ασφαλεια αυτοκινητου με αριθμο πλαισιου
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια αυτοκινήτου με αριθμό πλαισίου

Αρκετές φορές θέλουμε να κυκλοφορήσουμε άμεσα το καινούργιο αυτοκίνητό μας, όμως ακόμα δεν έχουμε παραλάβει τις πινακίδες του. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα το αυτοκίνητο; Και πως μπορούμε να το ασφαλίσουμε;

Γίνεται να κάνουμε μια ασφάλεια αυτοκινήτου έχοντας τον αριθμό πλαισίου του οχήματός μας;

Τι είναι ο αριθμός πλαισίου

Ο αριθμός πλαισίου είναι ένας μοναδικός αριθμός, χαραγμένος πάνω στο αυτοκίνητο σε 2-3 σημεία.

Το πρώτο σημείο είναι συνήθως εύκολα εμφανές και είναι στο παρμπρίζ του οχήματος. Τα άλλα σημεία μπορεί να είναι στο σασί ή στο εσωτερικό από τις πόρτες.

Ο αριθμός πλαισίου τυπώνεται απευθείας από το εργοστάσιο και περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες για το όχημα, όπως πότε και που κατασκευάστηκε, τις πληροφορίες του μοντέλου, κ.α.

 

Γίνεται να ασφαλιστεί ένα αυτοκίνητο με τον αριθμό πλαισίου;

Μπορούμε να ασφαλίσουμε ένα όχημα με τον αριθμό πλαισίου, για μερικές ημέρες, μέχρι να έχετε στην κατοχή σας τον αριθμό κυκλοφορίας(πινακίδες) και την άδεια.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες και θα πρέπει πρώτα να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως σε έναν έλεγχο το αυτοκίνητο θα εμφανίζεται ως ανασφάλιστο, καθώς δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση της ασφάλειας με τον αριθμό πλαισίου.

Γι’αυτό και οι ασφαλιστικές που ασφαλίζουν με τον αριθμό πλαισίου, ζητάνε άμεσα και τις πινακίδες του αυτοκινήτου μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες ώστε να γίνει και η αντίστοιχη πρόσθετη πράξη στην ασφάλειά σας.

 

Ποια η διαδικασία ασφάλισης με αριθμό πλαισίου

Για να ασφαλιστείτε με τον αριθμό πλαισίου θα πρέπει να μας στείλετε το δίπλωμά σας καθώς και καθαρή φωτογραφία από το αυτοκίνητο, όπου αναγράφεται ευδιάκριτα ο αριθμός πλαισίου.

Έπειτα εμείς θα προχωρήσουμε στην αίτηση ασφάλισης και στην αναμονή της έγκρισης από την ασφαλιστική εταιρεία.

Η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί εντός μιας εργάσιμης ημέρας, ενώ όπως αναφέραμε και πιο πάνω θα χρειαστεί άμεσα να μας προσκομίσετε τον αριθμό κυκλοφορίας μόλις αυτός γίνει διαθέσιμος.

 

Για ποιο λόγο να ασφαλιστεί ένα αυτοκίνητο με τον αριθμό πλαισίου;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί ένα όχημα να ασφαλιστεί μόνο με τον αριθμό πλαισίου. Αν ακόμα δεν έχει βγάλει πινακίδες (π.χ. από εισαγωγή) και πρέπει να μεταφερθεί ή αν είναι καινούργιο στην αντιπροσωπεία και αναμένει τις πινακίδες του, είναι μερικοί από τους πιο συχνούς λόγους!

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ζητήσουμε έγκριση από τις ασφαλιστικές εταιρείες γι’αυτήν την ασφάλιση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (δίπλωμα + φωτογραφία που φαίνεται ο αριθμός πλαισίου).

Αν απλά βιάζεστε και θέλετε να το ασφαλίσετε άμεσα ώστε να το κυκλοφορήσετε ενώ οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας θα είναι έτοιμα εντός 2-3 ημερών, τότε σας προτείνουμε να κάνετε λίγη υπομονή παραπάνω ώστε να το παραλάβετε όπως πρέπει και επιπλέον να κάνετε και όποια ασφάλεια θέλετε πέρα από τις βασικές καλύψεις – δηλαδή ένα πακέτο πυρός-κλοπής ή μια μικτή ασφάλιση.

Με τον αριθμό πλαισίου οι εταιρείες συνήθως ασφαλίζουν μόνο για τις βασικές καλύψεις καθώς πρόκειται για μια προσωρινή ασφάλιση.

 

Αναζήτησε ασφάλεια αυτοκινήτου στο asfaleies24.gr

Ακόμα κι αν δεν έχεις ακόμα τις πινακίδες σου, μπορείς να ψάξεις ασφάλεια αυτοκινήτου στο asfaleies24.gr και να βρεις προσφορές, τιμές και καλύψεις από έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες με 1 κλικ!

Βάζεις την πινακίδα σου ή συμπλήρωσε ΧΧΧ0000 αν δεν έχεις πινακίδες και ξεκινάς άμεσα την αναζήτηση! Έπειτα συγκρίνεις προσφορές, βλέπεις τιμές και είσαι έτοιμος να ασφαλιστείς όταν θα έχεις την άδεια κυκλοφορίας στα χέρια σου!

Αν θέλεις να ασφαλιστείς προσωρινά με αριθμό πλαισίου, θα πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί μας για να δούμε ποια εταιρεία μπορεί να το προχωρήσει (συνήθως η Interlife) ενώ σε περίπτωση που έχεις κανονικά πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας, ασφαλίζεσαι άμεσα σε 1 λεπτό χωρίς δικαιολογητικά μέσα από την ιστοσελίδα μας!

Στο asfaleies24.gr μπορείς να βρεις τόσο βασική ασφάλεια που περιέχει όλες τις υποχρεωτικές εκ του νόμου καλύψεις για να κυκλοφορείτε νόμιμα όσο και πακέτα ασφάλισης με επιπλέον καλύψεις που σας προσφέρουν σιγουριά όπως τα πακέτα πυρός-κλοπής ή η ολοκληρωμένη μικτή ασφάλεια που καλύπτει ακόμα και τις ιδίες ζημίες του οχήματός σας!