ασφαλεια αυτοκινητου τι χρειαζεται
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια αυτοκινήτου – Τι δικαιολογητικά χρειάζεται

Αναζητάτε ασφάλεια αυτοκινήτου και δε γνωρίζετε τι έγγραφα χρειάζονται για την ασφάλισή σας; Τότε αυτός εδώ ο οδηγός, είναι για εσάς!

Για να ασφαλιστείτε online μέσα από το Asfaleies24.gr, είτε απαιτούνται μερικά έγγραφα κατά τη διαδικασία ασφάλισης είτε – σε μερικές ασφαλιστικές – δε χρειάζονται καθόλου έγγραφα και μπορεί να ζητηθούν πιο μετά και όχι κατά τη διάρκεια σύναψης συμβολαίου.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες που δεν απαιτούν έγγραφα, έχουν ειδική σήμανση στα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι χρειάζεται για να ασφαλιστείτε online!

Τι χρειάζομαι για ασφάλεια αυτοκινήτου

Στοιχεία οχήματος και άδεια κυκλοφορίας

Θα πρέπει να γνωρίζετε τα βασικά στοιχεία του οχήματός σας, όπως χρονολογία 1ης άδειας κυκλοφορίας, μοντέλο και κυβικά.

Επιπλέον θα πρέπει να έχετε σε φωτογραφία ή να σκανάρετε την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός σας. Μεγάλη προσοχή η άδεια κυκλοφορίας να είναι ολόκληρη σε μια φωτογραφία και όχι σε κομμάτια ή σε διαφορετικές φωτογραφίες ανά φύλλο.

Δίπλωμα οδήγησης

Ένα αντίγραφο του διπλώματος οδήγησης, τόσο του δικού σας όσο και οποιουδήποτε άλλου οδηγού προσθέσετε, θα πρέπει να το έχετε εύκαιρο σε περίπτωση που σας ζητηθεί από την ασφαλιστική εταιρεία.

Αυτό συμβαίνει καταρχήν για να βεβαιωθεί η ασφαλιστική εταιρεία ότι υπάρχει η νόμιμη άδεια οδήγησης και επιπλέον για την επιβολή τυχόν επασφάλιστρου αν το δίπλωμα είναι λιγότερο από ένα χρόνο ή η ηλικία του οδηγού μικρότερη των 23 ετών.

Τιμολόγιο αγοράς (Για καινούργια οχήματα)

Σε περίπτωση ασφάλειας καινούργιου αυτοκινήτου, θα χρειαστείτε το τιμολόγιο αγοράς για να μπορέσετε να το ασφαλίσετε. Αυτό θα σας το παραδώσει η αντιπροσωπεία πριν παραλάβετε το όχημά σας. Πάνω στο τιμολόγιο θα πρέπει να αναγράφει ένα κειμενάκι (“το αυτοκίνητο κρατείτε στις εγκαταστάσεις μας και θα παραδοθεί την τάδε ημερομηνία και ώρα”) και να έχει υπογραφή και σφραγίδα από την αντιπροσωπεία. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να το ασφαλίσετε άμεσα για μικτή ασφάλεια, χωρίς τον έλεγχο πραγματογνωμοσύνης.

Δελτίο ανεργίας σε ισχύ

Σε περίπτωση που είστε δικαιούχοι έκπτωσης για ασφάλεια αυτοκινήτου για ανέργους, τότε σίγουρα θα πρέπει να έχετε το δελτίο ανεργίας που βρίσκεται σε ισχύ και να το ανεβάσετε στην πλατφόρμα μας με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

Ειδικές εκπτώσεις

Αν είστε δικαιούχος κάποιας άλλης έκπτωσης, όπως στην ασφάλεια αυτοκινήτου για αστυνομικούς, στρατιωτικούς, δημόσιους υπάλληλους ή άλλη κατηγορία, τότε θα πρέπει πάλι να επιδείξετε την ειδική σας επαγγελματική ταυτότητα για να λάβετε την έκπτωση της ασφαλιστικής.

Στις περισσότερες ασφάλειες αυτοκινήτου μέσα από το Asfaleies24.gr οι εταιρείες δεν θα σας ζητήσουν δικαιολογητικά και θα μπορέσετε να ασφαλιστείτε απευθείας, μέσα σε μόλις 1 λεπτό!

Σε περίπτωση που ζητηθούν, τότε αυτά θα είναι κάποια από τα παραπάνω και συνήθως η άδεια κυκλοφορίας, το δίπλωμα καθώς και τα στοιχεία του οχήματός σας.

 

Ειδικές κατηγορίες αυτοκινήτων

Υπάρχουν κάποιες ειδικές κατηγορίες αυτοκινήτων όπου απαιτούνται περισσότερα έγγραφα για την ασφάλισή τους.

Ενδεικτικά, τέτοιες κατηγορίες είναι:

Αυτοκίνητα εισαγωγής: Για να ασφαλιστούν αυτά τα αυτοκίνητα χρειάζονται συνήθως και τα έγγραφα του τελωνείου, εκτός αν έχουν ενημερωθεί τα συστήματα και ο εκτελωνισμός φαίνεται ήδη ψηφιακά.

Ιστορικά αυτοκίνητα: Για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα απαιτούνται τα ειδικά έγγραφα ιστορικότητας από την ΦΙΛΠΑ για να πιστοποιηθεί η ιστορικότητά τους.

 

Πως θα ανεβάσω τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Όλα τα δικαιολογητικά ανεβαίνουν εύκολα και γρήγορα μέσα από την ειδική φόρμα upload στην ιστοσελίδα μας κατά τη διάρκεια της ασφάλισης.

Ανάλογα με το αυτοκίνητο που ασφαλίζετε, η πλατφόρμα μας θα σας ζητήσει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά όπου θα πρέπει να κάνετε upload.

Οι αποδεκτές μορφές είναι εικόνες (jpg/png) καθώς και αρχεία pdf

 

Πως γίνεται η πληρωμή για το συμβόλαιο

Η πληρωμή για την ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να γίνει είτε online με την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα ή μέσω κατάθεσης από οποιοδήποτε λογαριασμό. Είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, η ενεργοποίηση του συμβολαίου γίνεται άμεσα μέσα σε μερικά μόνο λεπτά.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να βάλετε τον κωδικό πληρωμής όταν κάνετε μεταφορά μέσω του τραπεζικού σας λογαριασμού, χωρίς καμία άλλη αιτιολογία, για να μην υπάρξει καθυστέρηση στην αναγνώριση της πληρωμής σας.