τελη κυκλοφοριας 2021

Τέλη κυκλοφορίας 2021 – Πως πληρώνω online

Ήρθε πάλι η εποχή όπου βγαίνουν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων που κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμους!

Κάθε χρόνο η προθεσμία πληρωμής είναι μέχρι 31/12 ενώ από την επόμενη ημέρα, υπάρχει πρόστιμο διπλάσιο της αξίας των τελών.

Φέτος, λόγω της κατάστασης της πανδημίας, ο τρόπος εκτύπωσης και πληρωμής έχει αλλάξει ενώ έχει δοθεί και προθεσμία 2 επιπλέον μηνών για την καταβολή τους.

Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείψετε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας καθώς θα κληθείτε να πληρώσετε το διπλάσιο ποσό αν τα καθυστερήσετε έστω και μια ημέρα!

Τέλη κυκλοφορίας 2021 taxis

Το ποσό που αντιστοιχεί στα τέλη του οχήματός σας, μπορείτε να το βρείτε άμεσα μέσα από το taxis στην ειδική ιστοσελίδα ΕΔΩ, δίχως να χρησιμοποιήσετε κωδικούς εισόδου.

Απλά εισάγετε την πινακίδα και το ΑΦΜ που ανήκει το όχημα και άμεσα θα έχετε πρόσβαση στην ταυτότητα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2021.

Εκτυπώνετε την ταυτότητα πληρωμής και έπειτα πραγματοποιείτε την πληρωμή, με όποιον τρόπο εσείς επιθυμείτε.

 

Πληρωμή τελών κυκλοφορίας online

Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να πληρωθούν με 2 τρόπους.

  • Εφόσον έχετε εκτυπώσει την ταυτότητα πληρωμής, πραγματοποιείτε την πληρωμή μέσω ebanking μέσα από την ειδική κατηγορία που θα βρείτε στην ιστοσελίδα της τράπεζάς σας, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό κωδικό πληρωμής του εντύπου (ξεκινάει από RF)
  • Αν χρησιμοποιείτε εφαρμογές mobile banking, τότε από το κινητό σας μπορείτε να σκανάρετε το qr code του εντύπου και άμεσα θα δείτε το ποσό προς πληρωμή στην εφαρμογή του mobile banking

Σε κάθε περίπτωση και λόγω της πανδημίας, καλό είναι να αποφύγετε τη φυσική σας παρουσία σε κάποιο κατάστημα για την πληρωμή των τελών.

Παράδοση πινακίδων – Τι πρέπει να κάνω

Η κατάθεση πινακίδων γίνεται πλέον ηλεκτρονικά από την άνεση του σπιτιού σας.

Δε χρειάζεται να τρέχετε στην αρμόδια ΔΟΥ που υπάρχει το μητρώο αυτοκινήτων.

Με μια απλή υπεύθυνη δήλωση που μπορείτε να κάνετε μέσα από το gov.gr , δηλώνετε τον τόπο ακινησίας του αυτοκινήτου σας και έπειτα βγάζετε τις πινακίδες και τις κρατάτε σε ασφαλές σημείο στο σπίτι σας.

Αν παραδώσετε ηλεκτρονικά τις πινακίδες μέχρι 31/12, τότε δεν έχετε υποχρέωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2021.

Αν χρειαστεί να μετακινήσετε το αυτοκίνητο για επισκευή, συντήρηση, ΚΤΕΟ ή κάποιον άλλον αποδεκτό λόγο, τότε θα χρειαστείτε προσωρινές πινακίδες καθώς και μια ενεργή ασφάλεια αυτοκινήτου – έστω για ένα μήνα.

Σε περίπτωση που κυκλοφορήσετε το όχημα χωρίς ασφάλιση, κινδυνεύετε με όλα τα μεγάλα πρόστιμα που αφορούν τα ανασφάλιστα οχήματα καθώς και με ποινική δίωξη.