ασφαλεια αυτοκινητου με αριθμο πλαισιου

Ασφάλεια αυτοκινήτου με αριθμό πλαισίου

Αρκετές φορές θέλουμε να κυκλοφορήσουμε άμεσα το αυτοκίνητό μας, όμως ακόμα δεν έχουμε παραλάβει τις πινακίδες του. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα το αυτοκίνητο; Και πως μπορούμε να το ασφαλίσουμε;

 

Τι είναι ο αριθμός πλαισίου

Ο αριθμός πλαισίου είναι ένας μοναδικός αριθμός, χαραγμένος πάνω στο αυτοκίνητο σε 2-3 σημεία.

Το πρώτο σημείο είναι συνήθως εύκολα εμφανές και είναι στο παρμπρίζ του οχήματος. Τα άλλα σημεία μπορεί να είναι στο σασί ή στο εσωτερικό από τις πόρτες.

Ο αριθμός πλαισίου τυπώνεται απευθείας από το εργοστάσιο και περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες για το όχημα, όπως πότε και που κατασκευάστηκε, τις πληροφορίες του μοντέλου, κ.α.

 

Γίνεται να ασφαλιστεί ένα αυτοκίνητο με τον αριθμό πλαισίου;

Μπορούμε να ασφαλίσουμε ένα όχημα με τον αριθμό πλαισίου, για μερικές ημέρες, μέχρι να έχετε στην κατοχή σας τον αριθμό κυκλοφορίας και την άδεια.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες και θα πρέπει πρώτα να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως σε έναν έλεγχο το αυτοκίνητο θα εμφανίζεται ως ανασφάλιστο, καθώς δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση της ασφάλειας με τον αριθμό πλαισίου.

Γι’αυτό και οι ασφαλιστικές που ασφαλίζουν με τον αριθμό πλαισίου, ζητάνε άμεσα και τις πινακίδες του αυτοκινήτου μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες.

 

Ποια η διαδικασία ασφάλισης με αριθμό πλαισίου

Για να ασφαλιστείτε με τον αριθμό πλαισίου θα πρέπει να μας στείλετε το δίπλωμά σας καθώς και καθαρή φωτογραφία από το αυτοκίνητο, όπου αναγράφεται ευδιάκριτα ο αριθμός πλαισίου.

Έπειτα εμείς θα προχωρήσουμε στην αίτηση ασφάλισης και στην αναμονή της έγκρισης από την ασφαλιστική εταιρεία.

Η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί εντός μιας εργάσιμης ημέρας, ενώ όπως αναφέραμε και πιο πάνω θα χρειαστεί άμεσα να μας προσκομίσετε τον αριθμό κυκλοφορίας μόλις αυτός γίνει διαθέσιμος.

 

Για ποιο λόγο να ασφαλιστεί ένα αυτοκίνητο με τον αριθμό πλαισίου;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί ένα όχημα να ασφαλιστεί μόνο με τον αριθμό πλαισίου. Αν ακόμα δεν έχει βγάλει πινακίδες (π.χ. από εισαγωγή) και πρέπει να μεταφερθεί ή αν είναι καινούργιο στην αντιπροσωπεία και αναμένει τις πινακίδες του, είναι μερικοί από τους πιο συχνούς λόγους!

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ζητήσουμε έγκριση από τις ασφαλιστικές εταιρείες γι’αυτήν την ασφάλιση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (δίπλωμα + φωτογραφία που φαίνεται ο αριθμός πλαισίου)

 

Αναζήτησε ασφάλεια αυτοκινήτου στο asfaleies24.gr

Ακόμα κι αν δεν έχεις ακόμα τις πινακίδες σου, μπορείς να ψάξεις ασφάλεια αυτοκινήτου στο asfaleies24.gr και να βρεις προσφορές, τιμές και καλύψεις από έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες με 1 κλικ!

Βάζεις την πινακίδα σου ή συμπλήρωσε ΧΧΧ0000 αν δεν έχεις πινακίδες και ξεκινάς άμεσα την αναζήτηση! Έπειτα συγκρίνεις προσφορές και επιλέγεις αυτήν που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

Αν θέλεις να ασφαλιστείς προσωρινά με αριθμό πλαισίου, θα πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί μας για να δούμε ποια εταιρεία μπορεί να το προχωρήσει (συνήθως η Interlife) ενώ σε περίπτωση που έχεις κανονικά πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας, ασφαλίζεσαι άμεσα σε 1 λεπτό χωρίς δικαιολογητικά!