ανακαινιση σπιτιου και αλλαγες στην ασφαλεια
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πως επηρεάζει μια ανακαίνιση την ασφάλεια σπιτιού

Οι ανακαινίσεις σε ένα σπίτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσετε το χώρο σας αλλά και να αυξήσετε την αξία του σε ενδεχόμενη μίσθωση ή πώληση.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε έργο ανακαίνισης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως και αν θα επηρεαστεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του σπιτιού σας.

Ανάλογα με τον τύπο της ανακαίνισης αλλά και τις εργασίες που θα πραγματοποιήσετε, ίσως χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στο ασφαλιστήριό σας καθώς και να αλλάξουν οι ασφαλιζόμενες αξίες.

Σε αυτό το άρθρο του asfaleies24 θα διερευνήσουμε πόσο επηρεάζει μια ανακαίνιση και οι εργασίες της το κόστος ασφάλισης καθώς από τι μπορείτε να ωφεληθείτε σε ένα παλιό σπίτι, που ίσως δεν μπορεί να ασφαλιστεί χωρίς ανακαίνιση για όλες τις καλύψεις!

des prosfores

Τύποι ανακαινίσεων που μπορείτε να πραγματοποιήσετε

Υπάρχουν διάφοροι τύπου ανακαίνισης που μπορείτε να κάνετε σε έναν χώρο. Από μικρές αισθητικές αλλαγές έως μεγάλες δομικές κατασκευές, η ανακαίνιση ως όρος περιλαμβάνει έναν τεράστιο χώρο!

Ας δούμε όμως τους πιο συνηθισμένους τύπους ανακαινίσεων:

 

# Αισθητικές αλλαγές

Στις αισθητικές αλλαγές συνήθως αλλάζουμε τα φωτιστικά, τους πίνακες και τα διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού.

Δεν απαιτούνται εργασίες και είναι κάτι που συνήθως το πραγματοποιούμε μόνοι μας.

Σε αυτήν την περίπτωση, η μόνη αλλαγή που μπορείτε -και πρέπει- να κάνετε στο ασφαλιστήριο είναι μόνο αν έχετε την κάλυψη για κλοπή περιεχομένου, οπότε θα πρέπει να ανανεώσετε τη λίστα σας με τα καινούργια στοιχεία καθώς και την αξία τους.

 

# Ανακαίνιση κουζίνας ή μπάνιου

Η ανακαίνιση του μπάνιου της οικίας σας ή της κουζίνας, είναι από τις πλέον δημοφιλείς ανακαινίσεις σε ένα σπίτι.

Όταν θέλουμε να κάνουμε μια ανακαίνιση, το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι να αλλάξουμε και να ανανεώσουμε το μπάνιο καθώς και τη κουζίνα μας!

Οι βελτιώσεις και οι αλλαγές σε αυτά τα 2 σημεία του σπιτιού θα προσθέσουν αξία στο χώρο και πολύ πιθανόν να βελτιώσουν και τη λειτουργικότητα του χώρου.

Εάν γίνουν δομικές αλλαγές όπως αφαίρεση ή προσθήκη τοίχων, θα πρέπει να εκδώσετε και τις κατάλληλες άδειες – κάτι που θα γνωρίζει καλύτερα ο μηχανικός σας.

 

# Υδραυλικές εγκαταστάσεις

Αν θα προβείτε σε νέες υδραυλικές εγκαταστάσεις, αλλάζοντας τις παλιές, τότε το σπίτι σας θα αναβαθμιστεί ασφαλιστικά και θα μπορείτε να προσθέσετε καλύψεις που μέχρι τότε ίσως ήταν αδύνατον.

Τα περισσότερα συμβόλαια για ασφάλεια της κατοικίας σας προσφέρουν κάποιες καλύψεις όπως την προστασία έναντι σπάσιμο σωληνώσεων για εγκαταστάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία 15 ή 20 χρόνια. Αν το σπίτι είναι περισσότερο ετών, δεν καλύπτονται αυτές οι ζημιές εκτός αν έχει γίνει ανακαίνιση και πιστοποιούνται οι εργασίες!

Οπότε αν προβείτε σε ανακαίνιση των υδραυλικών σας εγκαταστάσεων, θα μπορείτε πλέον να ασφαλιστείτε και για διαρροή υγρών πλέον.

Οι ανακαινίσεις έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ασφαλιστική κάλυψη και επηρεάζουν την αξία του συμβολαίου καθώς και την ασφαλιζόμενη αξία.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς αλλάζει με μια ανακαίνιση κατοικίας

ανακαινιση σπιτιου και ασφαλεια

# Αυξημένη αξία κατοικίας

Μετά την ανακαίνιση το σπίτι σας θα έχει μεγαλύτερη αξία και ως αποτέλεσμα ίσως να πληρώνει υψηλότερα ασφάλιστρα. Να είστε πάντα σε επικοινωνία με την ασφαλιστική σας εταιρεία, καθώς σε περίπτωση που δεν δηλώσετε την ανακαίνιση και την αλλαγή της αξίας του ακινήτου, είναι πολύ πιθανόν να βρεθείτε υπασφαλισμένος!

 

# Δυνατότητα για προσθήκη καλύψεων που πριν ήταν ακατόρθωτο

Μετά την ανακαίνιση ίσως μπορείς να προσθέσεις καλύψεις που πριν ήταν αδύνατο, λόγω παλαιότητας, όπως για παράδειγμα την κάλυψη για σπασμένους σωλήνες.

Πλέον, αν αλλάξετε τις σωληνώσεις, μπορείτε να προσθέσετε και την συγκεκριμένη κάλυψη στο ασφαλιστήριό σας.

 

# Καλύτερες συνθήκες διαβίωσης

Μια ανακαίνιση πάντα φέρνει έναν καινούργιο αέρα στο σπίτι και φυσικά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Αν και αυτό δεν επηρεάζει το κόστος του συμβολαίου σας, σίγουρα θα σας επηρεάσει στην καθημερινότητά σας!

 

# Νέες εξαιρέσεις στο ασφαλιστήριο

Μετά την ανακαίνιση η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να ζητήσει την προσθήκη κάποιων εξαιρέσεων στο ασφαλιστήριο, ανάλογα με τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί.

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες σας, καλό είναι να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστική εταιρεία που έχετε το ασφαλιστήριό σας και να δείτε τι αλλαγές θα επιφέρει στο συμβόλαιο, η ανακαίνιση που θέλετε να πραγματοποιήσετε.

Οι ανακαινίσεις σε ένα σπίτι βελτιώνουν αισθητά τόσο την ποιότητα ζωής όσων κατοικούν μέσα αλλά και την αξία της κατοικίας.

Όμως, μην παραλείψετε πως μετά την ανακαίνιση θα πρέπει να δείτε ξανά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την ασφάλεια σπιτιού που έχετε ήδη, καθώς θα αλλάξει τόσο η ασφαλιζόμενο αξία καθώς και ίσως κάποιες από τις καλύψεις που ήδη έχετε.

Αν μόλις έχετε τελειώσει την ανακαίνιση ή σκέφτεστε να την κάνετε, στο asfaleies24.gr έχουμε τα καλύτερα προγράμματα για ασφάλεια σπιτιού από λιγότερο από 1€ / τ.μ.!

Συγκρίνετε τιμές στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και αγοράστε το δικό σας συμβόλαιο σε 1 λεπτό! Επιπλέον, οι πιστοποιημένοι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι είναι δίπλα σας για να σας ενημερώσουν για οτιδήποτε χρειαστεί καθώς και να σας συμβουλέψουν σχετικά με το πως να κινηθείτε αν έχετε πραγματοποιήσει μια ανακαίνιση!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373