ατυχηματα με ανασφαλιστο

Ατυχήματα με ανασφάλιστα αυτοκίνητα – Πόσα έγιναν το 2021;

Το 2021 ήταν ακόμα μια χρονιά με αρκετά ατυχήματα που ενεπλάκησαν αυτοκίνητα χωρίς ασφάλιση.

Δυστυχώς στη χώρα μας κυκλοφορούν περίπου 650.000 ανασφάλιστα οχήματα οπότε η πιθανότητα να εμπλακείτε σε ατύχημα με κάποιο από αυτά, είναι αρκετά μεγάλη.

Αν και τα πρόστιμα και οι διοικητικές κυρώσεις επιβάλλονται σε κάθε περίπτωση που ένα ανασφάλιστο όχημα πιάνεται σε κάποιον έλεγχο της τροχαίας, παρόλο αυτά οι ιδιοκτήτες τους συνεχίζουν να τα αφήνουν ανασφάλιστα, ακόμα και τώρα που το κόστος ασφάλειας έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια, για μια απλή βασική ασφάλεια αυτοκινήτου.

Τα πρόστιμα και οι κυρώσεις που αντιμετωπίζουν τα ανασφάλιστα

Το πρόστιμο για αυτοκίνητο που κυκλοφορεί χωρίς ασφάλεια είναι στα 500€ ενώ κινδυνεύετε με φυλάκιση από 2 έως 12 μήνες καθώς και ποινικό πρόστιμο ύψους 3.000€!

 

Πλέον, με τις εφαρμογές myauto & myaudit car, η ΑΑΔΕ και η τροχαία μπορεί να δει άμεσα ποια οχήματα είναι ασφαλισμένα και ποια κυκλοφορούν ανασφάλιστα και να στείλει τα σχετικά ραβασάκια, με βεβαιωμένη οφειλή.

 

Τα ατυχήματα του 2021 με ανασφάλιστα οχήματα

Το 2021 έγιναν 1264 ατυχήματα όπου συμμετείχαν ανασφάλιστα αυτοκίνητα! Αριθμός που στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ακόμα και διπλάσιος, καθώς αρκετά ατυχήματα δε δηλώνονται, ειδικά αυτά που έχουν υλικές ζημιές μικρής αξίας, καθώς οι εμπλεκόμενοι το λύνουν μεταξύ τους.

Φυσικά αυτή είναι η χειρότερη επιλογή καθώς από τη μια ενθαρρύνετε η επιλογή τους να αφήσουν ανασφάλιστα τα οχήματα και από την άλλη βρίσκεστε εκτεθειμένοι σχετικά με το αν θα αποζημιωθείτε ή όχι από τον ιδιοκτήτη.

πινακας ατυχηματων με ανασφαλιστα 2021

Πηγή εικόνας: Asfalisinet.gr

Πως αποζημιώνετε ένα ατύχημα με ανασφάλιστο

Η αποζημίωση σας αν εμπλακείτε σε ένα ατύχημα με υπαίτιο ανασφάλιστο όχημα, γίνεται από το Επικουρικό Κεφάλαιο ή από την ασφαλιστική σας εταιρεία, αν έχετε την κάλυψη για ανασφάλιστο στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Έπειτα, τόσο το Επικουρικό ή η ασφαλιστική σας, θα στραφεί και θα ζητήσει τα χρήματα από τον υπαίτιο οδηγό του ανασφάλιστου.

 

Τράκαρα με ανασφάλιστο αυτοκίνητο – Τι πρέπει να κάνω

Αν τρακάρατε με ανασφάλιστο αυτοκίνητο, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι άμεσα να καλέσετε την τροχαία και τη φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής σας εταιρείας.

Κρατήστε τον αριθμό πινακίδας του άλλου οχήματος και τραβήξτε άμεσα φωτογραφίες, πριν μετακινηθούν τα οχήματα!

Σε καμία περίπτωση μη δεχθείτε κάποιον συμβιβασμό ή λεφτά στο χέρι, ως προσφορά από τον άλλον οδηγό για να μην καλέσετε αστυνομία.

Ανακαλύψτε στο Asfaleies24.gr φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου από μόλις 42€ το εξάμηνο και μην αφήνετε το όχημά σας ανασφάλιστο!