Ασφάλεια αυτοκινήτου με ρυμούλκα

ασφαλεια αυτοκινητου με ρυμουλκα

Ασφάλεια αυτοκινήτου με ρυμούλκα

Αν έχετε μια ρυμούλκα ή τρέιλερ που την έλκετε με το αυτοκίνητό σας, τότε σαφώς και θα αναζητήσετε πως μπορείτε να την ασφαλίσετε κι αυτήν για να είστε καλυμμένοι σε περίπτωση ατυχήματος.

Η ασφάλιση ρυμουλκούμενου τρέιλερ έχει πλέον αλλάξει από το 2021 και πλέον τα τρέιλερ ασφαλίζονται μόνα τους, αυτοτελή και δεν συνοδεύουν το αυτοκίνητο στη δική του ασφάλεια!

Ας δούμε όμως τι ίσχυε μέχρι τώρα και τι ισχύει πλέον!

 

Τι ίσχυε μέχρι πρόσφατα στην ασφάλεια αυτοκινήτου με ρυμούλκα

Μέχρι πρόσφατα αν είχατε ένα τρέιλερ στο αυτοκίνητο, απλά το δηλώνατε από την αντίστοιχη επιλογή της ιστοσελίδας μας και περνούσε μαζί στο ασφαλιστήριό σας.

Μερικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν το χρέωναν αυτό ενώ άλλες είχαν μια μικρή επιπλέον χρέωση ανάλογα πόσους άξονες είχε η ρυμούλκα καθώς και τι μετέφερε.

Αυτό ίσχυε μέχρι και τις αρχές του 2022, οπότε τα πράγματα άλλαξαν και πλέον όλα τα τρέιλερ και οι ρυμούλκες πρέπει να έχουν δική τους άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες.

 

Τι ισχύει πλέον με τα ρυμουλκούμενα

Πλέον τα τρέιλερ έχουν δική τους άδεια κυκλοφορίας και είναι αυτοτελή – δηλαδή ανεξάρτητα από το αυτοκίνητο.

Μπορούν να κουμπώσουν σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο έχει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά(κοτσαδόρο, συστήματα ασφαλείας, κτλ) αρκεί να είναι ασφαλισμένα και να φέρουν όλα τα νόμιμα χαρακτηριστικά, όπως φώτα ασφαλείας, φώτα στοπ, κτλ.

Η ασφάλεια των ρυμουλκούμενων πλέον είναι ανεξάρτητη, κοστίζει στις περισσότερες περιπτώσεις 31,94€ / έτος (για τρέιλερ με έλξη έως 750kg) και το τρέιλερ μπορεί να μετακινηθεί από οποιοδήποτε όχημα φέρει τις αντίστοιχες δυνατότητες έλξης.

 

Τι πρέπει να κάνετε αν έχετε κοτσαδόρο

Αν έχετε κοτσαδόρο στο αυτοκίνητο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει εγκατασταθεί σύμφωνα με όλες τις κείμενες διατάξεις και έχει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Επιπλέον, από 01/11/2022 οι κοτσαδόροι πρέπει να είναι είτε αναδιπλούμενοι είτε αφαιρούμενοι. Δεν επιτρέπεται δηλαδή οι κοτσαδόροι να είναι μόνιμα πάνω στο αυτοκίνητο, εκτός κι αν έχετε συνδεδεμένα το τρέιλέρ σας.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο κοτσαδόρος πρέπει να είναι κλειστός(αν είναι αναδιπλούμενος) ή να έχει αφαιρεθεί. Δεν επιτρέπεται να μετακινείστε χωρίς τη ρυμούλκα και ο κοτσαδόρος να είναι εγκατεστημένος – ούτε όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο!

Τέλος, αν έχετε κοτσαδόρο στο όχημα θα πρέπει να το δηλώσετε και στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να μην σας καλύψει σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα.

Το κόστος για την ύπαρξη κοτσαδόρου είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μηδενικό.

 

Πως θα ασφαλίσετε ξεχωριστά το αυτοκίνητο και τη ρυμούλκα σας

Για να ασφαλίσετε τόσο το αυτοκίνητο όσο και το τρέιλέρ σας, θα πρέπει να κάνουμε 2 διαφορετικές ασφάλειες πλέον.

Την ασφάλεια αυτοκινήτου μπορείτε να την κάνετε online μέσα από την ιστοσελίδα μας, να συγκρίνετε τιμές σε έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες και να επιλέξετε το πακέτο που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες!

Χωρίς δικαιολογητικά στις περισσότερες περιπτώσεις, θα παραλάβετε άμεσα το συμβόλαιο μετά την πληρωμή σας στο e-mail!