asfaleia autokinitou 1200 kivika
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια αυτοκινήτου για 1200 κυβικά

Τα αυτοκίνητα των 1200 κυβικών ή αλλιώς «αυτοκίνητα πόλης» είναι ιδιαίτερα δημοφιλή καθώς αποτελούν την πλειονότητα των οχημάτων που κινούνται εντός αστικού ιστού.

Πρόκειται για οχήματα που μπορεί να κατέχει ο οποιοσδήποτε – από έναν νεαρό που οδηγεί για πρώτη φορά μέχρι μια οικογένεια που το χρησιμοποιεί για τις καθημερινές μετακινήσεις εντός της πόλης.

Τα 1200 κυβικά είναι μια εύκολη και διαχειρίσιμη επιλογή καθώς από την μια δεν καταναλώνουν πολύ βενζίνη ενώ από την άλλη έχουν πλήρως διαχειρίσιμα πάγια έξοδα όπως ασφάλιση αυτοκινήτου, ετήσιο σέρβις, τέλη κυκλοφορίας, κ.α.

Σε αρκετές περιπτώσεις, αυτοκίνητα των 1200 κυβικών μπορεί να απαλλάσσονται ακόμα και από τα τέλη κυκλοφορίας καθώς οι ρύποι τους είναι πολύ λίγοι.
παρε προσφορα για ασφαλεια αυτοκινητου

Ποιες μάρκες διαθέτουν αυτοκίνητα στα 1200 κυβικά

Οι περισσότερες πλέον μάρκες αυτοκινήτων διαθέτουν οχήματα στα 1200 κυβικά. Από τις πιο γνωστές όπως Fiat, VW, Skoda, Audi μέχρι και τις Hyundai, Toyota, κ.α.

Είμαστε στην εποχή του downsizing όπου πλέον όλες οι βιομηχανίες αυτοκινήτων προσπαθούν να μικρύνουν όσο γίνεται τα κυβικά στις μηχανές και να προσφέρουν μεγάλες επιδόσεις μέσω turbo ή άλλων τεχνολογιών.

Έτσι, αν αναζητάτε κάποιο 1200αρι αυτοκίνητο πόλης, το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε δεκάδες επιλογές για να διαλέξετε.

 

Ασφάλεια αυτοκινήτου 1200 κυβικά τιμές

Οι τιμές σε αυτήν την κατηγορία ξεκινάνε από αρκετά χαμηλά. Ανάλογα την μάρκα οχήματος, την ηλικία οδηγού καθώς και την πόλη που οδηγάτε περισσότερο το αυτοκίνητο, μπορείτε να βρείτε προσφορές από μόλις 8€ / μήνα!

Συνήθως τα αυτοκίνητα σε αυτήν την κατηγορία είναι οικονομικά οπότε και το αντίστοιχο κόστος ασφάλισης είναι αρκετά μικρότερο από άλλα αυτοκίνητα πιο premium και ακριβά.

Όπως σε όλες τις κατηγορίες και εδώ έχετε την επιλογή να διαλέξετε το ασφαλιστικό σας πρόγραμμα και να το φτιάξετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Έτσι και η τελική τιμή διαμορφώνεται αντίστοιχα με τις καλύψεις που θα προσθέσετε – πέρα από τις υποχρεωτικές από το νόμο – όπως για παράδειγμα θραύση κρυστάλλων, οδική βοήθεια, νομική προστασία, κ.α.

 

Μικτή ασφάλεια για αυτοκίνητα 1200 κυβικα τιμες

Αν αγοράσετε καινούργιο αυτοκίνητο, τότε ίσως η μικτή ασφάλεια να είναι η καλύτερή σας επιλογή.

Με τη μικτή ασφάλιση, πληρώνοντας ένα παραπάνω ποσό σε σχέση με τη βασική κάλυψη, έχετε προστασία σχεδόν για όλες τις ζημίες που μπορεί να πάθει το όχημά σας.

Ενδεικτικά, μπορείτε να προστατευτείτε από καιρικά φαινόμενα (χαλάζι, πλημμύρες, κ.α.) φωτιά, εμπρηστικό μηχανισμό, κλοπή και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.

Η μικτή ασφάλεια σας αποζημιώνει με βάση την τρέχουσα αξία οχήματος, οπότε δεν θα πρέπει κάθε χρόνο να ξεχνάτε να κάνετε την απομείωσή σας, έτσι ώστε να πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα.

Τέλος, ειδικότερα σε καταστάσεις όπου το αμάξι είναι αγορασμένο με δόσεις η μικτή είναι υποχρεωτική από τις τράπεζες μέχρι να εξοφληθεί το αυτοκίνητο.

 

Ποιες εταιρείες προτείνουμε για την ασφάλιση αυτοκινήτου 1200 κυβικών

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες που υπάρχουν πλέον στην αγορά είναι αξιόπιστες και μπορείτε να τις εμπιστευτείτε.

Σας προτείνουμε να δείτε τα ασφαλιστικά προγράμματα της Ιντερσαλόνικα – μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των ασφαλίσεων και όχι μόνο με δεκαετίες ιστορίας.

Μια άλλη αξιόπιστη εταιρεία είναι η ασφαλιστική εταιρεία της τράπεζας Eurobank. Στην Eurolife θα βρείτε ασφάλεια αυτοκίνητου φτιαγμένη στα μέτρα σας και με αρκετές εξτρά υπηρεσίες και καλύψεις!

Τι χρονικό συμβόλαιο να επιλέξω

Στην ασφάλιση αυτοκινήτου μπορείτε να επιλέξετε μηνιαίο, τρίμηνο, εξάμηνο ή ετήσιο συμβόλαιο ασφάλισης.

Η μηνιαία ασφάλιση προσφέρεται συνήθως για όσους θέλουν να μετακινήσουν το αυτοκίνητο προς το συνεργείο ή για κάποια άλλη συντήρηση.

Τα τρίμηνα συμβόλαια έχουν γνωρίσει ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια. Το κόστος όμως αναλογικά είναι μεγαλύτερο απ’ότι μια εξάμηνη ασφάλιση και αρκετά υψηλότερο απ’ότι μιας ετήσιας ασφάλισης! Μια οικονομική ασφάλεια αυτοκινήτου 3 μηνών θα έχει μια επιβάρυνση περίπου 20% επί του ποσού που θα πληρώνατε αντίστοιχα για την 6μηνη ασφάλεια (σε αναλογία).

Τέλος, τα εξάμηνα και ετήσια συμβόλαια είναι αυτά που έχουν τη μεγαλύτερη δημοτικότητα και τα επιλέγουν οι περισσότεροι οδηγοί.

Ειδικότερα στις ετήσιες ασφαλίσεις θα έχετε ένα όφελος περίπου 15-25% καθώς οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν μεγάλη έκπτωση στα 12μηνα συμβόλαια ασφάλειας.

 

Που μπορείτε να βρείτε τη φθηνότερη ασφάλιση

Τις φθηνότερες ασφάλειες μπορείτε να τις βρείτε μέσα από την online πλατφόρμα του asfaleies24.gr . Μπορείτε να συγκρίνετε έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες και να βρείτε τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου σε μόλις 1 λεπτό! Ξεκινήστε από την ιστοσελίδα μας και ανακαλύψτε όλες τις προσφορές!