ασφαλεια αυτοκινητου φυσικα φαινομενα

Ασφάλεια αυτοκινήτου φυσικά φαινόμενα – Από 5€

Η ασφάλεια αυτοκινήτου για φυσικά φαινόμενα καλύπτει ζημιές και βλάβες που έχουν προκληθεί μετά από έντονα συνήθως φυσικά φαινόμενα, όπως μεγάλη ποσότητα βροχής, χαλάζι, χιόνι, κ.α.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε και στη χώρα μας ιδιαίτερα έντονα φυσικά φαινόμενα όπως συχνές πλημμύρες και χαλάζι, σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου για φυσικά φαινόμενα είναι μια προαιρετική κάλυψη που μπορείτε να προσθέσετε στη βασική ασφάλεια αυτοκινήτου έτσι ώστε να είστε προστατευμένος για μια ευρεία γκάμα περιπτώσεων που μπορεί να σας συμβούν.

ασφαλεια αυτοκινητου προσφορα

Τι καλύπτει η ασφάλεια για φυσικά φαινόμενα

Με τη βασική ασφάλεια αυτοκινήτου εξασφαλίζεται απλά ότι είστε καλυμμένος έναντι τρίτων, σε περίπτωση ζημίας με δική σας υπαιτιότητα. Να αποζημιώσει δηλαδή η δική σας ασφαλιστική το άλλο όχημα, αν στο ατύχημα η υπαιτιότητα ήταν δική σας.

Με την ασφάλεια αυτοκινήτου για φυσικά φαινόμενα, η ασφαλιστική θα καλύψει εσάς και το όχημά σας, εφόσον φέρει βλάβες και ζημιές μετά από τα συμβάντα που αναφέρονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Ενδεικτικά φαινόμενα που καλύπτονται από την προστασία για φυσικά φαινόμενα:

  • Καταιγίδα
  • Χαλάζι
  • Τσουνάμι
  • Ηφαίστειο
  • Σεισμός
  • Χιόνι

Ανάλογα την περιοχή που διαμένετε, μπορείτε μετά από επικοινωνία με την ασφαλιστική να δείτε αν καλύπτει τις περιπτώσεις που επιθυμείτε ή αν μπορείτε να προσθέσετε κάτι παραπάνω.

Μεγάλη προσοχή στις καλύψεις του συμβολαίου σας, καθώς π.χ. αν δεν έχετε την κάλυψη για θραύση κρυστάλλων, μπορεί η ασφαλιστική σας εταιρεία να σας αποζημιώσει για ζημιές εκτός των κρυστάλλων – αν έχουν υποστεί ζημιά.

Τέλος, με τη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είστε καλυμμένος έναντι όλων των πιθανόν ζημιών. Αρκετές φορές, η μικτή ασφάλεια είναι η πλέον συμφέρουσα επιλογή για αυτοκίνητα καινούργια καθώς και μεγάλης αξίας.

Παραδείγματα ζημιών από φυσικά φαινόμενα

Μερικά παραδείγματα ζημιών από φυσικά φαινόμενα και αντίστοιχα αποζημίωση των οχημάτων , είναι:

  • Συμβαίνει μια μεγάλη νεροποντή στην περιοχή και το αμάξι μετά από πλημμύρες, παρασέρνεται και καταστρέφεται ή παθαίνει μεγάλες ζημιές
  • Έπειτα από σεισμό, το παρκαρισμένο όχημά σας παθαίνει εκτεταμένες ζημιές στην οροφή του
  • Από χαλάζι που έγινε στην περιοχή σας, η οροφή του αυτοκινήτου σχεδόν καταστράφηκε μετά από αρκετά βαθουλώματα

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η ασφάλεια αυτοκινήτου για φυσικά φαινόμενα θα σας αποζημιώσει με επισκευή της ζημιάς ή αποκατάσταση του οχήματος σε περίπτωση ολικής ζημιάς.

ασφαλεια αυτοκινητου προσφορα

Πως αποζημιώνεστε – Τι πρέπει να κάνετε

Σε περίπτωση αίτησης αποζημίωσης από φυσικά φαινόμενα, θα πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία ώστε να σας αποζημιώσει αντίστοιχα η ασφαλιστική σας εταιρεία.

Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να έχετε το δελτίου καιρού για την περιοχή σας από την Ε.Μ.Υ. καθώς επίσης και να καλέσετε επί τόπου την φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής σας εταιρείας, ώστε να έρθει άμεσα στο σημείο και να καταγράψει το συμβάν.

Αναζητήστε ασφάλεια αυτοκινήτου με εξτρά κάλυψη για φυσικά φαινόμενα στο Asfaleies24.gr και εξασφαλιστείτε με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, έναντι αρκετών ζημιών που μπορούν να συμβούν αναπάντεχα και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν αρκετά συχνά.