καλυτερη ασφαλεια αυτοκινητου

Καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου – Ποια είναι;

Με το χαμό και τις δεκάδες ασφαλιστικές εταιρείες που υπάρχουν στη χώρα μας, το θέμα επιλογής της καλύτερης ασφάλειας αυτοκινήτου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο!

παρε προσφορα για ασφαλεια αυτοκινητου
Τι μπορείτε να κάνετε όμως για να επιλέξετε την καλύτερη και πιο αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία; Ποια κριτήρια πρέπει να πληροί; Πως μπορεί να βρείτε την καλύτερη αλλά ταυτόχρονα και πιο οικονομική ασφάλεια;

Μη ξεχνάμε πως ειδικά κάποιο χρόνια πιο πριν, αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες έκλεισαν μέσα σε μια ημέρα, στα χρόνια της κρίσης και οι ιδιοκτήτες οχημάτων βρέθηκαν κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι.

Σε καμία περίπτωση δε θέλετε να έχετε ένα συμβόλαιο με μια ασφαλιστική εταιρεία και να βρεθείτε από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς συμβόλαιο και χωρίς καμία απολύτως κάλυψη!

Πάμε να δούμε όμως τα κριτήρια που κάνουν μια ασφαλιστική εταιρεία αξιόπιστη καθώς και ποια είναι η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου που μπορείτε να επιλέξετε άφοβα για το όχημά σας.

 

Κριτήρια επιλογής για μια ασφαλιστική εταιρεία

Πριν επιλέξουμε μια εταιρεία, θα πρέπει κυριολεκτικά να την «ξεψαχνίσουμε». Αυτό περιλαμβάνει να διαβάσουμε κριτικές από άλλους πελάτες καθώς και να ψάξουμε στο διαδίκτυο αναφορές γύρω από το όνομά της.

Με αυτόν τον τρόπο, αν διαβάσουμε αρκετά reviews από πελάτες που αναφέρουν πως η ασφαλιστική για οποιοδήποτε λόγο δεν αποζημιώνει ή αργεί να αποζημιώσει τους πελάτες της, τότε καλό θα ήταν να διαλέξουμε κάποια άλλη εταιρεία.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 25-30 ασφαλιστικές εταιρείες οπότε έχετε μια πληθώρα επιλογών! Ο ανταγωνισμός κάνει καλό στον ασφαλιστικό κλάδο και ειδικά από νεοεισερχόμενες ασφαλιστικές όπως η Hellas Direct καθώς και η Interasco, που προσφέρουν καινοτόμες υπηρεσίες σε ένα καινοτόμο περιβάλλον για τους πελάτες τους.

Πλέον οι περισσότερες ασφαλιστικές στη χώρα μας θεωρούνται αξιόπιστες και αποζημιώνουν τους πελάτες τους σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Ένα άλλο κριτήριο πέρα από την φερεγγυότητα της εκάστοτε ασφαλιστικής, είναι οι τιμές που προσφέρει στα συμβόλαιά της.

Όπως γράψαμε και πιο πάνω, με τον ανταγωνισμό να έχει αυξηθεί ιδιαίτερα, οι τιμές έχουν πέσει στα ασφαλιστήρια συμβόλαια και ειδικά στις ασφάλειες αυτοκινήτων καθώς και όλων των άλλων οχημάτων.

Πλέον, ένα τυπικό ασφαλιστήριο κοστίζει περίπου 220-240€ για 12 μήνες, παρέχοντας πλήρη βασική κάλυψη.

Τέλος, ένα άλλο σημαντικό κριτήριο είναι η εξυπηρέτηση και οι τρόποι που αυτή παρέχεται, στους πελάτες της κάθε ασφαλιστικής.

Πλέον ένα μεγάλο μερίδιο των εταιρειών προσφέρει υποστήριξη στους πελάτες με σύγχρονους τρόπους όπως επικοινωνία μέσω social media, viber, messenger, κ.α. ενώ άλλες εταιρείες έχουν μείνει στον παραδοσιακό τρόπο του τηλεφώνου.

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ασφαλιστική θα είναι δίπλα σας ανά πάσα ώρα και στιγμή που θα την χρειαστείτε και ειδικά κατά τη διάρκεια κάποιου ατυχήματος που μπορεί να εμπλακείτε.

 

Ποια είναι όμως η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η καλύτερη ασφάλεια διαφέρει από όχημα σε όχημα καθώς τα κριτήρια αλλάζουν δραματικά.

Υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες στη χώρα μας όπως η Eurolife ασφάλειες αυτοκινήτων καθώς και η Εθνική Ασφαλιστική.

Ο καλύτερος και πιο οικονομικός τρόπος για να βρείτε μια αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία και να ασφαλίσετε το όχημά σας είναι μέσα από το asfaleies24.gr και την ειδική πλατφόρμα που έχουμε για εσάς! Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να συγκρίνετε έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες και να αγοράσετε ασφάλεια αυτοκινήτου σε 1 λεπτό!

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές και τα προγράμματα της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας και να βρείτε την καλύτερη ασφάλιση, στην πιο χαμηλή τιμή της αγοράς!

Διάρκεια συμβολαίων και απαραίτητες καλύψεις

Αν θέλετε μια όσο το δυνατόν πιο οικονομική ασφάλιση, μπορείτε να επιλέξετε μικρότερο χρονικό διάστημα ασφάλισης. Υπάρχουν προγράμματα ακόμα και για ασφάλεια αυτοκινήτου για ένα μήνα!

Όμως, όσο πιο μικρό το χρονικό διάστημα του συμβολαίου, τόσο μεγαλύτερο το κόστος που θα κληθείτε να πληρώσετε.

Τα ετήσια ασφαλιστικά συμβόλαια είναι αυτά που προσφέρουν τη χαμηλότερη τιμή και έχετε το μεγαλύτερο κέρδος για την τσέπη σας.

Από την άλλη, τα μηνιαία καθώς και τα τρίμηνα ασφαλιστικά συμβόλαια, προσφέρουν λύσεις για όσους θέλουν να κυκλοφορήσουν το όχημά τους για λίγες ημέρες με κάποιο σκοπό όπως συνεργείο, συντήρηση, εποχιακή κίνηση, κ.ο.κ.

Πως θα δω αν όντως έχω ασφάλεια κι αν είναι ενεργή;

Αρκετοί μεσολαβητές και ασφαλιστικοί πράκτορες, ιδιαίτερα κατά τα προηγούμενα χρόνια, έπαιρναν τα χρήματα των πελατών τους και δεν ασφάλιζαν τα οχήματά τους! Τους έδιναν ψεύτικα συμβόλαια και στην ουσία τα οχήματα ήταν ανασφάλιστα.

Πλέον μπορείτε να δείτε οnline αν έχετε ασφάλεια αυτοκινήτου στην ιστοσελίδα του κέντρου πληροφορίων ΕΔΩ. Έτσι είστε ήσυχος ότι όντως το όχημά σας είναι ασφαλισμένο και δεν κινδυνεύετε να βρεθείτε χωρίς κάλυψη.

Η ασφάλιση του οχήματός σας είναι απαραίτητη και υποχρεωτική. Η μη ασφάλιση επιφέρει κυρώσεις, διοικητικά πρόστιμα καθώς και αφαίρεση πινακίδων κ.α.