ασφαλεια μηχανης χωρις διπλωμα
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ασφάλεια μηχανής χωρίς δίπλωμα

Η οδήγηση χωρίς την κατάλληλη άδεια οδήγησης, είναι παράνομη και αντίθετη στους νόμους του κράτους είτε πρόκειται για οδήγηση αυτοκινήτου είτε για μηχανής.

Αν και μπορείτε να βγάλετε ασφάλεια μηχανής χωρίς δίπλωμα, καθώς μερικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα σας το ζητήσουν, κάτι τέτοιο είναι παράνομο και σε ενδεχόμενο έλεγχο θα αντιμετωπίσετε σοβαρές οικονομικές και ποινικές κυρώσεις.

Τι ισχύει για ασφάλεια μηχανής χωρίς δίπλωμα

Αν εκδώσετε ασφάλεια μηχανής και κυκλοφορήσετε τη μηχανή σας, τότε σε ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο θα έχετε πρόστιμο 200€, ποινικές κυρώσεις με δικαστήριο καθώς και μη κάλυψη της ασφαλιστικής σας εταιρείας σε περίπτωση ατυχήματος.

Αν εμπλακείτε δηλαδή σε ατύχημα, είτε με υπαιτιότητα δική σας είτε όχι, η ασφαλιστική θα στραφεί εναντίον σας καθώς οδηγούσατε χωρίς την κατάλληλη άδεια οδήγησης.

Οπότε σε καμία περίπτωση μην οδηγείτε χωρίς να έχετε την κατάλληλη άδεια οδήγησης, για το όχημα που κυκλοφορείτε.

 

Τι θα συμβεί αν τρακάρεις χωρίς δίπλωμα

Αν εμπλακείς σε τρακάρισμα και δεν έχεις δίπλωμα, τότε δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δυσοίωνα.

Αρχικά, η ασφαλιστική θα αποζημιώσει τις ζημιές των άλλων τρίτων και έπειτα θα στραφεί εναντίον σου για να εισπράξει το ποσό της αποζημίωσης που πλήρωσε.

Όμως τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε.. Αν το ατύχημα έχει τραυματισμό ή θάνατο, τότε η αποζημίωση που θα πρέπει να πληρώσετε θα είναι τεράστια καθώς η ασφαλιστική σας εταιρεία δεν θα σας καλύψει.

Μια εμπλοκή σε ένα δυστύχημα με θάνατο μπορεί να σας κοστίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ σε αποζημιώσεις.

 

Ασφάλεια μηχανής με μικρότερο δίπλωμα

Αν έχετε δίπλωμα για μηχανή έως 50 κυβικά και εσείς οδηγείτε μεγαλύτερου κυβισμού όχημα, τότε ισχύουν ακριβώς τα ίδια με παραπάνω, αφού στην ουσία δεν κατέχετε την κατάλληλη άδεια οδήγησης.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχετε το κατάλληλο δίπλωμα οδήγησης, ανάλογα τη μηχανή που οδηγείτε – συνήθως εξαρτάται από τους ίππους του οχήματος.

 Ασφάλεια μηχανής σε άλλο όνομα

Αν προσπαθήσετε να ασφαλίσετε τη μηχανή σας σε άλλο όνομα, που κατέχει νόμιμο δίπλωμα οδήγησης αλλά την οδηγείτε εσείς που δεν έχετε δίπλωμα, πάλι πέφτετε σε σημαντικές παραβάσεις και θα έχετε τις ανάλογες κυρώσεις.

Ασφάλεια μηχανής με δίπλωμα αυτοκινήτου

Αν κατέχετε δίπλωμα αυτοκινήτου αλλά όχι μηχανής, τότε αυτή η περίπτωση δε διαφέρει σε τίποτα με τις παραπάνω κατηγορίες.

Πάλι είστε ως μη κάτοχος διπλώματος και σε περίπτωση ελέγχου ή ατυχήματος έχετε σοβαρότατες κυρώσεις.

Σε κάθε περίπτωση μην οδηγείτε τη μηχανή σας χωρίς το κατάλληλο δίπλωμα οδήγησης, καθώς θα σας οδηγήσει σε βαρύτατες χρηματικές και ποινικές κυρώσεις.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του οδηγού ασφάλισης μηχανής, για να μάθετε τα πάντα γύρω από την ασφάλεια μηχανής!

Αγόρασε ασφάλεια μηχανής σε 1 λεπτό χωρίς δικαιολογητικά από το asfaleies24

Μέσα από το asfaleies24.gr μπορείς να αγοράσεις τη δική σου ασφάλεια μηχανής σε μόλις 1 λεπτό!

Σου δίνουμε δωρεάν τη δυνατότητα να συγκρίνεις τιμές και καλύψεις στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και να δεις σε ποια πακέτα έχεις τη δυνατότητα να ασφαλιστείς χωρίς δικαιολογητικά!

Φυσικά, τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως άδεια οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να τα ζητήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή οπότε θα πρέπει να τα έχετε και όχι να ασφαλιστείτε χωρίς να έχετε για παράδειγμα το δίπλωμα μηχανής.

Βρείτε ασφάλεια μηχανής στο asfaleies24 από 19€ / εξάμηνο για 50 κυβικά μηχανή και πάρτε το συμβόλαιο άμεσα στο e-mail σας!