6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε μόνα τους στο αυτοκίνητό σας

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε μόνα τους στο αυτοκίνητό σας

Αρκετές φορές βγαίνουμε από το αυτοκίνητο – είτε για λίγη ώρα είτε περισσότερη – και αφήνουμε σημαντικά πράγματα μέσα σε αυτό.

Πέρα από τον κίνδυνο κλοπής, ελλοχεύει και ο κίνδυνος καταστροφής ανάλογα των αντικειμένων που αφήνουμε.

Ειδικά το καλοκαίρι, το αυτοκίνητο θα φτάσει ακραίες θερμοκρασίες κάτω από τον ήλιο.

Εδώ είναι 6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε στο αυτοκίνητό σας!

 

Κατοικίδια ή παιδιά

Μπορεί αν ακούγεται προφανές, αλλά δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε παιδιά ή κατοικίδια στο αυτοκίνητο μόνα τους. Πέρα από την επικινδυνότητα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από την απότομη αύξηση θερμοκρασίας κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο!

Ένα αυτοκίνητο που «βρέχεται» από τις ακτίνες του ήλιου, μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία ακόμα και στα επίπεδα των 50c μέσα σε ελάχιστα λεπτά!

 

Ηλεκτρονικά είδη

Τα πολύτιμα ηλεκτρονικά σας αντικείμενα είναι τόσο στόχος ληστών όσο και υποψήφια θύματα λόγω της ζέστης ή των χαμηλών θερμοκρασιών αντίστοιχα.

Αν αφήνετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές το χειμώνα στο αυτοκίνητό σας, τότε κινδυνεύουν από άμεση μείωση της χωρητικότητας της μπαταρίας τους, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών – αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει και το καλοκαίρι με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες!

 

Αντηλιακό

Μπορεί να ακούγεται ειρωνικό, αλλά το αντηλιακό κάτω από ακραίες θερμοκρασίες χάνει τις ιδιότητές του και δεν θα σας προστατεύσει όταν το χρειαστείτε! Το καλοκαίρι λοιπόν, μην το αφήνετε μόνο του στο αυτοκίνητο, αλλά προτιμήστε την τσάντα σας όπου θα την τοποθετήσετε σε ένα σκιερό μέρος!

 

Φάρμακα

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τα φάρμακα, τα οποία επουδενί δεν πρέπει να εκτεθούν σε ακραίες υψηλές θερμοκρασίες καθώς αλλοιώνονται και δεν θα προσφέρουν τη δράση που πρέπει.

 

Πλαστικά μπουκάλια με νερό

Το πλαστικό όταν εκτεθεί σε μεγάλες θερμοκρασίες, τότε δημιουργεί καρκινογόνες ενώσεις οι οποίες απελευθερώνονται στο νερό.

Αν κάποιο μπουκάλι με νερό ή άλλο υγρό έχει εκτεθεί σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να το καταναλώσετε.

 

Μην αφήνετε τα κλειδιά σας πάνω στο αυτοκίνητο, για να λειτουργεί ο κλιματισμός

Αρκετός κόσμος αφήνει τα κλειδιά του πάνω στη μηχανή του αυτοκινήτου, για να λειτουργεί ο κλιματισμός όση ώρα πετάγονται μέχρι το περίπτερο. Αρκούν μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να κλαπεί το όχημα και εσείς να μην αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική, ακόμα κι αν έχετε ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου, καθώς είναι δική σας υπαιτιότητα!

Έτσι, ό,τι κάλυψη και να έχετε στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, αν αφήσετε τα κλειδιά πάνω στη μηχανή τότε θεωρείται δική σας υπαιτιότητα που κατά μεγάλο ποσοστό δεν αποζημιώνεται!

Δώστε ιδιαίτερη σημασία σχετικά με τα αντικείμενα που αφήνετε στο αυτοκίνητό σας, ειδικά κατά τη διάρκεια ακραίων θερμοκρασιών το καλοκαίρι ή ακόμα και το χειμώνα.