.

Τόσο η διάρρηξη της οικίας μας όσο και ένα μεγάλο πρόβλημα όπως μια διαρροή, είναι σίγουρα από τα προβλήματα που κανείς μας δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει γυρνώντας από πολυήμερες διακοπές!

Ευτυχώς υπάρχουν μερικά εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις διακοπές! Εδώ συγκεντρώσαμε τα απολύτως απαραίτητα έτσι ώστε ακόμα κι όταν λείπετε, η περιουσία σας να είναι ασφαλής!

des prosfores

Κάντε το σπίτι σας να φαίνεται κατειλημμένο και αποτρέψτε μια διάρρηξη

Αν το σπίτι φαίνεται ότι κατοικείται και όχι ότι είναι άδειο, τότε είναι πολύ πιθανόν να αγνοηθεί από τους δράστες.

Ένα άδειο σπίτι είναι πάντα μια ανοιχτή πρόσκληση για τους διαρρήκτες καθώς γνωρίζουν ότι έχουν εύκολη δουλειά!

Ως εκ τούτο, θα πρέπει να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσετε ότι το σπίτι σας θα φαίνεται ζωντανό και ενεργό!

 

Αυτό μπορείτε να το κάνετε με τους παρακάτω τρόπους:

Αίτημα για λήψη αλληλογραφίας από τους γείτονές σας: Ζητήστε έναν έμπιστο γείτονα να παραλαμβάνει την αλληλογραφία σας και να αδειάζει το γραμματοκιβώτιο αρκετά συχνά. Με αυτόν τον τρόπο, δε θα φαίνεται ότι λείπετε – καθώς ένα γεμάτο γραμματοκιβώτιο είναι σημάδι απουσίας των ιδιοκτητών.

Αφήστε το αυτοκίνητο στο γκαράζ: Αν έχετε κλειστό γκαράζ, αφήστε το αυτοκίνητο εκεί καθώς δεν θα δώσει σημάδι ακινησίας, σε περίπτωση που το παρκάρετε έξω στο δρόμο. Σε διαφορετική περίπτωση, το να αφήνετε το αυτοκίνητο παρκαρισμένο στο ίδιο σημείο για μέρες, σίγουρα δεν είναι μια καλή ιδέα!

Τοποθετήστε περιμετρικά φώτα: Η τοποθέτηση περιμετρικών φώτων με χρονοδιακόπτη είναι μια πολύ καλή ιδέα που θα βοηθήσει στην αποτροπή ληστειών. Ένα σπίτι καλά φωτισμένο γίνεται δυσκολότερα στόχος απ΄ότι ένα άλλο χωρίς επαρκή φωτισμό.

 

Προφυλάξτε τις συσκευές σας

Το να αφήνετε ενεργές συσκευές ενώ λείπετε για διακοπές, δεν είναι μόνο μια σπατάλη χρημάτων αλλά αυξάνεται και την πιθανότητα να χαλάσουν.

Πέρα από τις συμβουλές για αποτροπή διάρρηξης, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι το σπίτι σας παραμένει ασφαλή και από άλλα προβλήματα, όπως είναι οι ηλεκτρικές και υδραυλικές συσκευές.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο να κλείσετε συσκευές όπως το θερμοσίφωνα, τη θέρμανση, την αντλία θερμότητας, κ.α.

Μπορείτε επίσης να κλείσετε την κεντρική παροχή του νερού για να αποτρέψετε οποιαδήποτε διαρροή κατά τη διάρκεια της απουσίας σας.

Χρησιμοποιήστε εσωτερικές κάμερες με απομακρυσμένη πρόσβαση για να βλέπετε το σπίτι σας και τοποθετήστε τες με τέτοιον τρόπο, ώστε να βλέπετε όλα τα πιθανά σημεία που μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα – όπως μια υδραυλική διαρροή.

Τέλος, μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τρόφιμα που χαλάνε από το ψυγείο καθώς και να πετάξετε οποιαδήποτε σκουπίδια έχουν μαζευτεί καθώς θα προκαλέσουν τεράστια δυσοσμία!

des prosfores

Ενημερώστε την εταιρεία security

Αν διαθέτετε φύλαξη της οικίας σας με συναγερμό και security, τότε καλό είναι να ενημερώσετε για την απουσία σας ώστε σε οποιοδήποτε σήμα του συναγερμού να επέμβουν άμεσα για έλεγχο.

Μια ασφάλεια σπιτιού μπορεί να σας αποζημιώσει για αρκετά από τα παραπάνω ανεπιθύμητα συμβάντα, όπως την κλοπή περιεχομένου ή ακόμα και την διαρροή στις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Όμως, για να μη φτάσουμε να συμβεί το γεγονός, καλό είναι να παίρνουμε τα μέτρα προφύλαξης όπως αυτά παρουσιάστηκαν στο άρθρο μας.

Πάντα η πρόληψη είναι πολύ καλύτερη και προλαβαίνει τις περισσότερες ανεπιθύμητες καταστάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν!