αυξηση πληθωρισμου και ασφαλεια αυτοκινητου

Πως επηρεάζει η αύξηση του πληθωρισμού το κόστος της ασφάλειας αυτοκινήτου

Ο πληθωρισμός δηλώνει τη γενική τάση των τιμών και σχεδόν πάντα χρησιμοποιούμε τον όρο όταν αναφερόμαστε σε γενικευμένη αύξηση των τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες και όχι μόνο σε 1-2 κλάδους.

Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε αρνητικό πληθωρισμό και σχεδόν κανείς δεν έδινε σημασία στους δείκτες αυτούς.

Πλέον, με τον πληθωρισμό να καλπάζει και να έχει φτάσει το 15%, οι αυξήσεις τιμών έχουν φτάσει σε όλα τα νοικοκυριά και όλοι βλέπουμε καθημερινά το τι συμβαίνει : από το super market μέχρι το κόστος της ασφάλισης ενός αυτοκινήτου, όλα έχουν ακριβύνει!

Γιατί όμως επηρεάζει ο πληθωρισμός το κόστος της ασφάλειας του αυτοκινήτου και γιατί βλέπουμε αλλεπάλληλες αυξήσεις από το καλοκαίρι του 2022 και μετά;

Πως επηρεάζεται η ασφάλεια αυτοκινήτου από την αύξηση του πληθωρισμού

Οι ασφαλιστικές για να τιμολογήσουν ένα όχημα και να έχουν ένα βασικό κοστολόγιο ασφάλισης, λαμβάνουν υπόψιν αρκετά πράγματα όπως:

  • Την τρέχουσα οικονομική κατάσταση
  • Το κόστος των ανταλλακτικών
  • Την κινητικότητα των οχημάτων
  • Τα στοιχεία του οδηγού
  • Τα στοιχεία του οχήματος

Έτσι, σε ότι αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση οι εταιρείες βλέπουν πως με τον πληθωρισμό να σπάει κάθε ρεκόρ κάθε μήνα, αυτό σημαίνει πως τα κεφάλαιά τους χάνουν αξία και μειώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον, οι τιμές στα ανταλλακτικά και σε όλα τα λειτουργικά κόστη (ρεύμα, πάγια έξοδα, κτλ) έχουν αυξηθεί δραματικά – τα ανταλλακτικά έχουν αύξηση 30-60% τους τελευταίους 6 μήνες! – οπότε αναγκαστικά προβαίνουν σε αύξηση των ασφαλίστρων για να μπορέσουν να επιβιώσουν αλλά και να συνεχίσουν την ροή στις αποζημιώσεις απροβλημάτιστα.

 

Γιατί αυξάνονται τώρα οι τιμές στα ασφάλιστρα;

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια οι τιμές στην ασφάλεια αυτοκινήτου είχαν μειωθεί αρκετά. Από ένα μέσο ασφάλιστρο για εξάμηνη ασφάλεια στα περίπου 250€ το 2008, έχουμε φτάσει πλέον να ασφαλίζουμε το ίδιο αυτοκίνητο με κόστος στα 120€!

Φυσικά αυτό έχει γίνει προς όφελος του καταναλωτή τόσο λόγω του ανταγωνισμού όσο και διαφόρων άλλων παραγόντων, όπως η διετής καραντίνα.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας είχαμε μεγάλη πτώση στην κινητικότητα των οχημάτων που είχε ως αποτέλεσμα και την δραστική μείωση των ατυχημάτων.

Γι’αυτό το λόγο οι ασφαλιστικές κράτησαν χαμηλά τα ασφάλιστρα γι’αυτήν την περίοδο, καθώς αντίστοιχα και οι αποζημιώσεις ήταν ελάχιστες.

Όμως τώρα με την αύξηση της κινητικότητας και των ατυχημάτων αντίστοιχα καθώς και την αύξηση του πληθωρισμού, οι ασφαλιστικές είναι υποχρεωμένες να προβούν σε αυτές τις αυξήσεις που σταδιακά βλέπουμε από τον Ιούλιο του 2022 μέχρι και τώρα.

 

Πως θα συνεχίζεις να βρίσκεις φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου

Όσο και να ανέβουν οι τιμές, εμείς πάντα θα έχουν τον τρόπο να σου βρίσκουμε τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου και μηχανής!

Συγκρίνουμε για εσένα έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες με στόχο να βρίσκεις πάντα τις καλύτερες προσφορές και τις χαμηλότερες τιμές!

Είτε ψάχνεις για ασφάλεια μηχανής είτε αυτοκινήτου, στο asfaleies24.gr η διαδικασία ασφάλισης είναι πολύ εύκολη!

Εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία σου όπως αριθμό κυκλοφορίας και στοιχεία ιδιοκτήτη, άμεσα η πλατφόρμα μας θα σας επιστρέψει τιμές, προσφορές και καλύψεις από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές του χώρου!

Εσείς μετά έχετε μόνο να επιλέξετε με ποια εταιρεία θέλετε να ασφαλιστείτε και άμεσα παραλαμβάνετε στο e-mail σας το συμβόλαιο σε 1 λεπτό!

 

Τι άλλο μπορούμε να σου προσφέρουμε για να σε βοηθήσουμε

Πέρα από τη δυνατότητα εύρεσης της φθηνότερης ασφάλειας αυτοκινήτου, στο asfaleies24.gr σου δίνουμε τη δυνατότητα να εξοφλήσεις το ασφαλιστήριο σε έως 12 άτοκες δόσεις για τα ετήσια πακέτα ασφάλισης!

Με αυτόν τον τρόπο από τη μια εξοικονομείς αρκετά χρήματα λόγω της ετήσιας διάρκειας του συμβολαίου και από την άλλη εξοφλείς μήνα μήνα το συμβόλαιο, δίχως να δεσμεύεις πολλά χρήματα!

Τέλος, οι εξτρά καλύψεις μας – δηλαδή η κάλυψη οδικής βοήθειας, η νομική προστασία, το προσωπικό ατύχημα και η θραύση κρυστάλλων – προσφέρονται σε πολύ δελεαστικές τιμές, για να μπορέσεις να φτιάξεις ένα ολοκληρωμένο ασφαλιστήριο με όσο το δυνατόν πιο πολλές καλύψεις!

Για παράδειγμα η οδική βοήθεια κοστίζει μόλις 20€ / χρόνο και επιπλέον προσφέρει και κάλυψη στο εξωτερικό!

Μην σκας λοιπόν για τις αυξήσεις στην ασφάλεια αυτοκινήτου! Στο asfaleies24 πάντα θα έχουμε τον τρόπο να σου προσφέρουμε τις χαμηλότερες τιμές στην ασφάλεια αυτοκινήτου και να σου δίνουμε τη δυνατότητα να συγκρίνεις τιμές και παροχές πριν καταλήξεις στην απόφασή σου!

Πάρε μια προσφορά online και ασφαλίσου σε 1 λεπτό, στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς!