ασφαλεια μηχανης χωρις διπλωμα

Ασφάλεια μηχανής χωρίς δίπλωμα

Η οδήγηση χωρίς την κατάλληλη άδεια οδήγησης, είναι παράνομη και αντίθετη στους νόμους του κράτους είτε πρόκειται για οδήγηση αυτοκινήτου είτε για μηχανής.

Αν και μπορείτε να βγάλετε ασφάλεια μηχανής χωρίς δίπλωμα, καθώς μερικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα σας το ζητήσουν, κάτι τέτοιο είναι παράνομο και σε ενδεχόμενο έλεγχο θα αντιμετωπίσετε σοβαρές οικονομικές και ποινικές κυρώσεις.

παρε προσφορα για ασφαλεια μηχανης

Τι ισχύει για ασφάλεια μηχανής χωρίς δίπλωμα

Αν εκδώσετε ασφάλεια μηχανής και κυκλοφορήσετε τη μηχανή σας, τότε σε ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο θα έχετε πρόστιμο 200€, ποινικές κυρώσεις με δικαστήριο καθώς και μη κάλυψη της ασφαλιστικής σας, σε περίπτωση ατυχήματος.

Αν εμπλακείτε δηλαδή σε ατύχημα, είτε με υπαιτιότητα δική σας είτε όχι, η ασφαλιστική θα στραφεί εναντίον σας καθώς οδηγούσατε χωρίς την κατάλληλη άδεια οδήγησης.

Οπότε σε καμία περίπτωση μην οδηγάτε χωρίς να έχετε την κατάλληλη άδεια οδήγησης, για το όχημα που κυκλοφορείτε.

 

Ασφάλεια μηχανής με μικρότερο δίπλωμα

Αν έχετε δίπλωμα για μηχανή έως 50 κυβικά και εσείς οδηγάτε μεγαλύτερου κυβισμού όχημα, τότε ισχύουν ακριβώς τα ίδια με παραπάνω, αφού στην ουσία δεν κατέχετε την κατάλληλη άδεια οδήγησης.

Θα πρέπει να έχετε το κατάλληλο δίπλωμα οδήγησης, ανάλογα τη μηχανή που οδηγάτε – συνήθως εξαρτάται από τους ίππους του οχήματος.

 

 Ασφάλεια μηχανής σε άλλο όνομα

Αν προσπαθήσετε να ασφαλίσετε τη μηχανή σας σε άλλο όνομα, που κατέχει νόμιμο δίπλωμα οδήγησης αλλά την οδηγείτε εσείς, πάλι πέφτετε σε σημαντικές παραβάσεις και θα έχετε τις ανάλογες κυρώσεις.

Ασφάλεια μηχανής με δίπλωμα αυτοκινήτου

Αν κατέχετε δίπλωμα αυτοκινήτου αλλά όχι μηχανής, τότε αυτή η περίπτωση δε διαφέρει σε τίποτα με τις παραπάνω κατηγορίες.

Πάλι είστε ως μη κάτοχος διπλώματος και σε περίπτωση ελέγχου ή ατυχήματος έχετε σοβαρότατες κυρώσεις.

Σε κάθε περίπτωση μην οδηγείτε τη μηχανή σας χωρίς το κατάλληλο δίπλωμα οδήγησης, καθώς θα σας οδηγήσει σε βαρύτατες χρηματικές και ποινικές κυρώσεις.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του οδηγού ασφάλισης μηχανής, για να μάθετε τα πάντα γύρω από την ασφάλεια μηχανής!