διακοπη ασφαλισης αυτοκινητου και επιστροφη χρηματων

Διακοπή ασφάλισης αυτοκινήτου και επιστροφή χρημάτων

Πούλησες, μεταβίβασες ή απέσυρες το αυτοκίνητό σου; Μπορείς να πάρεις πίσω τα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα από την ασφάλεια του οχήματός σου!

Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και απαιτείται μόνο να αποστείλεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά – ανάλογα τον λόγο ακύρωσης -, να μας ενημερώνεις για τον IBAN σου και μέσα σε μερικές εργάσιμες ημέρες θα έχει γίνει η ακύρωση και θα έχεις λάβει την επιστροφή των χρημάτων σου!

Πως όμως γίνεται μια ακύρωση ασφάλειας αυτοκινήτου, ανάλογα τον λόγο που την ακυρώνεται;

Πότε μπορεί να γίνει διακοπή ασφάλισης

Μια ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να διακοπεί είτε για σπουδαίο λόγο, όπως πώληση και μεταβίβαση του οχήματος σε καινούργιο ιδιοκτήτη είτε για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί ο ιδιοκτήτης, όπως αν αποφασίσει ότι δεν τον καλύπτει στις ανάγκες του το ασφαλιστήριο που ήδη έχει.

Η διακοπή της ασφάλισης μπορεί να γίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή και το μόνο που απαιτείται είναι μια αίτηση προς το asfaleies24 ώστε να μεταβιβαστεί στην ασφαλιστική εταιρεία, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τον IBAN για την επιστροφή των μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων, έτσι όπως θα τα ορίσει η ασφαλιστική εταιρεία!

 

Τι δικαιολογητικά απαιτούνται για να γίνει διακοπή της ασφάλισης

Ανάλογα την αιτία της διακοπής, απαιτούνται και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

Στην περίπτωση που η ακύρωση της ασφάλειας αυτοκινήτου γίνεται λόγω πώλησης του οχήματος, θα πρέπει να μας στείλετε την καινούργια, μεταβιβασμένη άδεια κυκλοφορίας με τα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως η ασφάλεια ΔΕΝ μεταβιβάζεται για κανέναν λόγο στον καινούργιο ιδιοκτήτη είτε σε κάποιον άλλο, ούτε σε κάποιο άλλο όχημα!

Η ασφάλεια μπορεί μόνο να ακυρωθεί και μετά ο νέος ιδιοκτήτης να εκδώσει καινούργια ασφάλεια αυτοκινήτου, στα δικά του στοιχεία.

Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζετε πως από την στιγμή της μεταβίβασης, η παλιά ασφάλεια του οχήματος διαρκεί για 30 ημέρες ως προς το σκέλος της αστικής ευθύνης, δίνοντάς σας αυτό το χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσετε να ασφαλιστείτε στην εταιρεία που επιθυμείτε, μετά την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου.

 

Πως γίνεται η επιστροφή των χρημάτων

Η επιστροφή των μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων, έτσι όπως θα τα υπολογίσει η ασφαλιστική, γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζικό λογαριασμό όπου δικαιούχος είναι ο ασφαλισμένος.

Η επιστροφή δεν συμψηφίζεται με άλλες συναλλαγές ούτε με κάποια μελλοντική ασφάλιση.

Επιπλέον, τα χρήματα της επιστροφής δεν μπορούν να πιστωθούν σε κάποιον άλλον λογαριασμό ή σε κάποιο άλλο ασφαλιστήριο.

 

Πόσο διαρκεί η διαδικασία της επιστροφής χρημάτων

Η διαδικασία της επιστροφής διαρκεί περίπου 1-10 εργάσιμες ημέρες, ανάλογα την ανταπόκριση της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρείας.

Από τη μεριά μας, στέλνουμε πάντα άμεσα όλα τα δικαιολογητικά προς συμπλήρωση και επιπλέον τα μεταβιβάζουμε απευθείας στην ασφαλιστική εταιρεία, ώστε να διεκπεραιωθεί άμεσα όλη η διαδικασία και να λάβετε το συντομότερο δυνατό τα χρήματα που σας αναλογούν.

 

Και τώρα που ακύρωση την ασφάλειά μου τι κάνω;

Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να συγκρίνεις τιμές σε περισσότερες από 27 ασφαλιστικές εταιρείες και να βρεις την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου για το νέο σου όχημα!

Είτε πούλησες ένα αυτοκίνητο και αγόρασες καινούργιο, είτε αγόρασες ένα μεταχειρισμένο όχημα, στο asfaleies24 θα βρεις ασφάλεια αυτοκινήτου για όλα τα μοντέλα της αγοράς, με σύγκριση τιμών και καλύψεων στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας!

Βάζεις τα στοιχεία σου, βλέπεις τιμές από έως 27 εταιρείες και κάνεις άμεσα online σύγκριση στις τιμές και τις παροχές.

Προσθέτεις προαιρετικές καλύψεις όπως οδική βοήθεια από 10€ το εξάμηνο ή θραύση κρυστάλλων και έχεις το κεφάλι σου πάντα ήσυχο, για οτιδήποτε συμβεί!

Τι περιμένεις; Με την καλύτερη εξυπηρέτηση και την γρηγορότερη διεκπεραίωση σε οποιοδήποτε θέμα, το asfaleies24 είναι το πιστοποιημένο ασφαλιστικό πρακτορείο που θα σε εξυπηρετήσει άμεσα 24/7!