ασφαλειες αυτοκινητων

Τα θετικά και τα αρνητικά του να μένετε στην ίδια ασφαλιστική αυτοκινήτου για πολλά χρόνια

Ζούμε μια πολυάσχολη ζωή και οι περισσότεροι από εμάς αν βρούμε ένα συμβόλαιο ασφάλισης αυτοκινήτου που να μας εξυπηρετεί θα μείνουμε πιστοί στην ίδια εταιρεία για πολλά χρόνια. Σίγουρα είναι πιο εύκολη σαν διαδικασία να ανανεώσουμε την ήδη υπάρχουσα ασφάλεια από το να αναζητήσουμε μια καινούργια.

Η πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών προσφέρει ανταμοιβές στους ασφαλισμένους της για την ετήσια ανανέωση των προγραμμάτων τους. Φυσικά αυτό γίνεται για να αποτρέψουν τους πελάτες τους να μεταφερθούν σε κάποιον άλλο ανταγωνιστικό ασφαλιστικό φορέα.

Ως εκ τούτου, οι ασφαλισμένοι τείνουν να μένουν στο ίδιο σχέδιο ασφάλισης αυτοκινήτου ώστε να επωφεληθούν από τα προσφερόμενα οφέλη πιστότητας.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το να ανανεώσετε το υπάρχον ασφαλιστικό σας πρόγραμμα. Όμως υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα που σχετίζονται με την αφοσίωση στην ασφαλιστική για πολλά έτη.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποια τα μειονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα αυτής της τακτικής.

 

Τα πλεονεκτήματα του να έχετε την ίδια ασφάλεια στο αυτοκίνητο σας για πολλά χρόνια.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν οφέλη και προνόμια ώστε οι αντισυμβαλλόμενοι να μένουν πιστοί μακροπρόθεσμα. Συνήθως όμως όλα αυτά το προνόμια προσφέρονται αν θα μείνετε στην ίδια εταιρεία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε οποιαδήποτε επέκταση πέραν αυτού του καιρού τα προνόμια αυξάνονται.

 

  1. Μπόνους

Προσφέρεται έκπτωση στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σας ως ανταμοιβή -υπό την μορφή μπόνους χωρίς αποζημίωση- από την ασφαλιστική. Αυτή η έκπτωση ισχύει μόνο εάν ανανεώσετε το συμβόλαιο σας και δεν κάνετε αίτηση για αποζημίωση για διάστημα ενός έτους.

 

  1. Μείωση της απαλλαγής

Ορισμένες ασφαλιστικές μειώνουν τα ποσό της απαλλαγής ως ανταμοιβή για την πίστη σας στην εταιρεία. Συνήθως αυτό το προνόμιο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως, τα χρόνια τα οποία δεν έχετε χρειαστεί κάποια αποζημίωση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ακόμα και να αποσυρθεί εντελώς το ποσό της απαλλαγής. Σε τέτοιες καταστάσεις δεν θα χρειαστεί να καταβάλετε κανένα ποσό σε περίπτωση ατυχήματος. Όμως αυτό το προνόμιο δεν επηρεάζει τα ασφάλιστρα που πληρώνετε και θα μπορέσετε να το εκμεταλλευτείτε μόνο σε περίπτωση ατυχήματος.

 

  1. Μετά από ατύχημα

Αυτή η επιλογή στο ασφαλιστικό πρόγραμμα, θα κρατήσει τα ασφάλιστρα στο ίδιο ποσό ακόμα και μετά από ένα ατύχημα. Σε περιπτώσεις ατυχήματος φυσικά, θα είναι υπέροχο το να μπορείτε να μείνετε στο ίδιο πρόγραμμα και να μην αυξηθούν τα ασφάλιστρα που πληρώνετε. Αυτό το προνόμια δεν μπορεί να μεταφερθεί σε πρόγραμμα άλλης ασφαλιστικής.

 

  1. Κανένα κρυμμένο κόστος.

Την στιγμή που θα θελήσετε να αλλάξετε ασφαλιστική εταιρεία για το όχημα σας θα πρέπει να πληρώσετε εκ νέου διάφορα έξοδα όπως εγγύηση και προκαταβολή. Αυτά φυσικά είναι πρόσθετα από τα ασφάλιστρα που θα πληρώνατε κανονικά.

 

Τα μειονεκτήματα της αφοσίωσης στην ίδια ασφάλεια αυτοκινήτου για χρόνια.

Κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές. Ας δούμε την αρνητική πλευρά του να είστε πιστός στον ίδιο πάροχο ασφάλισης.

 

  1. Καταλήγετε να πληρώνετε περισσότερα

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι μένουν στο ίδιο ασφαλιστικό πρόγραμμα για λόγους άνεσης. Το γεγονός και μόνο ότι τα ασφάλιστρα μένουν σταθερά και δεν αυξάνονται τους δίνει την αίσθηση ότι έχουν πετύχει μια πολύ καλή προσφορά.

Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα. Πριν ανανεώσετε το συμβόλαιο σας, καλό είναι να κάνετε μια έρευνα και να γνωρίζετε σε τι τιμές κυμαίνονται οι ασφάλειες σε άλλες εταιρείες.

 

  1. Η προσφερόμενη ασφαλιστική κάλυψη μπορεί να μην αρκεί.

Κάθε χρόνο όταν ανανεώνετε την ασφάλεια σας, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά το συμβόλαιο και να είστε σίγουροι ότι η τρέχουσα ασφαλιστική κάλυψη καλύπτει τις ανάγκες σας.

Ελέγξτε όλες τις καλύψεις και τα προνόμια που προσφέρονται ώστε να μην υπάρχει περιθώριο για αποκλίσεις. Έχετε στα υπόψιν σας ότι η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να αλλάζει τους όρους της, και πλέον να μην σας αρμόζουν. Φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστεί να αλλάξετε εταιρεία.

 

  1. Δε σας κάνουν όλες τις εκπτώσεις

Λόγω του ανταγωνισμού στον ασφαλιστικό τομέα, οι ασφαλισμένοι μπορούν να επωφεληθούν από μια ευρεία γκάμα εκπτώσεων. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να είστε ενήμεροι για όλες τις ασφαλιστικές επιλογές που προσφέρουν οι διάφορες εταιρείες.

 

Αξίζει να μένετε πιστοί;

Με απλά λόγια, η απάντηση είναι ότι εξαρτάται. Η οικονομική σας κατάσταση και οι ασφαλιστικές σας προσδοκίες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό αυτή την απόφαση. Γενικά είναι προτιμότερο να παίρνετε προσφορές από διάφορες ασφαλιστικές- και τα προνόμια που προσφέρουν φυσικά- πριν ανανεώσετε το συμβόλαιο σας.

Τη στιγμή της σύγκρισης θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις εκπτώσεις που σας παρέχονται και από τις δύο πλευρές. Επίσης πρέπει να ελέγξετε την αξιοπιστία της εξυπηρέτησης πελατών αλλά και την διαδικασία που ακολουθείτε στις αποζημιώσεις. Συνήθως η πίστη σε μια εταιρεία αποδίδει, αλλά μάλλον δεν είναι το προτιμότερο σε όλες τις περιπτώσεις.

 

Ευκολία εναντίον άνεσης

Είναι εξαιρετικά βολικό να μένετε σταθεροί στο ίδιο ασφαλιστικό πρόγραμμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσετε την έγκριση σας. Τα ασφάλιστρα δεν θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό και δεν χρειάζεται να περάσετε όλη τη διαδικασία της αναζήτησης.

Τι γίνετε αν η ίδια ασφαλιστική κάλυψη προσφέρεται σε λιγότερα χρήματα;

Θα μπορούσαν άλλοι πάροχοι να προσφέρουν την ίδια ασφάλιση αυτοκινήτου σε χαμηλότερο κόστος. Σε αυτή την περίπτωση εξαρτάται το αν προτιμάτε την άνεση ή το μικρότερο κόστος για να μεταφερθείτε σε μια νέα ασφαλιστική εταιρεία.

 

Η πίστη δεν επιβραβεύεται πάντα

Είναι πολύ εύκολο για το ασφαλιστική σας εταιρεία να κρατήσεις εσάς από να αναζητά νέους ασφαλισμένους. Όσο εσείς μένετε σταθεροί, ένας άλλος ασφαλισμένος θα έχει μια καλύτερη προσφορά από την δική σας.

 

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται πάντα

Όταν πρόκειται για ανανέωση ασφάλισης αυτοκινήτου, ο ασφαλιστικός σας πάροχος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη σας.

 

Πρόσθετες παροχές

Ο σκληρός ανταγωνισμός ωθεί τους ασφαλιστικούς φορείς να αναδιαμορφώνουν συνεχώς  τα ασφαλιστικά τους προγράμματα. Αυτό είναι καλό, καθώς επιτρέπει στους πελάτες να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα εκπτώσεων και προσφορών.

Όταν δεν κρατάτε τον εαυτό σας ενημερωμένο με τα νέα σχέδια, ίσως να χάσετε πολλές καλές προσφορές.

 

Όταν ανανεώνετε το ασφαλιστικό σας πρόγραμμα σε άλλο ασφαλιστικό πάροχο, σας προσφέρονται διάφορες πρόσθετες εκπτώσεις χωρίς να πληρώσετε τίποτα επιπλέον.