εξοικονομηση χρηματων αυξηση καυσιμων

9 + 1 τρόποι για να κάνεις εξοικονόμηση τώρα που έχουν ανέβει οι τιμές των καυσίμων!

Με την τιμή να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όλοι πλέον αναζητάμε τρόπους για να μειώσουμε το κόστος μετακίνησης και να εξοικονομήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Σε αυτό το άρθρο του Asfaleies24 Blog ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα ενόψει του ολοένα και αυξανόμενου κόστος κίνησης.

 

Μην προσθέτετε άσκοπα πράγματα στο αυτοκίνητό σας

Οτιδήποτε εξτρά στο όχημά σας δημιουργεί μεγαλύτερη αντίσταση και άρα χρειάζεται μεγαλύτερο έργο για να μετακινηθεί.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει το έξτρα βάρος – π.χ. αποσκευές ή πράγματα που δε χρειάζονται να πηγαινοέρχονται σε κάθε διαδρομή στο χώρο αποσκευών ή ακόμα και οι σχάρες οροφής ή μια μπαγκαζιέρα.

Να έχετε μόνο τα απαραίτητα στο αυτοκίνητό σας ώστε να έχετε πάντα το χαμηλότερο συντελεστή τριβής και την καλύτερη οικονομία ενέργειας.

 

Μην επιταχύνετε γρήγορα

Μια γρήγορη επιτάχυνση προκαλεί άμεση αύξηση κατανάλωσης στο όχημά σας. Όταν πρόκειται να ξεκινήσετε, ξεκινήστε ήρεμα και επιταχύνετε σταδιακά.

Η απότομη επιτάχυνση προκαλεί μεγάλη κατανάλωση καυσίμου που στην ουσία πάει χαμένη.

 

Οδηγήστε πιο ήρεμα

Σε συνέχεια με την παραπάνω συμβουλή, η ήρεμη οδήγηση φέρνει χαμηλότερες καταναλώσεις καυσίμου και άρα πιο οικονομικό κόστος μετακίνησης.

Οδηγώντας ήρεμα και συνετά μπορούμε να προλάβουμε όλες τις καταστάσεις του δρόμου, να φρενάρουμε προοδευτικά κι έτσι να έχουμε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα στην κατανάλωση του καυσίμου.

 

Μην αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο ρελαντί

Αν είστε σταματημένος για ώρα – π.χ. περιμένετε να παραλάβετε κάποιον, τότε το πιο σωστό και οικονομικό είναι να σβήσετε τη μηχανή σας και να μην την έχετε στο ρελαντί.

Το ρελαντί καταναλώνει καύσιμο που ανάλογα τη μηχανή και το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 5 λίτρα την ώρα!

Ακόμα και σε ένα μεγάλο μποτιλιάρισμα, μπορείτε να σβήσετε τη μηχανή και να την ξανά ανάψετε όταν ξεκινήσει η πορεία των οχημάτων.

Στα σύγχρονα οχήματα αυτό συμβαίνει αυτόματα με το σύστημα start and stop.

 

Διατηρήστε την σωστή πίεση στα ελαστικά σας

Η σωστή πίεση στα ελαστικά σας συμβάλλει όχι μόνο στη διατήρηση υψηλών επιπέδων πρόσφυσης αλλά και στην ιδανική κατανάλωση του αυτοκινήτου σας.

Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο με κάποιες προδιαγραφές και μέσα σε αυτές είναι και η πίεση που πρέπει να έχουν τα ελαστικά.

Αν τα ελαστικά έχουν χαμηλότερη ή υψηλότερη πίεση, τότε πέρα όλων των άλλων θα αυξηθεί και η κατανάλωση του αυτοκινήτου σας!

 

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα αναλώσιμα

Να χρησιμοποιείτε πάντα τα αναλώσιμα που προτείνει ο κατασκευαστής. Για παράδειγμα, στην λίπανση και συντήρηση του αυτοκινήτου, θα πρέπει να τοποθετείτε αποκλειστικά και μόνο λιπαντικά που προτείνονται από τον κατασκευαστή.

Οποιοδήποτε άλλο προϊόν μπορεί να φέρει αυξημένη κατανάλωση λιπαντικού – άρα και αυξημένο κόστος – καθώς ακόμα και μεγαλύτερη φθορά ή ζημιά στον κινητήρα.

 

Σωστή συντήρηση του οχήματός σας

Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου συμβάλλει στην μακροζωία του οχήματος καθώς ακόμα και στο να λειτουργούν όλα όπως πρέπει. Αν αφήσετε το αυτοκίνητο χωρίς συντήρηση για αρκετό χρονικό διάστημα, τότε είναι πολύ πιθανόν οι καταναλώσεις να αυξάνονται τόσο σε καύσιμο όσο και στις ανάγκες λίπανσης, καθώς δεν θα έχουν γίνει οι απαραίτητες συντηρήσεις.

 

Να έχετε σωστή επίγνωση της οδηγικής σας θέσης

Το να οδηγάτε αμυντικά και να προβλέπετε τη θέση των άλλων οχημάτων, όχι μόνο σας προστατεύει από μια ενδεχόμενη σύγκρουση, αλλά επίσης σας εξοικονομεί αρκετό καύσιμο.

Προβλέποντας πότε θα σταματήσει το μπροστινό όχημα για παράδειγμα, μπορείτε να προσαρμόσετε την ταχύτητά σας και να γλυτώσετε ένα απότομο φρενάρισμα που θα είχε ως αποτέλεσμα τόσο τη φθορά των φρένων όσο και την άσκοπη επιτάχυνση πριν από αυτό.

 

Να βρίσκετε πάντα φθηνή και καλή ασφάλεια αυτοκινήτου

Συνέπεια της αύξησης των τιμών των καυσίμων, είναι ότι πλέον προσπαθούμε να μειώσουμε όλα τα έξοδα της καθημερινότητάς μας – με ένα από αυτά να είναι η ασφάλεια αυτοκινήτου.

Έτσι, στο asfaleies24.gr μπορείτε να βρείτε φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα από σύγκριση τιμών σε έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες – τις μεγαλύτερες της αγοράς!

Συγκρίνετε τιμές και καλύψεις και βρείτε σε ελάχιστο χρόνο την ιδανική ασφάλεια που καλύπτει εσάς και τις ανάγκες σας.

Εξοικονομήστε χρήματα από την ασφάλεια αυτοκινήτου και ασφαλιστείτε online σε 1 λεπτό!

Αυτές ήταν οι 9+1 συμβουλές του asfaleies24.gr για να κάνεις εξοικονόμηση χρημάτων, τώρα που τα πάντα σχεδόν έχουν ακριβύνει. Στο αυτοκίνητο μπορείτε να κάνετε εξοικονόμηση όχι μόνο στα καύσιμα αλλά και σε επιμέρους πράγματα όπως η ασφάλεια του αυτοκινήτου ή ακόμα και η έμμεση εξοικονόμηση, όταν κάνετε σωστά και έγκαιρα τα προγραμματισμένα service του οχήματός σας.