ενοικιαση αυτοκινητου τυποι ασφαλειων

Ενοικίαση αυτοκινήτου: Τι ασφάλεια να επιλέξετε σε ένα rent a car

Έχετε μόλις σχεδιάσει τις διακοπές σας και είστε στο τελικό στάδιο της επιλογής για ενοικίαση αυτοκινήτου; Τότε αυτός ο οδηγός είναι για εσάς καθώς θα σας εξηγήσει τι διαφορετικού τύπου ασφάλειες αυτοκινήτου υπάρχουν στην ενοικίαση οχημάτων και τι να επιλέξετε ανάλογα τις ανάγκες σας.

Ποια είναι η βασική ασφάλεια στην ενοικίαση αυτοκινήτου

Η βασική – και πιο κοινή – ασφάλεια σε μια ενοικίαση αυτοκινήτου καλύπτει τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή την αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Με απλά λόγια, η βασική ασφάλεια θα αποζημιώσει τους τρίτους σε ένα τρακάρισμα αν η υπαιτιότητα είναι δική σας και οποιαδήποτε ζημιά στο όχημα που έχετε νοικιάσει, θα πρέπει να την πληρώσετε εσείς!

Αυτή είναι η βασική και πιο δημοφιλή ασφάλεια σε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, καθώς αρκετοί δεν το σκέφτονται καλά και είναι της λογικής «σε εμένα θα τύχει» κι έτσι για λίγα χρήματα, δεν ασφαλίζουν πλήρως τα οχήματά τους.

Τι ασφάλεια αυτοκινήτου μπορείτε να επιλέξετε όταν νοικιάζετε ένα αυτοκίνητο

Όταν προχωράτε σε μια ενοικίαση, έχετε την επιλογή για το τι ασφάλεια θα επιλέξετε. Πέρα από τη βασική ασφάλιση, υπάρχουν και άλλοι τύποι ασφάλειας όπως η ασφάλεια CDW, η FDW, η TPC, κ.α.

 

Ασφάλεια CDW

Η ασφάλεια CDW στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα πρόκειται στην ουσία για μια μικτή κάλυψη που καλύπτει ιδίες ζημίες με απαλλαγή. Η συγκεκριμένη ασφάλεια περιορίζει την ευθύνη σας ως μισθωτή του ενοικιαζόμενου οχήματος μέχρι του ποσού της απαλλαγής που ορίζεται στο συμβόλαιό σας.

Δηλαδή αν γίνει κάποιο ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα και η ζημιά είναι στις 5.000€ και εσείς έχετε απαλλαγή 500€ σε ασφάλεια CDW, τότε θα πληρώσετε μόνο τα 500€ συμμετοχή.

 

Πλήρη μικτή ασφάλεια ιδίων ζημιών FDW

Η ασφάλεια FDW είναι ίδια με την CDW όμως δεν έχει συμμετοχή σε ενδεχόμενο ατύχημα. Έχει υψηλότερο κόστος από την CDW ασφάλεια, όμως η απαλλαγή είναι μηδενική και την οποιαδήποτε ζημία την καλύπτει η εταιρεία ενοικιάσεως και η ασφαλιστική αντίστοιχα.

 

Ασφάλεια κλοπής

Η ασφάλεια TCP ή αλλιώς ασφάλεια κλοπής ενοικιαζόμενο οχήματος, απαλλάσσει τον μισθωτή από την ευθύνη σε περίπτωση που το όχημά του κλαπεί.

Συνήθως δεν υπάρχει ποσό συμμετοχής ή απαλλαγή και η συγκεκριμένη ασφάλεια δίνεται με ένα εξτρά επιπλέον κόστος.

 

Ασφάλεια για προσωπικό ατύχημα

Όπως και στις ασφάλειες αυτοκινήτου που κάνουμε για τα δικά μας οχήματα, έτσι και όταν νοικιάζουμε ένα όχημα, μπορούμε να κάνουμε ασφάλεια που καλύπτει τον οδηγό και τους συνεπιβάτες για σωματικές βλάβες ή απώλεια ζωής ως αποτέλεσμα ατυχήματος του αυτοκινήτου, μέχρι ένα ποσό.

 

Τι δεν καλύπτει μια ασφάλεια ενοικιαζόμενου οχήματος

Συνήθως οι εταιρείες ενοικιάσεως δεν καλύπτουν τις παρακάτω εξαιρέσεις και συμβάντα:

  • Όταν γίνεται οδήγηση υπό αλκοόλ ή άλλων ουσιών
  • Ζημιές κατά τη μεταφορά με πλοίο
  • Ζημιές που προκλήθηκαν από οδηγό μη δηλωμένο στο μισθωτήριο συμβόλαιο
  • Ζημιές στο κάτω μέρος του οχήματος
  • Ζημιές σε καθρέπτες και ελαστικά
  • Ζημιές που οφείλονται σε κακή χρήση – όπως για παράδειγμα ένα χαλασμένο σασμάν αποτέλεσμα κολλήματος του αυτοκινήτου σε άμμο.
  • Όταν γίνεται ρυμούλκηση τρέιλερ ή άλλου οχήματος χωρίς να υπάρχει ειδική αναφορά στο συμβόλαιο

 

Ασφάλεια που περιέχεται όταν κάνετε κράτηση μέσα από το asfaleies24.gr

Όταν κάνετε κράτηση για ενοικίαση αυτοκινήτου μέσα από το asfaleies24.gr και τους συνεργάτες μας, τότε έχετε πλήρη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου χωρίς εγγύηση και χωρίς απαλλαγή!

Η μόνη σας συμμετοχή είναι σε ενδεχόμενο ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα, περίπου 30€ που είναι τα διαχειριστικά έξοδα.

Η μικτή ασφάλεια δίνεται σε όλες τις κρατήσεις χωρίς εξτρά επιβάρυνση και δεν απαιτείται πιστωτική κάρτα για την κράτησή σας – απλά κάνετε online την παραγγελία σας, πληρώνετε μέσω ebanking ή κάρτας και είστε έτοιμος να παραλάβετε το όχημά σας στον σταθμό που δηλώσατε!