καταθεση πινακιδων ηλεκτρονικα

Κατάθεση πινακίδων ηλεκτρονικά – Πως θα την κάνετε

Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στη διακυβέρνηση του κράτους – κάτι το οποίο ανάγκασε και η κατάσταση λόγω του κορονοϊού – πλέον μπορείτε να καταθέσετε online τις πινακίδες σας, από την άνεση του σπιτιού σας.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια έπρεπε να προσέλθετε στην αρμόδια ΔΟΥ αυτοκινήτων, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να καταθέσετε τις υπεύθυνες δηλώσεις μαζί με τις πινακίδες σας, για τη μόνιμη ακινησία του οχήματός σας.

Όλοι θα θυμόμαστε τις τεράστιες ουρές που γινόταν τις τελευταίες ημέρες του έτους, που όσοι ήθελαν να καταθέσουν τις πινακίδες τους προσερχόντουσαν μαζικά στις ΔΟΥ.

Πλέον αυτό έχει αλλάξει! Η κατάθεση πινακίδων γίνεται online για την αποφυγή του συνωστισμού!

[mo-optin-form id=”FgTMCfijAu”]

 

Πως μπορεί να γίνει η κατάθεση πινακίδων online

Η διαδικασία πλέον είναι πολύ απλή και γρήγορη. Θα πρέπει όμως να έχει ολοκληρωθεί εκ μέρους σας μέχρι τις 31/12 για να μην πληρώσετε τα τέλη του επόμενου έτους καθώς και τυχόν ασφάλειες που λήγουν και να μη θεωρηθεί το αυτοκίνητό σας ανασφάλιστο.

 

Αναλυτικά η διαδικασία για την κατάθεση των πινακίδων σας:

  1. Κάνετε την υπεύθυνη δήλωση μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Gov.gr εδώ.
  2. Μετά τη δήλωσή σας αφαιρείτε με προσωπική μέριμνα τις πινακίδες και τις αποθηκεύετε σε ασφαλές σημείο.

 

Θα πρέπει να προσέξετε πως το όχημα το οποίο έχει δηλωθεί σε ακινησία, απαγορεύεται για οποιοδήποτε λόγο να κινηθεί – ακόμα και για λόγους συντήρησης.

Οι ποινές είναι πολύ μεγάλες και ξεκινούν από το διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας και διοικητικό πρόστιμο 10.000€ έως τις 30.000€ σε περίπτωση υποτροπής.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε πως αν το όχημα βρεθεί σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό που έχετε δηλώσει (θα πρέπει να είναι κάποιος ιδιωτικός χώρος), τότε θεωρείτε ότι μετακινήθηκε και άρα θα έχετε πάλι τις νομικές συνέπειες και ποινές.

Πως μπορείτε να μετακινήσετε το αυτοκίνητό σας για συντήρηση ή έλεγχο

Από τη στιγμή που θα καταθέσετε τις πινακίδες, δεν μπορείτε να μετακινήσετε το αυτοκίνητό σας για οποιοδήποτε λόγο.

Αν όμως χρειαστεί να το μετακινήσετε για συντήρηση, επίσκεψη στο συνεργείο, ΚΤΕΟ, κ.ο.κ., τότε αυτό μπορεί να γίνει με προσωρινές πινακίδες.

Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείτε και ασφάλιση του οχήματος, αλλιώς θα βρεθείτε αντιμέτωπος με όλες τις συνέπειες για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Μέσα από το Asfaleies24 θα βρείτε φθηνή ασφάλεια για ένα μήνα έτσι ώστε να κυκλοφορήσετε το αυτοκίνητό σας για λόγους συντήρησης και επισκευής!

Σε περίπτωση που κυκλοφορήσετε ξανά το αυτοκίνητό σας, μη ξεχάσετε να δείτε την οικονομική ασφάλεια αυτοκινήτου online που προσφέρουμε, στην καλύτερη τιμή της αγοράς μέσα από τις πλέον αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες!