ασφαλεια αυτοκινητου με ρυμουλκα

Ασφάλεια αυτοκινήτου με ρυμούλκα

Αν έχετε μια ρυμούλκα ή τρέιλερ που την έλκετε με το αυτοκίνητό σας, τότε σαφώς και θα αναζητήσετε πως μπορείτε να την ασφαλίσετε κι αυτήν για να είστε καλυμμένοι σε περίπτωση ατυχήματος.

Η ασφάλιση ρυμουλκούμενου τρέιλερ έχει πλέον αλλάξει από το 2021 και πλέον τα τρέιλερ ασφαλίζονται μόνα τους, αυτοτελή και δεν συνοδεύουν το αυτοκίνητο στη δική του ασφάλεια!

Ας δούμε όμως τι ίσχυε μέχρι τώρα και τι ισχύει πλέον!

 

Τι ίσχυε μέχρι πρόσφατα στην ασφάλεια αυτοκινήτου με ρυμούλκα

Μέχρι πρόσφατα αν είχατε ένα τρέιλερ στο αυτοκίνητο, απλά το δηλώνατε από την αντίστοιχη επιλογή της ιστοσελίδας μας και περνούσε μαζί στο ασφαλιστήριό σας.

Μερικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν το χρέωναν αυτό ενώ άλλες είχαν μια μικρή επιπλέον χρέωση.

Αυτό ίσχυε μέχρι και τις αρχές του 2022, οπότε τα πράγματα άλλαξαν και πλέον όλα τα τρέιλερ και οι ρυμούλκες πρέπει να έχουν δική τους άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες.

 

Τι ισχύει πλέον με τα ρυμουλκούμενα

Πλέον τα τρέιλερ έχουν δική τους άδεια κυκλοφορίας και είναι αυτοτελή – δηλαδή ανεξάρτητα από το αυτοκίνητο.

Μπορούν να κουμπώσουν σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο έχει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά(κοτσαδόρο, συστήματα ασφαλείας, κτλ) αρκεί να είναι ασφαλισμένα.

Η ασφάλεια των ρυμουλκούμενων πλέον είναι ανεξάρτητη, κοστίζει στις περισσότερες περιπτώσεις 31,94€ / έτος και το τρέιλερ μπορεί να μετακινηθεί από οποιοδήποτε όχημα.

 

Τι πρέπει να κάνετε αν έχετε κοτσαδόρο

Αν έχετε κοτσαδόρο στο αυτοκίνητο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει εγκατασταθεί σύμφωνα με όλες τις κείμενες διατάξεις και έχει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Επιπλέον, από 01/11/2022 οι κοτσαδόροι πρέπει να είναι είτε αναδιπλούμενοι είτε αφαιρούμενοι. Δεν επιτρέπεται δηλαδή οι κοτσαδόροι να είναι μόνιμα πάνω στο αυτοκίνητο, εκτός κι αν έχετε συνδεδεμένα το τρέιλέρ σας.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο κοτσαδόρος πρέπει να είναι κλειστός(αν είναι αναδιπλούμενος) ή να έχει αφαιρεθεί.

Τέλος, αν έχετε κοτσαδόρο στο όχημα θα πρέπει να το δηλώσετε και στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να μην σας καλύψει σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα.

Το κόστος για την ύπαρξη κοτσαδόρου είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μηδενικό.

 

Πως θα ασφαλίσετε ξεχωριστά το αυτοκίνητο και τη ρυμούλκα σας

Για να ασφαλίσετε τόσο το αυτοκίνητο όσο και το τρέιλέρ σας, θα πρέπει να κάνουμε 2 διαφορετικές ασφάλειες πλέον.

Την ασφάλεια αυτοκινήτου μπορείτε να την κάνετε online μέσα από την ιστοσελίδα μας, να συγκρίνετε τιμές σε έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες και να επιλέξετε το πακέτο που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες!

Χωρίς δικαιολογητικά στις περισσότερες περιπτώσεις, θα παραλάβετε άμεσα το συμβόλαιο μετά την πληρωμή σας στο e-mail!

Όσον αφορά την ασφάλεια τρέιλερ, θα πρέπει να μας στείλετε την άδεια κυκλοφορίας του τρέιλερ και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο e-mail μας (info@asfaleies24.gr) ώστε να την προχωρήσουμε εμείς.

Άμεσα, μέσα σε μερικά λεπτά, θα έχετε το ειδοποιητήριο πληρωμής και μετά την εξόφληση το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του τρέιλερ!

Πλέον μπορείτε να έλκετε το τρέιλερ με όποιο αυτοκίνητο έχει αυτές τις δυνατότητες, και να είναι 100% ασφαλισμένο για την αστική του ευθύνη!