ασφαλεια κλοπης αυτοκινητου

Ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου

Η ασφάλεια κλοπής σας εξασφαλίζει πως αν ποτέ το αυτοκίνητό σας πέσει θύμα κλοπής, τότε η ασφαλιστική εταιρεία θα σας αποζημιώσει για το υλικό που έχει κλαπεί, σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου σας.

παρε προσφορα για ασφαλεια αυτοκινητου

Υπάρχουν δυο διαφορετικοί τύποι ασφάλειας κλοπής – η μερική και η ολική κλοπή – και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή καθώς μπορεί να βρεθείτε σε δυσάρεστη θέση όταν έρθει η ώρα να αποζημιωθείτε.

Πάμε να δούμε όμως τις διαφορές και το τι πρέπει να προσέχετε σε μια ασφάλεια αυτοκινήτου έτσι ώστε να είναι πάντα καλυμμένοι!

Μερική και ολική κλοπή αυτοκινήτου – Οι διαφορές

Όταν κάνετε ένα συμβόλαιο ασφάλειας αυτοκινήτου και θέλετε προστασία από κλοπή, τότε θα βάζετε και τα 2 : και τη μερική και την ολική κλοπή!

Υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις 2 αυτές καλύψεις και για την καλύτερη δική σας ασφάλεια και εξασφάλιση, σας προτείνουμε πάντα να έχετε και τις 2 στο συμβόλαιό σας.

Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις διαφορές ανάμεσα σε αυτές τις καλύψεις κλοπής.

Η μερική κλοπή σας καλύπτει για πράγματα που μπορεί να έχουν αφαιρέσει οι κλέφτες – όπως π.χ. καθίσματα, προφυλαχτήρες ή ηχοσυστήματα αν αυτά καλύπτονται από το συμβόλαίο σας (μεγάλη προσοχή σε πράγματα όπως ηχοσυστήματα, εξτρά εξοπλισμός, κτλ καθώς συνήθως δεν καλύπτονται – εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά)

Η ολική κλοπή σας καλύπτει όταν κλαπεί το όχημα και δε βρεθεί μέσα σε ένα χρονικό διάστημα (περίπου 90 ημερών).

Όμως, η παγίδα εδώ είναι ότι αν βρεθεί π.χ. ένας προφυλαχτήρας ή μόνο το σασί από το όχημά σας και έχετε μόνο την ολική κλοπή ενεργοποιημένη, τότε η ασφαλιστική δε θα σας καλύψει ή θα σας καλύψει για σημαντικά μειωμένο ποσό καθώς βρέθηκαν πράγματα από το όχημα, άρα αυτό δεν είναι ολική κλοπή.

Γι’αυτό το λόγο και για να μην πέσετε προ εκπλήξεως, πάντα όταν θέλετε ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου θα βάζετε στο συμβόλαιο τόσο την ολική όσο και τη μερική κλοπή.

Μικτή ασφάλεια – Τι γίνεται με την κλοπή

Στη μικτή ασφάλιση η κλοπή, τόσο ολική όσο και μερική, είναι σχεδόν πάντα μέσα στις καλύψεις.

Στην ουσία μια μικτή ασφάλεια καλύπτει τα πάντα στο αυτοκίνητό σας – πάντα όμως πρέπει να ελέγχεται τους όρους και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο πριν την υπογραφή σας.

Έτσι, κάνοντας μια μικτή ασφάλεια στην ουσία εξασφαλίζεστε έναντι οποιουδήποτε κινδύνου μπορεί να εμφανιστεί!

 

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση κλοπής

Σε περίπτωση που συμβεί οποιαδήποτε παραβίαση στο όχημά σας – είτε έσπασαν κάποιο τζάμι και σας έκλεψαν πράγματα είτε ολική κλοπή του αυτοκινήτου, τότε θα πρέπει επί τόπου να καλέσετε αστυνομία ώστε να γίνει δήλωση συμβάντος/κλοπής και να πάρετε ένα αντίγραφο και εσείς.

Επίσης θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήστε με την ασφαλιστική εταιρεία και να την ενημερώσετε καθώς επίσης να ρωτήσετε αν χρειάζονται κάποια άλλα έγγραφα ή οτιδήποτε, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης.

Αυτή τη δήλωση θα πρέπει επίσης να την προσκομίσετε στην ασφαλιστική σας εταιρεία.

 

Ποια εταιρεία να επιλέξετε

Υπάρχουν αρκετές καλές ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να εμπιστευτείτε την περιουσία σας και να είστε εξασφαλισμένος σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε.

Πολύ καλά προγράμματα ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου όσο και μικτής έχει η Εθνική Ασφαλιστική και η Ιντερσαλόνικα.